Bästa EuroMillions Lotteri 2024

EuroMillions är ett spännande lotterispel som har fångat fantasin hos spelare över hela Europa. Med chansen att vinna livsförändrande jackpottar och en spännande spelupplevelse är det inte konstigt att EuroMillions har blivit ett av de mest populära lotterierna i världen. I den här omfattande guiden kommer vi att fördjupa oss i EuroMillions historia, utforska spelets mekanik, diskutera oddsen att vinna och ge värdefulla tips för att öka dina chanser att bli en EuroMillions-vinnare.

Bästa EuroMillions Lotteri 2024
Evelyn Thompson
ExpertEvelyn ThompsonExpert
Fact CheckerSamuel OseiFact Checker

Var kan man köpa biljetter till EuroMillions

Du kan köpa en lotto på nätet för EuroMillions genom att logga in på EuroMillions webbplats i ditt land, förutsatt att:

 • Du är i det landet vid tillfället; och
 • Det landet är ett av de nio där EuroMillions verkar.

Det är ett viktigt övervägande, eftersom deltagande i detta onlinelotteri av juridiska skäl är begränsat till personer som befinner sig i ett deltagande land vid den tidpunkten. Om det är i ett annat land kommer ditt köp av onlinelotteriet att förhindras.

Och det andra problemet uppstår om du vinner och är ungefär detsamma – till vilket bankkonto vill du att de ska överföra pengarna? Visst, om du har vunnit en mycket stor summa är det värt att resa till landet i fråga, bosätta dig kortvarigt och öppna ett bankkonto – men det är knappast vettigt om du har en, säg, fem euro .

Historien om EuroMillions

Den ursprungliga avsikten var att lansera detta online lotterispel 1999 samtidigt som EU:s nya valuta, euron, lanserades – men av olika anledningar blev det inte så. EuroMillions började så småningom fem år senare i februari 2004. Då var de enda inblandade länderna Frankrike, Spanien och Storbritannien, av vilka det tredje inte ens hade antagit euron (och fortfarande inte har gjort det och inte heller är det nu till och med en medlem av EU) och den första jackpotten var värd 15 miljoner euro.

Under de följande åren har Österrike, Belgien, Irland, Luxemburg, Portugal och Schweiz (som inte heller är med i EU och inte heller har euron som valuta) anslutit sig. En av de mest fantastiska aspekterna av EuroMillions är själva storlek på priser som erbjuds. För närvarande är den största jackpotten som någonsin vunnits €190 miljoner.

Ganska ofta vinns jackpotten av ett lotterisyndikat – ett pris på 183 miljoner euro delades av tre personer som hade köpt samma lott tillsammans – men Dolores McNamara på Irland vann 77 miljoner pund på tvåtusen och fem och 2009 en okänd Spansk kvinna vann £110 miljoner.

Är EuroMillions lagligt?

EuroMillions är ett legitimt och lagligt lotterispel som fungerar under de strikta reglerna och tillsynen av de deltagande ländernas nationella lotteriorganisationer. Varje land har sin egen uppsättning regler och förordningar angående lotterier, vilket säkerställer att spelarna är skyddade och att spelet bedrivs rättvist. Lotterioperatörerna använder rigorösa säkerhetsåtgärder för att säkerställa dragningarnas integritet och säkerställa att alla priser delas ut korrekt.

Det är viktigt att notera att EuroMillions endast är tillgängligt i de deltagande länderna. Men tack vare tillkomsten av onlinelotteriplattformar kan spelare från hela världen nu få tillgång till EuroMillions och delta i detta spännande spel.

Hur man spelar EuroMillions

Att delta i EuroMillions är enkelt, så du behöver inte vara en erfaren lotterispelare för att ta del av händelserna. För att spela måste du välja fem huvudnummer från en pool på 1 till 50, och två Lucky Star-nummer från en pool på 1 till 12. Du kan välja dina egna nummer eller välja ett Quick Pick, där systemet slumpmässigt väljer siffror för dig. Varje rad med nummer kostar €2,50, och du kan spela upp till högst fem rader på varje biljett.

