Bästa France Keno Lotteri 2024

France Keno, som drivs av det privata företaget La Francaise des Jeux Group (FDJ), är ett lotterispel som låter spelare välja mellan 2 och 10 nummer från en pool på 1 till 70. Spelet dras två gånger om dagen, sju dagar i veckan, och har en maximal jackpott på två miljoner euro. Det är dock bara spelare som är bosatta i Frankrike eller besöker landet som kan spela detta spel.

För att delta måste spelarna bestämma beloppet på insatsen de vill lägga, vilket kan variera från en till tio euro. De har också möjlighet att lägga till en multiplikator eller Joker+-spelet om de så önskar. Spelare kan köpa biljetter från licensierade FDJ-återförsäljare, webbplatsen Francaise des Jeux eller via mobilappen.

Bästa France Keno Lotteri 2024
Isabella Garcia
ExpertIsabella GarciaExpert
ResearcherAishwarya NairResearcher

Vad är fransk keno?

France Keno är ett populärt lotterispel i Frankrike, känt för sin flexibilitet och regelbundna dragningar. Det fungerar under ett format där spelare väljer nummer från ett visst intervall, vanligtvis mellan 1 och 70 eller 1 och 80. I varje dragning väljs ett visst antal vinnande nummer slumpmässigt. Antalet valda nummer och antalet vinnande nummer kan variera, vilket erbjuder olika sätt att spela och vinna.

Den unika aspekten av France Keno är dess frekventa dragningar, ofta två gånger dagligen. Detta ökar chanserna för spelare att delta och vinna. Prissummorna i Keno beror på hur många nummer en spelare väljer och matchar, och beloppet de bestämmer sig för att satsa. Ju fler siffror som matchas, desto större pris. Dessutom kan spelare välja att multiplicera sina vinster genom en funktion som kallas "Multiplier", som, om den väljs, ökar biljettkostnaden men kan öka prispengarna avsevärt.

France Keno tilltalar ett brett utbud av spelare på grund av dess enkla regler och den flexibilitet det erbjuder när det gäller insatsbelopp och nummerval. Den är tillgänglig på olika platser i Frankrike och online, vilket gör det bekvämt för entusiaster att spela regelbundet. Som med alla former av hasardspel måste spelare spela ansvarsfullt, med tanke på att chanserna att vinna stora belopp är relativt låga, och det primära målet bör vara underhållning snarare än ekonomisk vinst.

Var kan man köpa biljetter till Keno (franska)?

För att köpa biljetter till Keno i Frankrike har du flera alternativ:

  • Lokala auktoriserade återförsäljare: I hela Frankrike finns det många auktoriserade återförsäljare, såsom tobaksaffärer, tidningskiosker och vissa stormarknader, där du kan köpa Keno-biljetter. Dessa platser visar ofta den officiella lotterilogotypen, vilket gör dem lätta att identifiera.
  • Online via den officiella lotteriets webbplats: French National Lottery, som driver Keno, erbjuder en onlineplattform där du kan köpa biljetter. För att använda den här tjänsten behöver du vanligtvis registrera ett konto, och du kan behöva vara bosatt i Frankrike eller i landet för att komma åt sidan och göra ett köp.
  • Mobilappar: Vissa officiella lotteriappar tillåter dig köp Keno-biljetter direkt från din smartphone eller surfplatta. Dessa appar är vanligtvis tillgängliga för både iOS- och Android-enheter och kan laddas ner från respektive appbutik.
  • Lotteriautomater: I vissa områden kan du hitta automater som säljer Keno-biljetter. Dessa maskiner finns vanligtvis i högtrafikerade områden som köpcentra eller transportnav.

När du köper Keno-biljetter, antingen personligen eller online, se till att du köper från en ansedd och auktoriserad källa. För tillförlitlig information och rekommendationer om där du kan köpa dina biljetter kan du besöka plattformar som LottoRanker. Det är också viktigt att följa lokala lagar angående åldersbegränsningar och spelregler. Om du inte är i Frankrike, kontrollera om den franska Keno är tillgänglig för internationella spelare via lotteritjänster online, men verifiera alltid dessa tjänsters legitimitet och juridiska status i din jurisdiktion.

Historien om franska Keno

Det sägs att Keno, lotterier och bingo alla har sitt ursprung i Kina för mer än 2 000 år sedan. Det första lotteriet i Frankrike tilläts av Francis I 1539 mot en årlig avgift. Lotterier växlade mellan laglig och illegal status under de följande århundradena. Lotteri- och lotterispel gjordes slutligen lagliga 1933 i Frankrike och fortsätter att vara tillåtna än så länge.

Keno (FR) spelades första gången 1993 och spelades till en början bara en gång i veckan på en torsdag. Två år senare lades ytterligare en dragning till på tisdagen, vilket gör det till en dragning varannan vecka. Året efter 1996 började det dras alla dagar i veckan.

