Bästa Austria Lotto Lotteri 2024

Österrikare spelar ett antal nationella lotterier och Europaomfattande Euromillions, men det överlägset mest populära hemmalotteriet är Austria Lotto som kallas Lotto 6/45. Som namnet antyder kräver det att spelare väljer 6 av 45 nummer vid dragningarna två gånger i veckan på onsdag och söndag, vilket kostar endast 1,2 euro.

Den har en minsta jackpott på 1,5 miljoner Euro som kan rulla över ett obegränsat antal gånger, och den högsta jackpotten som betalades ut var 14,9 miljoner Euro 2018. Spelare har även möjlighet att lägga till 2 sekundära spel om de så önskar.

Bästa Austria Lotto Lotteri 2024
Var kan man köpa biljetter till Austria Lotto?
Var kan man köpa biljetter till Austria Lotto?

Var kan man köpa biljetter till Austria Lotto?

Hur man köper lotter till Österrikes lotteri är enkelt eftersom lotter till Österrikes lotto kan köpas personligen, online eller via mobilappen. Med över 5 000 licensierade lotteriagenter spridda över Österrike, spelare i landet vet hur man enkelt köper biljett till Österrikes lotto med en återförsäljare i närheten.

Alternativt kan österrikare registrera sig för att spela på win2day.at to köpa en lott online. Lotto 6/45 finns även som app där ett elektroniskt kvitto kommer att utfärdas efter köp. Spelare från andra länder kan spela Lotto 6/45 online via en tredje parts webbplats.

Var kan man köpa biljetter till Austria Lotto?
Österrike Lottos historia

Österrike Lottos historia

Det finns århundraden av spelhistoria i Österrike, där det första lotteriet var Genova-lotteriet 1751. Lotterier drevs ursprungligen av ett privat företag, men togs senare över av regeringen. Lotterier är den enda spelformen i Österrike som alltid har varit laglig, till skillnad från andra former av spel som har växlat mellan laglig och olaglig status.

Även om lotterier alltid har varit lagliga reglerades de inte förrän 1986 med antagandet av den österrikiska spellagen (GspG). Syftet var att övervaka branschen för att säkerställa att alla lotterier fungerade rättvist. Austrian Lottery Toto Company (senare ändrat till Austrian Lottery Company 1991) grundades och gavs lagliga rättigheter att driva lotterier i Österrike.

Lotto 6/45 var ett av fem lotterier som bildades 1986, samtliga av det statligt ägda bolaget. Lotto 6/45 spelades ursprungligen en gång i veckan, men på grund av sin popularitet började den köras två gånger i veckan.

Formatet på spelet har varit detsamma från början. Intressant nog, 1990 gavs den enda licensen som skulle utfärdas till det österrikiska lotteribolaget (Osterreichische Lotterien), vilket gjorde driften av österrikiska lotterier till ett statligt monopol än i dag.

Österrike Lottos historia
Är Österrike Lotto lagligt?

Är Österrike Lotto lagligt?

Lotterier har alltid varit lagliga i Österrike och regleras av de statligt drivna österrikiska lotterierna i kraft av den österrikiska spellagen från 1986. Spelare i Österrike måste vara 18 år eller äldre för att lagligt spela ett lotteri i Österrike.

Det finns också ett behov av att vara bosatt i Österrike, med ett österrikiskt bankkonto för att spela lotto online på den enda licensierade österrikiska lotterisidan, win2day.at. Spelare utanför Österrike kan spela lagligt genom att köpa en lott online via en tredje parts agent.

Är Österrike Lotto lagligt?
Hur man spelar Österrike Lotto

Hur man spelar Österrike Lotto

Lotto 6/45 dras två gånger varje vecka på onsdagar och söndagar i Wien, Österrikes huvudstad. Spelare väljer helt enkelt 6 nummer från poolen 1-45 med nummer.

Oavsett om de spelar med en fysisk eller virtuell biljett, kommer spelare att presenteras med ett rutnät med siffrorna 1-45 där spelare måste kryssa i rutorna med sina valda nummer. På dagen för dragningen kommer 6 bollar att dras från trumman med en extra boll som fungerar som bonusboll. Om spelare matchar alla de första 6 siffrorna är de jackpottvinnare.