När du har valt dina nummer kan du antingen spela en enda dragning eller flera dragningar i förväg. EuroMillions-dragningar äger rum två gånger i veckan, på tisdagar och fredagar, vilket ger dig många möjligheter att vinna stort. För att öka dina chanser att vinna kan du också välja att spela ytterligare spel, som till exempel UK Millionaire Maker eller European Millionaire Maker, som erbjuder ytterligare priser.

Att spela EuroMillions är inte begränsat till invånare i de deltagande länderna. Tack vare lotteriplattformar online kan spelare från hela världen enkelt delta och köpa sina lotter online. Allt du behöver är en internetanslutning, och du är redo att ansluta dig till de miljontals spelare som hoppas att bli rika.

EuroMillions Jackpott och prisstruktur

EuroMillions jackpotten är huvudattraktionen i detta spännande lotteri. Med en startjackpot på €17 miljoner växer den snabbt för varje dragning där det inte finns någon jackpottvinnare. Detta leder till spännande rollovers och potentialen för livsförändrande summor pengar. Jackpotten kan rulla över max 15 gånger, och om det fortfarande inte finns någon vinnare kommer den att delas ut bland vinnarna i nästa prisnivå.

Förutom jackpotten erbjuder EuroMillions en rad andra priser. Det finns 13 prisnivåer totalt, och hur mycket du kan vinna beror på antalet huvudnummer och Lucky Star-nummer du matchar. Priserna börjar från en liten summa för att bara matcha två huvudnummer, och de ökar när du matchar fler nummer. Det högsta icke-jackpottpriset delas ut för att matcha alla fem huvudnummer och ett Lucky Star-nummer.

Det är värt att notera att EuroMillions har ett tak på jackpottsumman. När den väl når 200 miljoner euro kan den inte växa ytterligare. Men om jackpotten inte vinner när den når detta belopp, kommer den att stanna på €200 miljoner för fyra dragningar. Om det fortfarande inte finns någon jackpottvinnare efter fyra dragningar, kommer hela €200 miljoner att fördelas mellan vinnarna i nästa prisnivå.

EuroMillions vinstodds och sannolikheter

Även om det kan vara en lång chans att vinna EuroMillions jackpotten, finns det fortfarande massor av andra priser att vinna. Oddsen att vinna ett pris i EuroMillions är cirka 1 på 13, och de totala chanserna att vinna ett pris i någon nivå är cirka 1 på 22. Oddsen att vinna jackpotten är cirka 1 på 139 miljoner.

För att ge dig en bättre förståelse för vinstoddsen, här är en uppdelning av de olika prisnivåerna och deras sannolikheter:

 • Matcha 5 huvudnummer + 2 Lucky Star-nummer: 1 på 139 838 160
 • Matcha 5 huvudnummer + 1 Lucky Star-nummer: 1 på 6 991 908
 • Matcha 5 huvudnummer: 1 på 3 107 515
 • Matcha 4 huvudnummer + 2 Lucky Star-nummer: 1 på 621 503
 • Matcha 4 huvudnummer + 1 Lucky Star-nummer: 1 på 31 076
 • Matcha 4 huvudnummer: 1 på 13 812
 • Matcha 3 huvudnummer + 2 Lucky Star-nummer: 1 på 14 125
 • Matcha 2 huvudnummer + 2 Lucky Star-nummer: 1 på 986
 • Matcha 3 huvudnummer + 1 Lucky Star-nummer: 1 på 707
 • Matcha 3 huvudnummer: 1 på 314
 • Matcha 1 huvudnummer + 2 Lucky Star-nummer: 1 på 188
 • Matcha 2 huvudnummer + 1 Lucky Star-nummer: 1 på 49
 • Matcha 2 huvudnummer: 1 på 22

Även om oddsen kan verka skrämmande, är det viktigt att komma ihåg att någon måste vinna priserna, och turen kan slå till när som helst. Med varje biljett du köper har du chansen att bli den lyckliga vinnaren.

EuroMillions dragningsschema och resultat

EuroMillions-dragningar äger rum två gånger i veckan, på tisdagar och fredagar, klockan 20:45 CET. Dragningarna hålls i Paris, Frankrike, och resultaten är tillgängliga strax efter på EuroMillions officiella webbplats och olika lotteriplattformar online. Du kan också hitta resultaten på tv och i tidningar i de deltagande länderna.