2003 lades Keno Soir till för att göra det två dragningar per dag. Spelet blev känt som Keno Lifetime Winner 2013. Några av de ursprungliga multiplikatorerna har skrotats för att lämna tre; x2, x3 och x5. Spelare i Frankrike har kunnat spela Keno och andra onlinelotterier lagligt sedan 2009.

Är Keno (FR) lagligt?

Lotterier, inklusive Keno, är lagliga både på och offline i Frankrike, och är licensierade och reglerade av den franska regeringen. Spelare måste vara 18 år eller äldre för att spela, och bevis på ålder kommer att krävas. Lotterier har varit lagliga i Frankrike sedan 1933, och onlinespel har varit lagligt sedan 2009 på grund av spellagen (2010-476).

Det är dock bara spelare i Frankrike som kan spela Keno (FR), oavsett om de är franska medborgare eller besökare. Dessutom kan endast franska medborgare spela online eftersom det är olagligt för franska operatörer att registrera sig spelare från andra länderinklusive EU.

Hur man spelar Keno

Spelare bestämmer hur många nummer mellan två och 10 de vill välja från en pool på ett till 70. Sedan måste de välja beloppet för insatsen från en, två, tre, fem eller 10 euro. Det finns också möjlighet att välja en multiplikator som kommer att fördubbla insatsbeloppet som ska betalas (till exempel en euro insats + multiplikator = två euro).

Även om den ursprungliga insatsen dubblas med multiplikatorn, kan de faktiska vinsterna multipliceras med tre eller fem om dessa väljs. Ju fler siffror som matchas och ju högre insats, desto högre blir prissumman.

När kulorna är dragna kommer 20 bollar att väljas, följt av multiplikatorn, som kan vara x2, x3 eller x5. Spelare måste se till att de köper sina biljetter minst en timme före dragningstiderna, som är 13.00 för middag och 20.00 för kvällsdragningen. Spelare med fysiska biljetter måste förvara sina kvitton på ett säkert ställe eftersom de kommer att behöva göra anspråk på alla priser.

Joker+

I ett sekundärt spel kan Joker+ läggas till Keno-biljetten för ytterligare en eller två euro beroende på vald insats. Spelare väljer inte siffrorna själva, eftersom de genereras automatiskt av Flash-systemet när spelare validerar spelet. För att vinna måste spelare matcha alla sju siffrorna i den ordning de dras för att vinna 500 000 euro.

Frankrike Keno dragningsschema

France Keno erbjuder regelbundna dragningar under hela veckan, vilket ger spelare flera möjligheter att pröva lyckan. Det exakta dragningsschemat kan variera beroende på vilken plattform eller leverantör du väljer. De flesta plattformar erbjuder dock dragningar med några minuters mellanrum, vilket ger en fartfylld och spännande spelupplevelse.

Genom att förstå lottningsschemat kan du planera ditt spelande och se till att du aldrig missar en chans att delta i spänningen i France Keno.

Frankrike Keno vinstodds

Den franska Keno är en av de bästa lotterier online på grund av dess gynnsamma odds. Den maximala jackpotten för att matcha 10/10-nummer med en insats på 10 euro utan multiplikator är två miljoner euro. Oddsen att detta händer är 1 på 2 147 181.

Vinstoddsen varierar beroende på antalet nummer som valts av spelaren och hur många av dessa som är träffar. Vinsterna kan ökas genom att satsa större insatser och aktivera multiplikatorn.

Oddsen för att matcha 2/2 nummer är 1 på 13, medan oddsen för att matcha 4/4 nummer är 1 på 189. Korrekt matchande 8/8 nummer har odds 1 på 74 941, vilket ger ett pris på 8 000 euro för en 1 euro insats.

Utbetalningsalternativ om du vinner Keno

Alla priser måste hämtas inom två månader från dragningsdatumet. Varje pris över 2 000 euro kräver att spelaren uppvisar identitetshandlingar för att kunna göra anspråk på priset. Om spelare har turen att matcha 9/9 eller 10/10 siffror korrekt, har de möjlighet att få en engångssumma eller livränta.

Spelare som spelade hos en FDJ-återförsäljare kommer att behöva gå till ett La Francais des Jeux betalningscenter, och de som spelade online kommer att få ett e-postmeddelande med information om nästa steg. De utbetalningsalternativ variera beroende på vilken metod som spelet spelades på.

Om det spelas hos en återförsäljare

Vinster på 300 euro eller mindre kan hämtas från vilken FDJ-återförsäljare som helst, men vinster över detta belopp kräver att spelaren går till ett La Francaise des Jeux betalningscenter. Priser från 300 till 30 000 euro kan betalas direkt till spelarens bankkonto via banköverföring på några av POS.

Om det spelas online eller via mobilappen

Vinster på 2 000 euro eller mindre kommer automatiskt att krediteras till spelarens konto. Vinster över detta belopp kräver uppvisande av ID-handlingar innan de överförs direkt till spelarens bankkonto.

Tips och tricks för att spela Keno Frankrike

Keno, liksom andra lotterispel, är ett hasardspel, men vissa spelare kanske vill försöka utveckla specifika strategier baserat på spelets statistik. Till exempel upprepas en hög andel (ungefär en tredjedel till en halv) av de dragna siffrorna från det senaste spelet eller spelet innan dess.

