Guide till att spela och vinna EuroMillions

Viktor Johansson
WriterViktor JohanssonWriter
Fact CheckerSamuel OseiFact Checker

EuroMillions-lotteriet är ett globalt fenomen och en kronjuvel i den europeiska spelindustrin. Spelare i detta europeiska lotteri kan delta för så lite som två euro, med högsta vinsten värd 190 miljoner euro.

Även om du inte vinner jackpotten, erbjuder EuroMillions några imponerande tröstbelöningar. Om du vill veta mer, läs vidare.

Den här omfattande lotteriguiden kommer att svara på alla frågor du kan ha angående EuroMillions, såväl som SuperDraws, bonusspel, priser och mer.

Vad är EuroMillions?

EuroMillions är ett transnationellt lotteri som kräver sju korrekta nummer för att vinna jackpotten. Den lanserades den 7 februari 2004 av franska Française des Jeux, spanska Loterías y Apuestas del Estado och Storbritanniens Camelot. Spelet är för närvarande tillgängligt för spelare i Andorra, Österrike, Belgien, Frankrike (inklusive utomeuropeiska regioner och kollektiv), Irland, Isle of Man, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Portugal, Spanien, Schweiz och Storbritannien.

Spelets format är okomplicerat: spelare väljer fem huvudnummer från 1 till 50 och ytterligare två nummer, kända som "Lucky Stars", från en separat pool på 1 till 12. För att vinna jackpotten måste en spelare matcha alla sju nummer ritade. Priset eskalerar varje gång jackpotten inte vinner, vilket leder till mycket stora jackpots som ofta når upp till hundratals miljoner euro.

Populariteten för EuroMillions beror delvis på de stora jackpottarna, och det har blivit ett av de mest kända lotterierna i Europa. Spelet har producerat många mångmiljonärer och fortsätter att locka spelare med utsikter till livsavgörande vinster.

När drar EuroMillions?

EuroMillions lotteridragning äger rum två gånger i veckan, på tisdagar och fredagar, klockan 20:45 Paristid. Lotteriresultaten blir tillgängliga på fredagar och tisdagar klockan 23.00 och släpps till återförsäljare och media. Du kan hitta senaste EuroMillions resultat på de flesta lotteriwebbplatser, och du kan använda en dedikerad kontrollör för att säkerställa att siffrorna är korrekta. Denna kontroll kommer snabbt och enkelt att avgöra om siffrorna du valde matchar den vinnande kombinationen.

Lotterier är inte längre lika populära på tv som de en gång var, och EuroMillions-lotteriets resultat visas inte längre i de nationella tv-programmen eller på tidningarnas förstasidor. Men tack vare internet är de nu mer tillgängliga än någonsin tidigare.

När är EuroMillions SuperDraw?

Av alla EuroMillions-ritningar är SuperDraw den du helst skulle vilja vinna. Att vara en EuroMillions-vinnare är inte bara en fråga om val, men om du ska anstränga dig mer är det dags nu.

Så, vad exakt skiljer SuperDraw?

 • En fördel är att priset alltid är på minst nio siffror. Det är minst hundra miljoner euro.
 • Det finns en enorm uppmärksamhet och surr kring EuroMillions SuperDraw. Det orsakar ett ras för att köpa lotter och höjer priset till otroliga 100 miljoner euro.
 • Om EuroMillions jackpotten inte vinner, rullar den över, och det galna strecket efter biljetter fortsätter. När den når €190 000 000 kommer ytterligare höjningar att upphöra.
 • SuperDraw har producerat några av de största vinsterna i EuroMillions historia, och i takt med att lotteriet växer i popularitet och distribution sker dessa dragningar oftare.

Håll ett öga på brytande EuroMillions-historier för att avgöra när nästa teckningar kommer.

Hur fungerar EuroMillions?

Många människor som aldrig har spelat på EuroMillions-lotteriet eller liknande lotterier kan tycka att det är förvirrande. De kanske undrar över vilken typ av stöd som ett lotteri som verkar i flera europeiska länder ger. De kan också ha frågor om varför vissa nationer är berättigade till bonusspel medan andra inte är det. Dessutom, om du bara kan köpa biljetter från auktoriserade säljare, kan det vara oklart hur de kan nås på internet.

EuroMillions-lotteriet ägs inte av något enskilt företag. Istället är det ett samarbete som leds av de största nationella lotterioperatörerna i de deltagande länderna, som Camelot i Storbritannien. Varje företag har godkänts av sitt respektive statliga lotteri för att tillhandahålla legitima lotterispel. Genom att slå samman sina resurser har de skapat ett enormt lotteri - EuroMillions.