Om du spelar online behöver du inte oroa dig kontrollera resultaten själv. De flesta lotteriplattformar online kommer automatiskt att meddela dig om du har vunnit ett pris. Du kan också kontrollera dina biljetter manuellt genom att jämföra dina siffror med de vinnande numren som publiceras på den officiella EuroMillions-webbplatsen.

Strategier för att öka dina chanser att vinna EuroMillions

Även om EuroMillions är ett hasardspel, finns det några strategier du kan använda för att öka dina chanser att vinna. Här är några tips att tänka på:

 • Spela regelbundet: Ju fler biljetter du köper, desto större är dina chanser att vinna. Överväg att sätta en budget och spela konsekvent för att öka dina odds.
 • Gå med i ett syndikat: Ett syndikat är en grupp spelare som slår ihop sina pengar för att köpa fler biljetter. Förbi gå med i ett syndikat, kan du öka dina chanser att vinna utan att spendera mer pengar.
 • Välj impopulära nummer: Många spelare tenderar att välja siffror som är viktiga för dem, som födelsedagar eller årsdagar. Genom att välja mindre populära nummer minskar du chansen att behöva dela priset med andra vinnare.
 • Spela de varma och kalla siffrorna: Vissa spelare tror att vissa nummer är "heta" och mer benägna att dyka upp i framtida dragningar, medan andra är "kalla" och mindre benägna att dyka upp. Du kan spåra frekvensen av nummer och göra dina val därefter.
 • Tänk på Millionaire Maker: Om du spelar från Storbritannien, glöm inte att gå in i spelet UK Millionaire Maker. Detta extra spel garanterar att skapa en miljonär i varje dragning, oavsett EuroMillions-jackpotten.

Kom ihåg att även om dessa strategier kan öka dina vinstchanser något, är EuroMillions i slutändan ett turspel. Njut av spänningen och spänningen i att spela, och glöm inte att spela ansvarsfullt.

EuroMillions-syndikat och gruppspelsalternativ

Om du vill maximera dina chanser att vinna utan att bryta banken, kan det vara ett bra alternativ att gå med i ett EuroMillions-syndikat eller delta i gruppspel. Syndikat låter dig slå ihop dina pengar med andra spelare, öka din köpkraft och antalet biljetter du kan köpa.

Det finns olika syndikat tillgängliga, allt från små grupper av vänner eller familj till stora onlinesyndikat med tusentals medlemmar. När du går med i ett syndikat bidrar du till de totala biljettköpen och eventuella vinster delas mellan syndikatmedlemmarna. På så sätt kan du öka dina chanser att vinna utan att spendera en förmögenhet.

Alternativ för gruppspel är också tillgängliga på många lotteriplattformar online. Dessa låter dig gå med i en grupp spelare för en specifik dragning, utan ett syndikats långsiktiga åtagande. Du bidrar till biljettköpen till den dragningen och eventuella vinster delas upp mellan gruppmedlemmarna. Gruppspel kan vara ett roligt och prisvärt sätt att öka dina chanser att vinna.

Innan du går med i ett syndikat eller deltar i gruppspel är det viktigt att upprätta tydliga regler och avtal med de andra medlemmarna. Detta inkluderar att bestämma hur priserna ska delas upp, hur ofta biljetter kommer att köpas och hur syndikatet eller gruppen ska hanteras.

Största antalet EuroMillions-vinnare

Frankrike och Storbritannien har båda det största EuroMillion-lotteriet antal individuella jackpottvinnare på 114 vardera; Spanien ligger tätt efter med 112. I andra änden av skalan har Luxemburg bara 3 och Irland har 18.

De största priserna som har vunnits per land

 • Österrike 130 miljoner euro
 • Belgien 188 miljoner euro
 • Frankrike 220 miljoner euro
 • Irland 188 miljoner euro
 • Luxemburg 66 miljoner euro
 • Portugal 190 miljoner euro
 • Spanien 190 miljoner euro
 • Schweiz 230 miljoner CHF
 • Storbritannien 170 miljoner euro
About the author
Evelyn Thompson
Evelyn Thompson
About

Evelyn Thompson, eller "Lucky Evie", som hon är känd på LottoRanker, kombinerar sitt brittiska analytiska tänkesätt med en passion för siffror för att ge läsarna de bästa lotteristrategierna. Från Londons charmiga gator sållar hon igenom lotteridata och säkerställer att spelare har allt de behöver för att fatta välgrundade beslut.