Dessa heta nummer är därför rimliga att spela, men kanske inte om de har dragits de tre föregående gångerna i rad. Tajming när man ska spela vissa nummer kan också vara en lönsam strategi. Spelare kan hitta Keno (FR) statistik på FDJs webbplats för att hjälpa dem att identifiera de varma och kalla siffrorna.

Talstrategier

Vissa spelare gillar att välja att spela kalla nummer som är de nummer som inte väljs särskilt ofta. Att spela dessa nummer kan vara fördelaktigt helt enkelt för att de är försenade att dras. Det är också en statistisk sanning att inte alla siffror kommer att vara jämna eller alla udda, utan en blandning av de två.

Vinster är därför mer sannolika om en balans av udda och jämna nummer väljs av spelaren. Detsamma gäller för låga eller höga siffror. Detta innebär att spelare kan ha mer fördel om de spelar en jämn blandning av låga och höga siffror.

About the author
Isabella Garcia
Isabella Garcia
About

Isabella Garcia, känd som "Lucky Lotti" på LottoRanker, kombinerar sin sydamerikanska stil med djup expertis inom globala lotterier. Från Rios soldränkta stränder avkodar Isabella lotteriernas krångligheter och ger spelarna de bästa tipsen och tricken.

Send email
More posts by Isabella Garcia

Faq

Allt du behöver veta om casinon

Vad är fransk keno?

French Keno är ett populärt lotterispel tillgängligt i Frankrike. Den har flexibelt spelande och frekventa dragningar, vanligtvis två gånger dagligen. Spelare väljer siffror från ett visst intervall, vanligtvis mellan 1 och 70 eller 1 och 80, och sedan avgör en dragning de vinnande siffrorna. Spelets dragningskraft ligger i dess enkla regler och den frihet som det erbjuder i satsningsbelopp och nummerval.

Var kan jag köpa biljetter till French Keno?

Du kan köpa French Keno-biljetter hos lokala auktoriserade återförsäljare som tobaksaffärer och tidningskiosker i Frankrike, via den officiella lotteriwebbplatsen, via mobilappar för iOS- och Android-enheter, eller på lottoautomater som finns i köpcentra och andra områden med hög trafik. Se alltid till att köpa från välrenommerade källor.

Kan jag spela French Keno online?

Ja, du kan spela French Keno online. Den officiella franska nationella lotteriets webbplats erbjuder en onlineplattform för biljettköp. Du kan dock behöva vara bosatt i Frankrike eller i landet för att komma åt sidan och köpa biljetter.

Vad är oddsen för att vinna franska Keno?

Oddsen att vinna i franska Keno varierar beroende på hur många nummer du väljer och matchar. Till exempel är oddsen att matcha 2 av 2 valda nummer 1 på 13, medan oddsen för att matcha 8 av 8 är 1 på 74 941. Spelet är känt för sina fördelaktiga odds jämfört med andra lotterier.

Finns det några ytterligare spel i franska Keno?

Ja, det finns ett extra spel som heter Joker+ som kan läggas till din Keno-biljett mot en extra avgift. I Joker+ genereras siffror automatiskt, och om du matchar alla sju siffrorna i den dragna ordningen kan du vinna upp till 500 000 euro.

Vad är den maximala jackpotten i franska Keno?

Den maximala jackpotten i franska Keno för att matcha 10 av 10 nummer med en insats på 10 euro (utan en multiplikator) är två miljoner euro. Beloppet kan variera beroende på antalet matchade nummer och insatsbeloppet.

Hur fungerar multiplikatoralternativet i franska Keno?

Multiplikatoralternativet i franska Keno tillåter spelare att öka sina potentiella vinster. När det väljs dubblar det kostnaden för lotten men kan multiplicera vinsterna med 2, 3 eller 5 gånger, beroende på vilken multiplikator som dras.

Är fransk Keno laglig?

Ja, fransk keno är laglig. Den är licensierad och reglerad av den franska regeringen. Spelare måste vara 18 år eller äldre för att spela, och onlinespel i Frankrike har varit lagligt sedan 2009.

Hur gör jag anspråk på vinster från franska Keno?

Vinster måste hämtas inom två månader från dragningsdatumet. För belopp över 2 000 euro krävs ID-handlingar. Priser kan hämtas hos FDJ-återförsäljare för mindre belopp eller hos La Francaise des Jeux betalningscenter för större vinster. Onlinespelare kommer att få instruktioner via e-post.

Finns det några strategier för att spela fransk Keno?

Medan Keno är ett hasardspel, tittar vissa spelare på spelstatistik för att välja "heta" eller "kalla" siffror. "Het" nummer har dragits nyligen, medan "kalla" nummer inte har gjort det. Att balansera ditt val mellan udda och jämna tal, eller låga och höga tal, kan också öka dina chanser. Det finns dock ingen garanterad strategi för att vinna.