Bästa Canada Lotto Lotto 2022/2023

För att kunna spela onlinelotterier i Kanada bör spelare vara minst 18 år gamla. Quick Draw, å andra sidan, kräver att spelare är minst 21 år gamla. Både statliga och federala skatter gäller för lottolotter och onlinevinster i Kanada. Människor som bor i Kanada måste betala ett extra lager av lokala skatter. Lotto Max och Lotto 6/49 är två av de mest populära lotterna online i Kanada. För första gången i Kanada gav Lotto 6/49 spelare möjlighet att välja de nummer som de vill dras.

Att låta kanadensiska spelare välja sina egna nummer är en bra idé eftersom många av dem har vidskepelse. Interprovincial Lottery Corporations Smartplay Halogen II-system drar vinnare för onlinelotteriet två gånger i veckan, på onsdagar och lördagar.

Bästa Canada Lotto Lotto 2022/2023
Var kan jag köpa biljetter till Canada Lottery?
Var kan jag köpa biljetter till Canada Lottery?

Var kan jag köpa biljetter till Canada Lottery?

Lotto Max ersatte Super 7 2009. Som ett resultat har Lotto Max överträffat Lotto 6/49 i popularitet i Kanada på grund av det högre värdet av dess priser. Mindre kanadensiska lotterier hålls i Kanadas östra och västra provinser.

Kanadensiska lotterispelare kan nu köpa sina lotter online för både Lotto Max och Lotto 6/49 jackpots. Reglerna är dock desamma och processen är enkel. Samma åldersgräns gäller som vid köp av biljett för deltagande. Det är möjligt att sätta in pengar på spelares lotterikonton online efter att de har slutfört registreringsprocessen.

Spelare kan köpa biljetter online och få en digital kopia skickad till dem via e-post. En fysisk biljett kan gå förlorad, så ett onlineköp är ett säkrare och mer effektivt alternativ. Spelare meddelas via e-post om de har vunnit något i en dragning. En annan tidsbesparande fördel med att spela det kanadensiska lotteriet online är att kontrollera resultaten utan att behöva lämna huset.

Var kan jag köpa biljetter till Canada Lottery?
Historien om Kanada Lotto

Historien om Kanada Lotto

Kanada etablerade lotterier för att generera finansiering för offentliga arbeten under sina första år. Regeringen hade inte tillräckliga medel för att finansiera saker som väg- och brobyggen som ett ungt land utan faktiska inkomster.

Provinser skulle be sin lagstiftare om tillstånd att driva ett lotteri för att samla in pengar för ett gott ändamål. Som ett resultat användes lotteriet först för att finansiera offentliga arbeten. Quebec och Manitoba startade båda lotterispel ett år efter att strafflagen ändrades 1970. Loto-Quebec var den första organisationen i Kanada som skötte lotteriaktiviteter. Andra provinser följde snabbt efter och etablerade lotterier för att komplettera provinsregeringens inkomster.

Det första nationella lotteriet i Kanada hölls 1974, varefter provinserna etablerade sina egna lotterier och började hålla mindre lotteridragningar. Canada Olympic Lottery bildades för att samla in pengar till 1976 års OS i Montreal. Detta lotteri skulle senare döpas om till Lotto-Kanada och användas för att finansiera framtida olympiska spel och nationella projekt.

Historien om Kanada Lotto
Är Kanada Lotto lagligt?

Är Kanada Lotto lagligt?

Lotterispel är lagligt i Kanada. Det finns en $1 000 000 (fast) jackpot på Atlantic 49. Lotter kan köpas online i Kanada, men rena chansspel är förbjudna. Denna kategori inkluderar tävlingar som delar ut priser genom en slumpmässig dragning, spelkort eller buntar som inkluderar båda spelen.

Speciellt spel lotterier på nätet, har blivit ett område av intresse för den kanadensiska regeringen med tiden. 1969 ändrades strafflagen så att särskilda projekt kunde bekostas med pengar från provinsiella och federala lotterier.