Send email
More posts by Evelyn Thompson
Guide till att spela och vinna EuroMillions

Guide till att spela och vinna EuroMillions

EuroMillions-lotteriet är ett globalt fenomen och en kronjuvel i den europeiska spelindustrin. Spelare i detta europeiska lotteri kan delta för så lite som två euro, med högsta vinsten värd 190 miljoner euro.

Faq

Allt du behöver veta om casinon

Vad är EuroMillions Lottery?

EuroMillions är ett stort transnationellt lotterispel tillgängligt i flera europeiska länder, inklusive Österrike, Belgien, Frankrike, Irland, Luxemburg, Portugal, Spanien, Schweiz och Storbritannien. Deltagarna har chansen att vinna enorma jackpottar, som börjar på €17 miljoner och kan växa upp till €200 miljoner. Dragningar sker två gånger i veckan på tisdagar och fredagar.

Hur spelar jag EuroMillions?

För att spela EuroMillions måste du välja fem huvudnummer från intervallet 1 till 50, och två Lucky Star-nummer från intervallet 1 till 12. Du kan välja siffrorna själv eller välja ett Snabbval för slumpmässigt genererade nummer. Varje rad med nummer kostar €2,50, och du kan spela upp till fem rader per biljett.

Kan jag spela EuroMillions om jag inte är i något av de deltagande länderna?

Ja, du kan spela EuroMillions var som helst i världen tack vare lotteriplattformar online. Allt du behöver är en internetanslutning för att köpa dina biljetter och delta i dragningarna.

Vad är den minsta jackpotten i EuroMillions, och hur växer den?

Minsta jackpott i EuroMillions är €17 miljoner. Om det inte finns någon jackpottvinnare i en dragning rullar summan över till nästa dragning, vilket ökar jackpotten. Detta kan hända upp till 15 gånger, vilket kan leda till jackpottar på 200 miljoner euro.

Finns det några andra priser tillgängliga i EuroMillions förutom jackpotten?

Ja, EuroMillions erbjuder 13 olika prisnivåer. Hur mycket du kan vinna beror på antalet huvudnummer och Lucky Star-nummer du matchar. Priserna sträcker sig från mindre belopp för att bara matcha två huvudnummer, upp till betydande summor för att matcha alla nummer.

Vad är oddsen att vinna i EuroMillions?

Oddsen att vinna ett pris i EuroMillions är cirka 1 på 13, och de totala chanserna att vinna ett pris i vilken nivå som helst är runt 1 på 22. Oddsen att vinna jackpotten är cirka 1 på 139 miljoner.

Hur fungerar ett EuroMillions-syndikat?

Ett EuroMillions-syndikat är en grupp spelare som slår ihop sina pengar för att köpa fler biljetter, vilket ökar deras chanser att vinna. Eventuella vinster delas mellan syndikatmedlemmarna. Syndikat kan bildas med vänner, familj eller onlinegrupper.

Hur kan jag kontrollera resultatet av en EuroMillions-dragning?

EuroMillions resultat är tillgängliga på EuroMillions officiella webbplats, olika lotteriplattformar online och i deltagande lands tv och tidningar. Om du spelar online kommer de flesta plattformar att meddela dig direkt om du vinner ett pris.

Vilka strategier kan jag använda för att öka mina chanser att vinna EuroMillions?

Några strategier för att öka dina chanser inkluderar att spela regelbundet, gå med i ett syndikat, välja impopulära nummer och vara uppmärksam på "heta" och "kalla" nummer. Dessutom, om du är i Storbritannien, garanterar du att delta i spelet UK Millionaire Maker en extra miljonär i varje dragning.

Vad ska jag göra om jag vinner ett EuroMillions-pris?

Att vinna ett EuroMillions-pris kan vara livsförändrande, och det är viktigt att fatta ansvarsfulla beslut. Reglerna för att göra anspråk på ett pris varierar från land till land, och det är viktigt att kontrollera de specifika reglerna och reglerna där du spelade. Om du spelade online bör plattformen vägleda dig genom anspråksprocessen. Kom ihåg att söka ekonomisk rådgivning för att hjälpa dig att hantera din nyfunna förmögenhet på ett ansvarsfullt sätt.