AusLotto: Den intressanta lotterihistorien

Nyheter

2022-06-28

Lotteriberättelsen har en lång och hyllad historia i Australien. Trots det har den 12-åriga AusLottoGroup-eran bara nyligen börjat. Utformningen av ALGMOs administrativa system är smart med Lotto-spelare i åtanke. AusLottoGroup-medlemskap ger unik rapportering, en personlig helpdesk och rekommendationer. Medlemskapet garanterar även vinster och betalningar, bland andra förmåner till lotterispelare över hela världen.

AusLotto: Den intressanta lotterihistorien

australiensisk Lotto Group driver det administrativa systemet ALGMO och har en kommersiell anläggning med Commonwealth Bank. Leverantören har fått tillstånd att acceptera betalningar från populära kort från var som helst i världen utan att behöva ett CVV-nummer eller kontonamn. Detta tillstånd beror på bankernas och tillsynsinstitutens höga uppskattning för den administrativa strukturen och ledningen.

Lotteriets historia

George Adams uppfann det första lotterispelet 1881. Adams åkte till Australien från England vid sexton års ålder. Han arbetade bland annat som börsmäklare och bagare. 1881 började Adams, som också arbetade som publikan i Sydney, sin spelverksamhet genom att ta hästsatsningar.

1895 anlände Adams till Tasmanien, precis när staten byggde världens första vattenkraftsanläggning vid South Esk River. Staten ville växa denna industri med hjälp av privata investeringar och begränsade statliga resurser. Adams främjade fördelarna med ett statligt lotteri som heter Tattersalls till den tasmanska regeringen.

Tattersalls

George Adams startade företaget så att intäkterna skulle gå till Tattersalls arbetarfamiljer. Därmed uppstod "Tattersalls arvingar", där efterföljande generationer ärvde en del av företagets inkomster. Eftersom de flesta förlitade sig på tidningar för information, var Tattersalls naturliga butik den lokala tidningsbutiken. Ett provisionssystem upprättades för försäljning av Tattersall-kuponger.

Tattersalls slog sig ihop med en tv-station på 1960-talet för att sända dragningen, övervakad av Tattersall och statliga myndigheter. Som sådan blev leverantörens kuponger kända som den socialt acceptabla typen av spel.

Tattersalls gav i över sjuttio år tasmanier chansen att vinna en livsförändrande bonanza. Samtidigt bidrog leverantören också med välbehövliga inkomster till staten. Företaget ombads ta Lotto till Victoria. Den 24 juni 1972 lanserades lördagslotteriet på det australiensiska fastlandet.

Tattersalls byggnad på St Kilda Road i Melbourne byggdes. Dessutom skapades butiker i hela Victoria. Innan en spelare kunde göra en betalning genererade en kupong en kopia som måste matchas med originalet. Den 5 november 1979 började New South Wales regering sina egna måndags- och onsdagsritningar.

Nationella lotteridragningar

Tattersall lanserade tisdagslotteriet 1994 och Powerball på torsdagar 1996. Alla stater och territorier kom överens om att använda de befintliga ritningarna gemensamt under de fem dagarna. Således etablerades National Lotto Draws i Australien.

Med terminaler uthyrda till butiker automatiserades det manuella systemet för avstämning av kuponger. Dessutom måste vinnande kuponger hämtas inom rimlig tid. Om det inte gjordes, behövde innehavarna lämna in den vinnande kupongen till det lämpliga statliga skattekontoret för betalning.
Tattersalls valde att gå till börsen på Australian Stock Exchange 2005. Företagets "arvingar" fick sedan sälja sina aktier till allmänheten.

Tatts Group

Tatts Group är det nya namnet på Tattersalls. Outlets ökar sin lotteriförsäljning från en licensperiod till nästa under deras 3-5-åriga licensavtal. Om en verksamhet inte förbättras ges licensen till ett annat företag som vill driva ett lotteri.

Plocka och PowerHit Lotto-bidrag ökar chanserna att vinna avsevärt. Däremot uppmuntrar de inte spelare att spendera mer pengar. De fyra tusen butiksägarna köper flera systemspel och säljer dem i syndikat för att öka handeln.

Outlets bildar syndikat av varierande storlek för att tillgodose spelarnas ekonomiska situation känslomässigt. Syndikat skapas för att öka försäljningen och därmed provisionsintäkterna, inte förbättra chanserna att vinna. Endast försäljning gjord via outletens terminal kan få provision.

Senaste nytt

Hur man beräknar lotteriodds
2022-11-29

Hur man beräknar lotteriodds

Nyheter