Bästa EuroMillions Lotteri 2023

EuroMillions är ett offline- och onlinelotteri som spelas samtidigt i nio europeiska länder (Österrike, Belgien, Frankrike, Irland, Luxemburg, Portugal, Spanien, Schweiz och Storbritannien). Dragningar sker två gånger varje vecka; jackpotten kommer garanterat aldrig att vara mindre än €17 miljoner och kan stiga så högt som €230 miljoner. dessutom kör de olika länderna kompletterande spel där tillträdet är begränsat till det aktuella landet.

Bästa EuroMillions Lotteri 2023
Var man kan köpa biljetter till EuroMillions
Var man kan köpa biljetter till EuroMillions

Var man kan köpa biljetter till EuroMillions

Du kan köpa en lotto på nätet för EuroMillions genom att logga in på EuroMillions webbplats i ditt land, förutsatt att:

 • Du är i det landet vid tillfället; och
 • Det landet är ett av de nio där EuroMillions verkar.

Det är ett viktigt övervägande, eftersom deltagande i detta onlinelotteri av juridiska skäl är begränsat till personer som befinner sig i ett deltagande land vid den tidpunkten. Om det är i ett annat land kommer ditt köp av onlinelotteriet att förhindras.

Och det andra problemet uppstår om du vinner och är ungefär likadant – till vilket bankkonto vill du att de ska överföra pengarna? Visst, om du har vunnit en mycket stor summa är det värt att resa till landet i fråga, bosätta dig kortvarigt och öppna ett bankkonto – men det är knappast vettigt om du har en, säg, fem euro .

Var man kan köpa biljetter till EuroMillions
EuroMillions historia

EuroMillions historia

Den ursprungliga avsikten var att lansera detta online lotterispel 1999 samtidigt som EU:s nya valuta, euron, lanserades – men av olika anledningar blev det inte så. EuroMillions började så småningom fem år senare i februari 2004. Då var de enda inblandade länderna Frankrike, Spanien och Storbritannien, av vilka det tredje inte ens hade antagit euron (och fortfarande inte har gjort det och inte heller är det nu till och med en medlem av EU) och den första jackpotten var värd 15 miljoner euro.

Under de följande åren har Österrike, Belgien, Irland, Luxemburg, Portugal och Schweiz (som inte heller är med i EU och inte heller har euron som valuta) anslutit sig. En av de mest fantastiska aspekterna av EuroMillions är den rena storlek på priser som erbjuds. För närvarande är den största jackpotten som någonsin vunnits €190 miljoner.

Ganska ofta vinner jackpotten av en lotterisyndikat – ett pris på 183 miljoner euro delades av tre personer som hade köpt samma biljett tillsammans – men Dolores McNamara i Irland vann 77 miljoner pund på tvåtusenfem och 2009 vann en okänd spansk kvinna 110 miljoner pund.

EuroMillions historia
Är EuroMillions lagligt?

Är EuroMillions lagligt?

Det enkla svaret är: Ja, det är det. Men det är också underkastat lagarna i de länder där det är verksamt, och de kan skilja sig från land till land. I Storbritannien kan du till exempel inte spela EuroMillions online om du inte är minst 18 år gammal.

Är EuroMillions lagligt?
Hur spelar man EuroMillions online?

Hur spelar man EuroMillions online?

Kom först ihåg att dragningarna görs kl. 20.00 brittisk tid (vilket kommer att vara annorlunda i andra europeiska länder) på tisdagar och fredagar. Om du vill spela måste du köpa dina spelbiljetter online innan dragningen stänger – senast 19.30 brittisk tid på dragningsdagen, men glöm aldrig att onlinetransaktioner kan avbrytas av ett antal anledningar och förnuftig online lotterispelare köper sina lotter tidigare än så.

Glöm inte att kolla in lotteriet EuroMillions resultat efter att ha spelat den här typen av lotto. Det skulle vara synd om du inte kunde samla in dina vinster på grund av att du missat att kolla lottoresultat EuroMillions.

Välj dina nummer

Du måste välja fem huvudnummer mellan 1 och 50 och ytterligare två nummer mellan 1 och 12 (dessa kallas dina Lucky Star-nummer). Om du hellre vill lämna allt åt slumpen, be om en Lucky Dip och EuroMillions-datorn kommer att göra det välj dina nummer slumpmässigt.