Är Kanada Lotto lagligt?
Hur man spelar Kanada Lotto

Hur man spelar Kanada Lotto

  • Lotto 6/49-biljettinnehavare kan välja sex nummer från en pool på 1-49 när de köper en biljett. Alla sex dragna nummer krävs för att matcha biljettnumren för att en spelare ska vinna jackpotten. För att vinna sekundärpriset måste en spelare matcha fem av de sex huvudnumren, tillsammans med bonusnumret.

  • Lotto Max Sju siffror, från 1 till 49, väljs slumpmässigt. Om en spelare gissar alla de sju dragna numren rätt vinner de jackpotten. Det finns också $1 miljon "MaxMillions"-priser som rullas över tills de vinner i Lotto Max-dragningen.

Hur man spelar Kanada Lotto
Vad är oddsen för att vinna Kanadas lotto?

Vad är oddsen för att vinna Kanadas lotto?

Spelare har en chans på 1 på 14 miljoner att vinna på Lotto 6/49. Ganska dyster vid första anblicken, men mycket rättvisare än många andra lotterier. Oddsen för att landa Mega Millions-jackpotten är till exempel 1 på 176 miljoner. Vissa lotterier som Quebec Banco Special (1 på 4 miljoner) är dock mycket mer rättvisa. Det enorma priset som kan vinnas i 6/49 gör det dock mer attraktivt.

När Lotto 6/49 först introducerades och före Lotto Max översteg jackpottarna sällan $10 miljoner, men allt det har förändrats nu. Lotto Max är den populäraste onlinelotteriet i Kanada. Den har en veckoförsäljning på mer än 10 miljoner dollar.

Vad är oddsen för att vinna Kanadas lotto?
Priser per jackpott

Priser per jackpott

Medan Power Ball i Kanada Lottobiljetter online dvärgar Lotto Max-jackpotten, är det fortfarande en enorm summa med tanke på befolkningens ringa storlek, vilket den har gjort flera gånger under de senaste åren. Sedan 2017 har Lotto Max haft ett tak på 60 miljoner dollar för varje enskild jackpott. Alla pengar över detta tak blir en del av "MaxMillion"-priser. Den största vinnande lotten i kanadensisk onlinelotterihistoria var 64 miljoner dollar 2015.

Utöver huvudvinsten erbjuder det kanadensiska onlinelotteriet ett antal intressanta sidovinster. Att matcha fem nummer plus bonussiffrorna i Lotto 6/49 resulterar i en utbetalning på 6 % av det totala beloppet som används.

En 5 procents andel av den totala potten delas ut till spelaren som gissar alla fem siffrorna korrekt. Spelare får 0,5 % av sin insats tillbaka om de får fyra rätta nummer. Spelare som matchar tre nummer och bonus nummer får $10, medan de som matchar två nummer och bonusnumren får en $5 bonus. När två nummer matchas, får en spelare ett fritt spel.

Priser per jackpott
Tips och tricks för att spela Kanada Lotto

Tips och tricks för att spela Kanada Lotto

Udda-jämna lotterinummer online är en bra satsning

Tre udda tal kommer före fyra jämna ettor. Välj en jämn/udda blandning av nummer för enstaka Lotto Max-post. Endast cirka 1 % av gångerna är alla udda eller alla jämna nummer dragna.

Spela tre hög-fyra-låg eller fyra hög-tre-låg nummer

De nedre och övre halvorna av det givna nummerfältet kan delas upp i två halvor av spelare. I ett spel med 49 nummer som Lotto Max Canada faller siffrorna 1-25 i den nedre halvan, medan nummer 26 -49 går till den övre halvan. Endast 1 % av gångerna visas alla höga eller alla låga siffror. Den bästa kombinationen är antingen 3/4 eller 4/3. Det betyder tre toppar och fyra dalar, eller fyra toppar och tre dalar. Ungefär 56 % av alla ritningar har vinnande nummerkluster som visar dessa mönster.

Online lottonummergruppering

Många spelare kommer att märka att när man tittar på en lista över tidigare Lotto Max-vinstnummer, eller de från något annat lotteri, saknas några av nummergrupperingarna. Till exempel finns det inga 20:or, i nummersekvensen 5-14-17-32-38-42-45. Spelare kan dra nytta av att hålla ett öga på och studera antalet grupper i sina kortlekar.

Tips och tricks för att spela Kanada Lotto