Bästa Extra 5 Lotteri 2023

Under åren har Grekland lanserat ett brett utbud av nationella lotterispel. De bästa brukar vara enkla med lockande jackpottar. Extra 5-lotteriet sticker ut särskilt. Spelare väljer en femsiffrig kombination för varje dragning. Om de vinner kan den totala utbetalningen vara så mycket som €500 000.

Dragningar sker varje dag. Detta ger spelare många möjligheter att köpa en biljett. Den största nackdelen är bristen på online-alternativ när det gäller att välja nummer eller göra anspråk på prispengar. Detta har inte hindrat Extra 5-lotteriet från att blomstra sedan starten 2002.

Flag

No matches found, please try:

se Country FlagCheckmark

Jackpot.com

se Country FlagCheckmark

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus | Regler & Villkor gäller

Visa mindreVisa mer
Besök casino
Visa mindre
Visa mer

  Onlinelotterileverantören grundades 2016 och ägs och drivs av Lottomatrix Ltd., ett brittiskt företag. Den är licensierad av United Kingdom Gambling Commission med registreringsnummer C73232 i Storbritannien.

  Var kan man köpa biljetter The Extra 5 Lottery
  Var kan man köpa biljetter The Extra 5 Lottery

  Var kan man köpa biljetter The Extra 5 Lottery

  Det första steget för att njuta av det här spelet är att veta hur man köper en Extra 5-lott. Det finns för närvarande ingen dedikerad online-app tillgänglig. Därför måste slipsen köpas på gammaldags sätt.

  I hela Grekland finns det många försäljningsställen för OPAP-spel. Det finns till och med en butikslokaliseringssektion på deras officiella hemsida. Detta kommer att göra det lättare för spelare att hitta en i sitt närområde.

  I en OPAP-ansluten butik kan personen välja sina nummer och köpa Extra 5-lotteriet. Det går inte att få en digital kopia. Följaktligen är det viktigt att pappersbiljetten förvaras säkert. Att välja nummer på en tegel- och murbruksanläggning kan tyckas föråldrat. Det är dock fortfarande ganska vanligt för hasardspel i Grekland.

  Var kan man köpa biljetter The Extra 5 Lottery
  Historien om Extra 5-lotteriet

  Historien om Extra 5-lotteriet

  Historien om detta spel har kopplingar till sportspel. Under 1950-talet gjordes en nationell ansträngning för att förbättra infrastrukturen för denna typ av vadslagning. Generalsekretariatet för idrott inrättades snart. 1958 började en ny privat juridisk enhet vid namn OPAP att övervaka all verksamhet som rör hasardspel. Under många år låg huvudvikten på fotboll.

  Men OPAP började så småningom skapa lotterispel för allmänheten att njuta av. LOTTO lanserades 1990 och blev en stor framgång. Ett nytt krav på större olika lotterispel online tagit fart. OPAP har experimenterat med olika.

  Både SUPER 3 och EXTRA 5 blev tillgängliga den 25 november 2002. Tillkomsten av internet gjorde det möjligt för spelare att kontrollera EXTRA 5 resultat online.

  Historien om Extra 5-lotteriet
  Är Extra 5 Lottery lagligt?

  Är Extra 5 Lottery lagligt?

  Alla hasardspel som tillhandahålls av OPAP är helt lagliga i Grekland. Medborgare måste vara 18 år eller äldre för att köpa en biljett. Det är en mer komplicerad situation för människor utomlands som hoppas kunna spela via ett surrogat online.

  2011 slog EG-domstolen fast att OPAP:s monopolistiska karaktär gör det oförenligt med EU-lagstiftningen. Som ett resultat är det bäst att endast grekiska medborgare spelar Extra 5.

  Om personens nummer dras kan deras vinster beskattas. Skattesatsen börjar på utbetalningar på totalt 100 €. Den ökar beroende på storleken på jackpotten. Spelare som vinner mer än €2500 måste enligt lag betala en skatt på 20 %. Dessa regler trädde i kraft i september 2022. Dessutom har OPAP en anonymitetspolicy för förstapristagare.

  Är Extra 5 Lottery lagligt?
  Hur man spelar Extra 5 Lottery

  Hur man spelar Extra 5 Lottery

  Detta grekiska lotteri är mycket populärt på grund av dess regelbundenhet och enkelhet. Dragningarna äger rum varje dag klockan 15.00 (atentid). Spelare kan gå till vilken auktoriserad OPAP-återförsäljare som helst för att välja sina nummer.