Hur många veckor vill du spela?

Du kan välja att spela i tisdagdragningen, fredagsdragningen eller båda och du kan spela upp till 4 veckor i förväg.

Spelets regler

I varje EuroMillions-dragning väljer systemet ut 5 nummer och 2 Lucky Stars, helt slumpmässigt. Du vinner ett pris när du matchar några eller alla dessa nummer. Matcha alla sju och du får en del av jackpotten (om ingen annan har matchat alla sju får du lotten!) det är den högsta nivån i EuroMillions-lotteriet – det finns tolv andra nivåer så att du kan vinna ett pris hela vägen ner till att bara matcha två nummer.

Hur spelar man EuroMillions online?
Vad är oddsen för att vinna EuroMillions?

Vad är oddsen för att vinna EuroMillions?

EuroMillions jackpottodds mot att vinna det lägsta priset, som du får om du bara matchar två av dina nummer, är 1 på 22. Därifrån hela vägen upp till det högsta priset – jackpotten – för vilket du måste matcha alla fem nummer plus båda dina Lucky Star-nummer – är 1 på 139 838 160. Var och en av de åtta nivåerna mellan dessa två har sin egen uppsättning odds.

Vad är oddsen för att vinna EuroMillions?
Tips och tricks för att spela EuroMillions

Tips och tricks för att spela EuroMillions

Du kanske tror att det är omöjligt att skapa ett system som gör en EuroMillions-vinst mer sannolikt – men så är det inte riktigt. Vad du behöver göra är att tänka på vad som redan har hänt tidigare. Som en ganska enkel levnadsregel som säger att det som oftast händer är mest troligt att det händer igen, medan det som händer. Det är minst troligt att det händer igen. Med hänsyn till detta, här är vad den tidigare historien om EuroMillions-vinster säger oss är mest sannolikt att hjälpa dig till ett pris:

 • När du väljer dina nummer, välj en blandning av udda och jämna
 • När du väljer dina nummer, välj en blandning av högt och lågt

Varför dessa två regler? För fler priser har varit ett med en blandning av udda och jämna siffror än med en koncentration på någondera – och detsamma gäller en blandning av höga och låga siffror.

Siffrorna som har vunnit finns alla på hemsidan. Du kan undersöka dem. Du hittar mönster. Vissa grupper av nummer förekommer oftare än andra. Det är också sant för vissa enskilda siffror. Ta reda på vad mönstret är och det kommer att tala om för dig när du ska spela dem.

Tips och tricks för att spela EuroMillions
Största antalet EuroMillions-vinnare

Största antalet EuroMillions-vinnare

Frankrike och Storbritannien har båda det största EuroMillion-lotteriet antal individuella jackpottvinnare på 114 vardera; Spanien ligger tätt efter med 112. I andra änden av skalan har Luxemburg bara 3 och Irland har 18.

De största priserna som har vunnits per land

 • Österrike 130 miljoner euro
 • Belgien 188 miljoner euro
 • Frankrike 220 miljoner euro
 • Irland 188 miljoner euro
 • Luxemburg 66 miljoner euro
 • Portugal 190 miljoner euro
 • Spanien 190 miljoner euro
 • Schweiz 230 miljoner CHF
 • Storbritannien 170 miljoner euro

Kompletterande spel för varje land

Österrike har ÖsterreichBonus-dragningen som är gratis och kan vinna dig 100 000 € i varje dragning. Det finns även Joker mot en extra avgift; du får sex siffror och kan vinna priser genom att matcha siffrorna i den ordning de dras.

 • Belgien har My Bonus som är gratis och har ett standardpris på €500
 • Frankrike garanterar en vinnare på 1 miljon euro i varje dragning med My Million och har även Etoile+ för att öka priser som inte är jackpott
 • Irland har 10 vinnare på €5 000 i varje dragning med endast Ireland
 • Luxemburg har Extra Lux gratisdragningen och tillåter även inträde till Joker
 • Portugal har den gratis M1lhão-dragningen för en chans att vinna €1 miljon
 • Spanien har gratisdragningen El Millón för en chans att vinna €1 miljon
 • Schweiz har 2 chanser och superstjärnor
 • Storbritannien har gratis Millionaire Maker med priser på 1 miljon pund
Största antalet EuroMillions-vinnare