Det finns två sekundära spel som kan läggas till lotten helt enkelt genom att markera rutorna Joker och Lotto Plus för att ge fler möjligheter att vinna. Lotto Plus tillåter spelare att spela samma 6 nummer igen i en annan dragning, men med nej bonusboll dras.

För ytterligare 0,50 Euro och en chans att vinna upp till 150 000 Euro, kommer spelare att vinna ett pris om de matchar minst 3 av siffrorna. För The Joker-spelet behöver spelarna inte välja några nummer eftersom det 6-siffriga serienumret på lottokupongen fungerar som spelarens nummer. Spelare måste ha alla 6 nummer i rätt ordning för att vinna The Joker-spelet.

Hur man spelar Österrike Lotto
Vad är oddsen för att vinna Austria Lotto?

Vad är oddsen för att vinna Austria Lotto?

Oavsett om spelare spelar Lotto 6/45 personligen eller som ett onlinelotteri är oddsen mycket fördelaktiga jämfört med andra nationella lotterier. De totala oddsen för att vinna ett pris i en av de 8 prisnivåerna i detta lotteri är 1 på 12.

Oddsen för att vinna jackpotten är 1 på 8 145 060 vilket är mycket bra jämfört med Euromillions med sitt odds 1 på nästan 140 miljoner. Uppenbarligen är jackpotten mycket högre för Euromillions och biljetterna kostar mer.

Priset på andra nivån kräver matchning av 5 bollar och bonusbollen för det mycket bättre oddset 1 på 1 357 510 för att vinna en 5/6-siffrig summa. Oddsen lägre när prisnivån sjunker. Den lägsta prisnivån kräver bara att bonusbollen matchas med oddset 1 på 16 för att få priset på biljetten tillbaka.

Vad är oddsen för att vinna Austria Lotto?
Utbetalningsalternativ om du vinner spelet

Utbetalningsalternativ om du vinner spelet

Alla priser måste hämtas inom 3 år efter den vinnande dragningen, vilket gör det till den längsta tidsperioden i världen för att göra anspråk på ett pris. Vinster på 1 000 euro eller mindre kan hämtas från de licensierade lottoåterförsäljarna som finns runt om i landet.

Vinster mellan 1 000 och 80 000 euro kräver att vinnaren fyller i ett ansökningsformulär innan han väntar 4 veckor på att få betalningen. Vinster över 80 000 euro måste hämtas personligen från Austrian Lotteries Customer Service i Wien. Alla vinster betalas ut som engångsbelopp utan annuiteter tillgängliga.

Lotto 6/45 är ett av de bästa onlinelotterierna då alla vinster är skattefria. Däremot bör spelare från andra länder kontrollera om skatt ska betalas i deras eget land om de vinner ett pris. Onlinespelare kommer automatiskt att få vinster till sitt onlinelotterikonto eller direkt till sitt bankkonto beroende på beloppet, och kommer att informeras via e-post.

Utbetalningsalternativ om du vinner spelet
Tips och tricks för att spela Österrike Lotto

Tips och tricks för att spela Österrike Lotto

Alla spelare på eller offline kan öka sina chanser att vinna genom att köpa fler biljetter, spela som en del av ett syndikat och genom att spela de 2 sekundära spelen. Att köpa fler biljetter ger uppenbarligen en spelare bättre odds att vinna bara för att de spelar med fler nummerkombinationer.

Leker med ett syndikat tillåter syndikatmedlemmar att köpa många fler biljetter än de skulle göra om de spelade som individ, vilket resulterar i ännu bättre odds att vinna. Att spela de 2 sekundära spelen ger fler chanser att vinna, och för endast en relativt liten summa extra pengar.

Onlinespelare kan verkligen öka sina chanser att vinna genom att placera en kombination eller systemsatsning. Detta innebär att du väljer upp till 12 nummer istället för de vanliga 6 siffrorna. Dessa extra nummer kommer att resultera i fler spel eftersom alla möjliga kombinationer av de 12 numren kommer att spelas. Fler spel är statistiskt lika med fler chanser att vinna, så de extra pengarna kan vara väl värt det.

Onlinespelare kan också dra nytta av att teckna ett abonnemang med sin lotterisida online. Detta kommer att hjälpa en spelare att lägga in valfritt antal dragningar under en viss tidsperiod, och se till att spelaren inte glömmer att spela på lotteriet.

Tips och tricks för att spela Österrike Lotto