  De måste välja minst fem. Dessa sträcker sig från 1 till 35. Om spelaren inte vill välja siffrorna själv kan de använda en snabbvalsmaskin. Det kommer slumpmässigt att generera en sekvens för dem.

  Det är då dags att välja hur mycket pengar som ska satsas i varje dragning. Om flera val görs kommer dessa att fungera kumulativt. Minimibeloppet kan satsas genom att inte fylla i en multiplikator på biljettkupongen. Det lägsta kolumnvärdet är 0,50 €.

  Flera val gör att spelaren kan delta i framtida dragningar. Detta är praktiskt för personer som bara vill ha en biljett. För att vinna det högsta priset måste alla nummer dras.

  Spelare som lyckas förutsäga fyra eller tre av siffrorna kan vinna ett lägre prisbelopp. De resultat kan hittas på den officiella OPAP-webbplatsen. Det är till och med möjligt att se dragningen ske live.

  Hur man spelar Extra 5 Lottery
  Oddsen att vinna Extra 5-lotteriet

  Oddsen att vinna Extra 5-lotteriet

  Det finns många faktorer som kan påverka odds för nationella lotterier. Detta inkluderar antalet siffror i oavgjort och frekvensen av spelare. Om ett lotterispel spelas online av ett stort antal människor kan det avsevärt förändra chanserna att vinna.

  Eftersom Extra 5 direkt riktar sig till grekiska medborgare kommer detta inte att vara ett problem. Alla biljettinnehavare hoppas på att vinna förstapriset. Oddsen att detta händer är en på 324 632. Detta gör det mycket mer lockande än liknande tävlande online- eller nationella lotterispel.

  Till exempel är oddsen att vinna grekisk joker en på 24 435 180. Samtidigt har spelare en en på 13 983 816 av att vinna jackpotten i det grekiska lotto. Därför, om spelare letar efter ett spel med bästa möjliga chanser så är Extra 5 ett värdigt alternativ.

  Oddsen att vinna Extra 5-lotteriet
  Utbetalningsalternativ för extra 5 vinnare

  Utbetalningsalternativ för extra 5 vinnare

  De som spelar Extra 5 Lottery bör inte förvänta sig några utbetalningsalternativ online. Istället måste de hämta sina vinster från en OPAP-butik eller auktoriserad bank. Biljetter som är skadade eller förlorade kommer inte att anses giltiga. Det är därför viktigt att hålla dem säkra.

  Om personen vinner ett pris på lägre nivå tenderar utbetalningen att vara mellan €5 och €125. Toppjackpotten överstiger inte 500 000 €.

  Spelare som har turen att vinna detta belopp kommer att upptäcka att ansökningsprocessen är mer komplicerad. Istället för en butik måste de ta med biljetten till OPAP:s kontor i Aten. Det är också möjligt att anlita en advokat för att lösa in pengarna.

  Ibland kommer mer än tio personer fram med en första prisbiljett. Vid dessa tillfällen delas 500 000 € ut i aktier. Mängden pengar som ges till varje spelare kommer att bero på hur många personer som gör anspråk på den specifika dragningen.

  Utbetalningsalternativ för extra 5 vinnare
  Tips och tricks för att spela extra 5-lotteri

  Tips och tricks för att spela extra 5-lotteri

  • Extra 5-lotteriet är ett hasardspel. Det är omöjligt för spelare att förutsäga den exakta kombinationen av nästa dragning.
  • Å andra sidan kan de öka sina chanser genom att undvika vissa mönster av siffror. Det är oklokt att välja en kombination som redan har ritats tidigare. Oddsen för att samma sekvens ska upprepas är praktiskt taget omöjliga.
  • Spelare bör inte välja fem på varandra följande nummer i en sekvens. Istället är det bättre att välja siffror som tillhör olika grupper. Vissa gillar att spela multiplar. 5-10-15-20-25 är ett vanligt exempel. Alternativt kan de välja nummer som slutar på samma siffra som 3-13-23-33.
  • Dessa typer av strategier minskar faktiskt chanserna att vinna. När du köper en Extra 5-lott är det viktigt att komma ihåg att olika kombinationer tenderar att bli bättre.
  • Spelaren behöver inte bestämma kombinationen på egen hand. Istället kan de besluta sig för att gå med i ett lotterisyndikat. Det här är grupper av människor som slår ihop sina pengar.
  • De överväger sina siffror strategiskt. Om en av dem lyckas vinna Extra 5-lotteriet kommer jackpotten att delas mellan alla syndikatmedlemmar.
  Tips och tricks för att spela extra 5-lotteri