När du köper en biljett till EuroMillions i Storbritannien får Camelot, som operatör, en del av intäkterna. Dessa intäkter används för att finansiera olika projekt inom Storbritannien, precis som det görs med Storbritannien Lotto. På samma sätt, om du köper din biljett i Frankrike eller något annat deltagande land, bidrar ditt köp till finansieringen av projekt i det landet.

Extra spel kan erbjudas av operatörerna för att öka försäljningen. Till exempel kan Camelot köra ett extra spel för att generera ytterligare intäkter som mer än skulle täcka de extra utgifterna. Detta är ett sätt som bonusspel bestäms och erbjuds till berättigade länder.

Extra EuroMillions-evenemang i Storbritannien

Irland, Frankrike, Spanien, Portugal, Österrike, Belgien, Luxemburg och Schweiz är bland de andra länder som erbjuder EuroMillions-lotteriet. Följande spel är dock exklusiva för Storbritannien.

UK Millionaire Maker

Om du köper en EuroMillions-biljett i Storbritannien kommer du automatiskt att delta i utlottningen av UK Millionaire Maker. För att delta behöver du bara betala en liten avgift på £2,50.

Varje rad med nummer på din biljett har sin egen unika niosiffriga kod som du hittar längst ner på din biljett.

För att verifiera dina Millionaire Maker-resultat kan du ta din biljett till butikstjänstemannen eller använda EuroMillions-checkaren. Om du spelar online får du ett e-postmeddelande om du vinner.

För att hämta ditt pris på £1 000 000 måste du ange de nio tecknen korrekt i den angivna sekvensen.

EuroMillions HotPicks

EuroMillions HotPicks är ett lotterispel som kan spelas oberoende. Dess resultat är dock baserade på EuroMillions. Du kan välja ett till fem primära nummer och försöka matcha dem med de vinnande numren. Varje inträde kostar £1,50. Det är viktigt att matcha alla utvalda nummer med de vinnande numren för att vinna spelet.

Om du vill köpa biljetter personligen måste du köpa dem från en auktoriserad säljare i ett av de kvalificerade länderna. Som ett resultat av detta deltar inte den grekiska lotteriorganisationen, kan inte dra nytta av och inte har något intresse av att sälja lotter i Grekland.

Var passar lotteributiker online?

Detaljerna för hur dessa tjänsteleverantörer fungerar varierar beroende på plats. Statliga lotterier äger eller ansvarar för flera internetkasinon. Å andra sidan låter vissa sajter dig "satsa på resultatet" av lotterier på samma sätt som du kan satsa på resultatet av en fotbollsmatch.

Betting fungerar ungefär som att köpa en konsertbiljett. Dessutom ger de belöningar som motsvarar EuroMillions divisionspriser. Allt verkar precis som det skulle från en legitim säljare.

EuroMillions regler

Spelare väljer fem stora nummer från 1 till 50 och två Lucky Star-nummer från 1 till 12. För att vinna måste du matcha dina valda lyckonummer med de dragna. Om du matchar alla sju siffrorna kommer du att vinna en del av jackpotten, som börjar på €17 miljoner (ungefär 14 miljoner pund) och förs över om den inte görs anspråk på.

Utöver jackpotten finns det 12 mindre belöningsnivåer, så du kan vinna även om du bara matchar två av primärnumren.

Här är EuroMillions lotteripriser och odds.

Matchade siffrorPrisfondandelOddsGenomsnittligt prisbelopp/dragning
5 + 2 lyckliga stjärnor50 %1 på 139,838,160£57 977 286,83
5 + 1 Lucky Star2,61 %1 på 6 991 908£268 955,13
50,61 %1 på 3 107 514,67£29 307,58
4 + 2 lyckliga stjärnor0,19 %1 på 621 502,93£1 655,22
4 + 1 Lucky Star0,35 %1 på 31 075,15£97,43
3 + 2 lyckliga stjärnor0,37 %1 på 14 125,07£56,55
40,26 %1 på 13 811,18£33,16
2 + 2 lyckliga stjärnor1,30 %1 på 985,47£11,29
3 + 1 Lucky Star1,45 %1 på 706,25£8,52
32,70 %1 på 313,89£7,07
1 + 2 lyckliga stjärnor3,27 %1 på 187,71£5,76
2 + 1 Lucky Star10,30 %1 på 49,27£4,47
216,59 %1 på 21.9£2,71

De möjliga kombinationerna av nummer förblir desamma oavsett det totala antalet spelare. När mer än en individ väljer de vinnande numren delas potten jämnt mellan dem.

