Nyheter

July 12, 2022

Expertutlåtanden om Bingo vs. Lotterier

Clara Williams
WriterClara WilliamsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
LocaliserViktor JohanssonLocaliser

Den senaste tiden har det pratats mycket bland spelarna om bingo och lotterier. Buzzet orsakas främst av att spelarna behöver hitta det mest lämpliga alternativet, med tanke på vinstchanser, vinstbelopp, speltillgänglighet och flera andra faktorer. Flera experter har sänt om ämnet, och den här texten fångar några av deras "åsikter" om ämnet. Först är dock en smygtitt på de två spelen bra att börja.

Expertutlåtanden om Bingo vs. Lotterier

Bingo

Det finns flera versioner av bingo, där nästan alla använder samma spelprinciper. Detta innehåll kommer dock att fokusera på den amerikanska versionen av bingo. Bingo är ett kortspel som enbart bygger på tur. Spelare börjar med att köpa kort som innehåller slumpmässiga nummer. De försöker sedan matcha numren som ropats ut av värden med de på deras kort. En spelare vinner jackpotten genom att få en kåk, vilket betyder att alla siffror på deras kort matchar de som bjuds ut av värden.

Lotteri

Lotterier skiljer sig från bingo genom att spelarna spelar spelet genom att köpa lotter för en viss lotteridragning. Varje biljett har en kod eller ett serienummer som gör den unik och identifierbar. Spelare måste sedan välja sina lyckonummer för varje biljett. En tippare vinner jackpotten om alla valda nummer matchar siffrorna för dragningsresultaten. De flesta lotterier brukar ha priser för att några nummer saknas.

Vilka är de viktigaste skillnaderna: expertutlåtande

Priser

De flesta experter är överens om att prispengarna är den största skillnaden mellan dessa två spel. Generellt sett är lotterier kända för att dela ut betydligt större priser jämfört med bingo. Anledningen till det är att antalet lotterispelare överstiger antalet bingospelare vida. Lotteriet har fler spelare eftersom de är lättare att spela. Dessutom finns det färre lotterier än bingospel, med topp lotteriwebbplatser online presenteras av rankade webbplatser. Färre lotterier betyder att fler spelare spelar samma lotteri, vilket ökar jackpotten snabbare. Det höga antalet köpta biljetter bidrar till de högre prispengarna.

Frekvens

En annan betydande skillnad är frekvensen av dragningar. Lotterier sker vanligtvis mindre ofta, med de flesta av dem har dragningar endast en eller två gånger i veckan. Å andra sidan spelas de flesta bingospel dagligen, vilket betyder att spelarna kan vinna jackpotten vilken dag som helst. Vissa experter tror att en hög frekvens är fördelaktig för spelarna på grund av möjligheten att spela oftare, vilket innebär ökade vinstchanser per varaktighet.

Odds

En av de saker som nästan alla experter är överens om som en betydande skillnad mellan lotterier och bingo är odds. Oddsen att vinna på ett lotteri är ganska låga. Det gäller även andra eller tredje nivås priser, som bara en handfull människor brukar vinna i vissa dragningar. Beroende på lotteriets storlek kan vinstchanserna vara en på miljonen, om inte sämre.

Oddsen att vinna jackpotten i onlinebingo är också låga men är inte som de som erbjuds av lotterier. Dessutom kan spelarna fortfarande vinna lägre prisbelopp genom att bara matcha en enda rad. Vinstoddsen beror på antalet spelare men är alltid bättre än lotterier.

Flera andra skillnader som kan påverka spelarnas beslut om vilket spel de ska spela inkluderar nummervalsprocessen, social interaktion, priskategorier och biljettpriser.

Slutgiltiga tankar

Experters åsikter tyder på att spelarna har bättre chanser att vinna på bingo men att de kan vinna betydligt högre priser med lotterier. Lotterier är mycket populärare än bingo, och situationen förväntas pågå ännu längre på grund av de attraktiva jackpottsummorna. Valet av spelet kokar dock ner till spelarens preferenser.

About the author
Aishwarya Nair
Aishwarya Nair

Aishwarya Nair, kallad "Lotto Lorekeeper" på LottoRanker, utnyttjar sina noggranna forskningskunskaper och kulturella djup från Kerala, Indien, för att belysa globala lotterifenomen. Utrustad med ett stort sinne för detaljer och en förkärlek för data, gräver hon djupt in i lotterivärlden och avslöjar dolda pärlor och trendmönster.

Send email
More posts by Aishwarya Nair

Senaste nytt

Världsomspännande lotteriutgifter: Trender och effekter
2023-11-21

Världsomspännande lotteriutgifter: Trender och effekter

Nyheter