Nyheter

October 15, 2023

1,76 miljarder dollar Powerball-biljett såld i Kalifornien efter att ha matchat alla sex siffror

Clara Williams
WriterClara WilliamsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
LocaliserViktor JohanssonLocaliser

Det oundvikliga har äntligen hänt! Den 12 oktober 2023 vann en enkelbiljett såld i Kalifornien, USA, den skenande Powerball-jackpotten. Detta var efter att den lyckliga spelaren matchat alla sex siffrorna i onsdagsdragningen för att vinna jackpotten på 1,765 miljarder dollar. Jackpotten har ett kontantvärde på $774,1 miljoner. 

1,76 miljarder dollar Powerball-biljett såld i Kalifornien efter att ha matchat alla sex siffror

Enligt Powerball gav teckningen onsdagen den 11 oktober följande uppsättning vita bollar: 22, 24, 40, 52 och 64. Den röda Powerball var 10, medan Power Play-multiplikatorn var 2x.

Intressant nog sa företaget att den slutliga summan av biljettförsäljningen överträffade den annonserade uppskattningen, vilket resulterade i en jackpott på 1,765 miljarder dollar vid tidpunkten för dragningen. Detta pris är det näst största i historien om att spela lotterispel i USA. Det överträffas endast av världsrekord 2,04 miljarder dollar Powerball-jackpotten vann i Kalifornien den 7 november 2022.

Drew Svitko, produktgruppsordförande på kraftboll och verkställande direktör för Pennsylvania Lottery, gratulerade vinnaren genom att säga:

"Grattis till den nyaste Powerball-miljardären och de miljontals Powerball-spelare som vann andra kontantpriser i gårdagens dragning. I 31 år har några spelare som har drömt om att vinna en Powerball-jackpott trotsat oddsen och har därigenom hjälpt till att generera kritisk finansiering för offentliga tjänster och program som stöds av amerikanska lotterier.

"Om du köpte en Powerball-biljett under den här jackpotten, vänligen vet att en del av den biljetten kommer att stanna i ditt hemland för att göra det till en bättre plats att bo."

Den lyckliga lotteri vinnaren kan ta ett annuitetspris på 1,765 miljarder dollar eller en engångsutbetalning på 774,1 miljoner dollar, båda före skatteavdrag. Om den anonyma spelaren väljer annuitetsalternativet kommer de att få priset i 30 år, vilket ökar med 5% årligen.

Som väntat, den lotterioperatör påminde deltagarna över hela Förenta staterna att dubbelkolla sina biljetter till ett av de nio potentiella priserna. Onsdagskvällens dragning resulterade i över 5,3 miljoner vinnande biljetter i hela landet, med sju biljetter från Kalifornien, Florida, New York, Oklahoma och Virginia som matchade alla fem vita bollarna för att vinna ett pris på 2 miljoner dollar. 

Det är andra gången i rad som Powerball-priset når miljarder. I juli i år matchade en spelare från Kalifornien alla sex nummer för att vinna $1,08 miljarder jackpottpris.

About the author
Aishwarya Nair
Aishwarya Nair

Aishwarya Nair, kallad "Lotto Lorekeeper" på LottoRanker, utnyttjar sina noggranna forskningskunskaper och kulturella djup från Kerala, Indien, för att belysa globala lotterifenomen. Utrustad med ett stort sinne för detaljer och en förkärlek för data, gräver hon djupt in i lotterivärlden och avslöjar dolda pärlor och trendmönster.

Send email
More posts by Aishwarya Nair

Senaste nytt

Världsomspännande lotteriutgifter: Trender och effekter
2023-11-21

Världsomspännande lotteriutgifter: Trender och effekter

Nyheter