Därför, om du spelar om jackpotten, en strategi baserad på att välja färre vanliga nummer kan öka dina chanser att vinna.

Du kan också låt datorn välja dina nummer slumpmässigt. EuroMillions hänvisar till detta val som Lucky Dip.

Hämtar EuroMillion-priser

Du måste visa den vinnande lotten för att hämta priset. Priser som vunnits i EuroMillions görs anspråk på flera sätt, beroende på land. Den här tabellen beskriver när vinnare måste göra anspråk på en belöning och konsekvenserna av att inte göra det senast det angivna datumet.

LandAnspråksperiodVad blir det av priser som inte har tagits emot
Österrike3 årMedel rullades tillbaka till lotteriet i tre år innan de användes för att betala för ökade prisbelopp.
Belgien20 veckorFördes tillbaka till det belgiska nationella lotteriet.
Frankrike60 dagarAnvänds för att stödja speciella kampanjer, skapa en handfull miljonärer inom en vecka.
Irland90 dagarGivet tillbaka till Irish National Lottery för att användas i reklam för dess spel, vilket gynnar välgörenhet.
Luxemburg60 dagarÅterfördes till lotteriets reservfond.
Portugal90 dagarDonerat till den Lissabonbaserade välgörenhetsorganisationen Santa Casa da Misericórdia, som driver sjukhus och stödjer andra goda ändamål.
Spanien3 månaderSkänkt till statskassan.
Schweiz26 veckorDonerade tillbaka till lotteriet för framtida välgörenhetsutdelningar.
Storbritannien180 dagarDonerat till fonden för goda ändamål vid det nationella lotteriet.

Hur man väljer din EuroMillions-lotteristrategi

I EuroMillions-dragningen har alla möjliga kombinationer av siffror lika stor chans att bli utvalda. Även om det kan verka osannolikt, har en lott med sju slumpmässigt valda nummer jämnt åtskilda samma odds att vinna som en lott med sju på varandra följande nummer.

Oddsen för att vinna EuroMillions är desamma oavsett om du använder en Lucky Dip eller en online EuroMillions lotteriguide för att välja dina nummer.

Vilka är de oftast ritade siffrorna?

EuroMillions och andra lotteri top sökfraser fokuserar ofta på de oftast dragna numren. Vanliga frågor på Google, Bing och de andra sökmotorerna inkluderar "EuroMillions bästa siffror" och "vilka är de vanligaste EuroMillions-numren".

Nedan går vi igenom några EuroMillions varma och kalla nummer för att hjälpa dig att avgöra vilka du ska spela. Men här är rubbet: lite av detta hjälper alls.

Det finns noll korrelation mellan tidigare EuroMillions resultat och framtida utfall. Det faktum att en given EuroMillions-biljett har dragits flera gånger tidigare är ingen garanti för att den kommer att plockas när som helst snart igen.

Om du undrar varför dina odds är identiska för varje uppsättning siffror, beror det på att det är det, som vi redan har visat. Ändå är det en bra läsning, och det finns några fascinerande insikter att hämta om de hetaste och kallaste EuroMillions-siffrorna.

Varma och kalla EuroMillion-nummer

Det är lätt att se att de vanligaste och minst vanliga EuroMillions-numren är väldigt olika under de första sju åren av dragningen.

 • Trots över 370 teckningar förekom siffran "28" bara 26 gånger, medan siffran "50" drogs 54 gånger.
 • Fem år senare blev "28" och "50" populära val, med 67 respektive 60 oavgjorda.
 • Mellan maj 2011 och september 2016 var siffran 10 den vanligaste förekomsten - hela 70 gånger! Siffran "41" var den sällsyntaste och förekom endast 38 gånger.
 • Vid EuroMillions 1 225:e dragning 2019 var siffran "46" minst populär, efter att ha dykt upp mindre än 100 gånger, medan siffran "50" var den mest populära och visade upp 145 gånger.
 • Ovanstående statistik över alla tider visar att det lägsta antalet inträffade 7,8 % av gångerna, medan det högsta antalet inträffade 11,8 % av gångerna.
 • De officiella siffrorna avslöjade att siffran "46" var det minst valda i den 1 225:e dragningen av EuroMillions, följt av siffran "33", det näst kallaste numret. Detta tyder på att spelare tittar på tidigare EuroMillions-resultat för att avgöra vilka nummer de ska spela.

Från och med maj 2024 är de mest dragna numren i EuroMillions-lotteriet:

 • Boll nummer 21, dragen 194 gånger.
 • Boll nummer 23, dragen 193 gånger.
 • Boll nummer 44, dragen 191 gånger.
 • Boll nummer 19, dragen 190 gånger.
 • Boll nummer 50, dragen 189 gånger.

Dessa siffror har varit de vanligaste för perioden mellan den första dragningen 2004 och den sista dragningen i maj 2024

EuroMillions varma och kalla Lucky Star Numbers

Det finns bara 12 lyckliga stjärnor. En tillbakablick på tidigare EuroMillions-dragningar avslöjar vilken typ av trend man kan förvänta sig.

 • Eftersom den inte var med i EuroMillions förrän i september 2016, har nummer 12 gjort minst framträdanden.
 • De näst lägsta är 10 och 11, men de dök inte upp förrän i maj 2011. Därför anses de inte vara "låga" siffror.

När detta skrivs var den oftast dragna Lucky Star bara tre gånger så ofta som den näst mest dragna Lucky Star och 47 gånger så ofta som den minst frekvent dragna Lucky Star.

About the author
Viktor Johansson
Viktor Johansson
About

Viktor Johansson, en dynamisk 25-årig svensk, kombinerar skickligt sin fascination för onlinecasinon med sin expertis inom svensk lokalisering, och skapar underhållande casinoguider skräddarsydda för den svenska marknaden.

Send email
More posts by Viktor Johansson

Vad är EuroMillions?

EuroMillions är ett populärt transnationellt lotterispel i Europa. Spelare väljer fem huvudnummer från 1 till 50 och två "Lucky Stars"-nummer från en separat pool på 1 till 12. Matchar alla sju nummer vinner jackpotten. Spelet lanserades 2004 och finns tillgängligt i flera europeiska länder.

Hur spelar du EuroMillions?

För att spela EuroMillions väljer du fem huvudnummer från 1 till 50 och två Lucky Stars från 1 till 12. Om dina valda nummer matchar siffrorna som dras i lotteriet vinner du priser. Ju fler nummer du matchar, desto större pris.

Vad är oddsen att vinna i EuroMillions?

Oddsen att vinna något pris i EuroMillions är cirka 1 på 13. Däremot är oddsen för att vinna jackpotten, som kräver matchning av alla fem huvudnummer och två Lucky Stars, cirka 1 på 139 miljoner.

Kan du spela EuroMillions online?

Ja, EuroMillions kan spelas online. Många auktoriserade webbplatser låter dig köpa biljetter och kontrollera resultat. Se till att du använder en legitim och säker webbplats.

Vad är EuroMillions SuperDraw?

EuroMillions SuperDraw är en speciell händelse där jackpotten är satt till ett enormt belopp, oavsett resultatet av den tidigare dragningen. Jackpotten börjar på cirka 100 miljoner euro och kan rulla över till maximalt 190 miljoner euro.

Hur rullar EuroMillions jackpotten över?

Om ingen spelare vinner jackpotten i en dragning, rullar priset över till nästa dragning, vilket ökar jackpottens storlek. Detta fortsätter tills en spelare vinner eller jackpotten når maxgränsen.

Vad händer med outtagna EuroMillions-priser?

EuroMillions-priser som inte hämtats ut hanteras på olika sätt av varje deltagande land. I allmänhet, efter en bestämd period, returneras outtagna priser till lotteriets fond för framtida dragningar eller används för särskilda kampanjer eller välgörande ändamål.

Finns det några ytterligare spel i EuroMillions?

Ja, vissa länder erbjuder ytterligare spel tillsammans med EuroMillions. Till exempel, i Storbritannien kan spelare gå in i UK Millionaire Maker och EuroMillions HotPicks, som erbjuder extra chanser att vinna priser.

Vad är UK Millionaire Maker?

UK Millionaire Maker är ett extra spel för brittiska EuroMillions-spelare. Varje EuroMillions-biljett i Storbritannien kommer med en unik kod, och om din kod matchar den som dras vinner du 1 miljon pund.

Hur betalas EuroMillions-priser ut?

EuroMillions-priser betalas vanligtvis ut som en klumpsumma och är skattefria i de flesta deltagande länder. Betalningssättet och skattekonsekvenserna kan dock variera, så det är viktigt att kontrollera de specifika reglerna i ditt land.