Bästa Italy Lotto Lotteri 2024

Italien Lotto är ett långvarigt lotterispel i Italien. Resultaten inkluderar tio regionala dragningar och en nationell dragning, med fem nummer dragna från varje hjul. På tisdagar, torsdagar och lördagar dras lotten online mellan 20:00 och 20:30 CET. Lotto är Italiens mest populära nationella lotterispel, med ett unikt format som ger spelare flera chanser att vinna. Att spela Italien Lotto online innebär val av 11 uppsättningar nummer, en från ett nationellt lotterihjul och de andra tio från hjul uppkallade efter olika italienska städer.

Spelare har möjlighet att välja specifika nummer från specifika hjul, eller välja slumpmässiga nummer från slumpmässiga hjul. När du spelar Italien Lotto online vinner spelare priser om det exakta numret, såväl som siffrorna omedelbart före eller efter det valda numret, dras; till exempel, om siffran 9 väljs, vinner spelare om siffrorna 8, 9 eller 10 dras.

Bästa Italy Lotto Lotteri 2024
Var kan man köpa biljetter till Italien Lotto Lottery
Var kan man köpa biljetter till Italien Lotto Lottery

Var kan man köpa biljetter till Italien Lotto Lottery

Att köpa en SuperEnalotto-biljett är faktiskt ganska enkelt. Det enda en spelare behöver göra är att gå till online lotteri webbplats. De beslutar om antalet lotter som ska köpas och det föredragna antalet dragningar. Spelare kan helt enkelt köpa lotterna online med betalningsmetoder som Ideal.

En av fördelarna med att köpa en lott online är att vinsten på nätet överförs direkt. Spelare meddelas till och med när de vinner. Som ett resultat av internet behöver de inte längre vänta på att få ta del av sitt pris.

Var kan man köpa biljetter till Italien Lotto Lottery
Historien om Italiens lotteri

Historien om Italiens lotteri

Lottos ursprung går tillbaka till 1500-talet i Genua. De har alltid varit en vana att satsa på utfall av evenemang och lottospel i Italien. Människor skulle satsa på resultaten från fem av en viss stads tjänstemän som valts slumpmässigt bland 120 adelsmän. Detta antal skars så småningom ner till 90. Lotteriet blev mer strukturerat med användning av nummer snarare än namn.

Detta 90-nummerformat blev snabbt populärt i hela landet. Vid den tiden föll jurisdiktionerna under flera territorier, inklusive Milanos hertigdöme och Neapelriket. Den mest kända av dessa lokala lottotraditioner är den napolitanska Smorfia.

Italienlotteriet införlivades först i statens officiella budget den 27 september 1863 och genom Royal Edict i januari 1864 utökades det till att omfatta ytterligare fem stadsdragningar. När Rom-hjulet lades till 1871 hölls dragningar varje lördag, och Bari-hjulet lades till 1874. Cagliari-hjulet och Genua-hjulet blev en del av spelet 1939, och fullbordade de 10 stadshjul som fortfarande används idag.

Modern tid

Den 12 mars 1997 tillkom ytterligare en veckodragning. Ett år senare gjordes några mer betydande förändringar. Det nationella hjulet som har sin dragning i Rom inträffade först den 4 maj 2005. En månad efter antog de sina nuvarande tre dragningar i veckan. Den sista onsdagsdragningen ägde rum den 15 juni 2005. Dragningarna flyttades till tisdagar, torsdagar och den sista omgången på lördagar med start tisdagen den 21 juni 2005.

Är Italiens lottolotteri lagligt?

Det var en lång debatt om huruvida vadslagning var lagligt, men 1734 introducerade Venedig ett lotterispel som var helt reglerad och godkänd av regeringen. Till en början hölls dragningar bara två eller tre gånger per år, innan det blev varannan vecka 1807. Sedan dess har Italiens Lottolotteri varit lagligt.

Historien om Italiens lotteri
Hur man spelar Italien Lotto Lotto

Hur man spelar Italien Lotto Lotto

För att spela den italienska superjackpotten online-lotteri, bör spelare först välja sex nummer från en pool på ett till nittio. Det finns tre sätt att spela detta spel. När en spelare använder Quick Play-funktionen, slumptal genereras och lagt till i sin kundvagn. Spelare kan också välja sina egna nummer eller använda tidigare sparade favoritnummer när de köper denna lott online.

Att matcha två bollar räcker för att vinna ett pris i någon av de sex prisdivisionerna. För att vinna jackpotten bör spelare matcha de första sex siffrorna som dras. Dragningen av ytterligare sju "Jolly"-boll avgör vinnaren av andrapriset, vilket kräver matchning av fem bollar plus "Jolly". Denna onlinelott erbjuder imponerande jackpottar tre gånger i veckan på onsdagar, fredagar och söndagar, utan gräns för hur många gånger jackpotten kan rullas om.

Vad är oddsen för att vinna Italiens lottolotteri?

Oddsen att vinna jackpotten i det italienska SiVince Tutto-lottot är 1 på 622 614 630. När fem nummer träffas är oddsen 1 på 1 235 346.

Hur man spelar Italien Lotto Lotto
Utbetalningsalternativ när man vinner Italiens lottolotteri

Utbetalningsalternativ när man vinner Italiens lottolotteri

Italien har en av de mest förvirrande lotteriskattestrukturerna i världen, med olika skattesatser för olika spel. Alla EuroJackpot och Lottomatica spelpriser beskattas med 8 %. Lottomaticas webbplatser annonserar priser före och efter beskattning, så spelare bör dubbelkolla innan de spelar onlinelotteriet.

Allt SuperEnalotto vinster över 500 € är föremål för en skatt på 20 %. Alla skatter dras av vid källan, oavsett de olika skattesatserna, så spelarna har lite att göra i detta avseende. Däremot bör internationella spelare kontrollera sina lokala skattelagar för att se om de är skyldiga att deklarera sina vinster hemma.

För att bli meddelad när Lotto-resultaten publiceras kan spelare registrera sig för gratis vinster via e-post och SMS. Om de vinner kommer vinsterna att krediteras till deras konton så snart den officiella italienska onlinelotterioperatören tar emot dem. Större priser kan behöva hämtas ut personligen.

Prispengarna betalas ut på territoriet i det land där spelaren befann sig när han eller hon vann onlinelotteriet. Om spelaren också är medborgare i en annan stat kan de bara ta pengarna från där de var under dragningen. Samtidigt har deras medborgarskap ingen betydelse för deras lagliga rätt till belöning. Invånare i vilket land som helst kan köpa en italiensk lott online.

Utbetalningsalternativ när man vinner Italiens lottolotteri
Tips och tricks för att spela Italien Lotto Lotto

Tips och tricks för att spela Italien Lotto Lotto

Siffrorna på lotter online väljs slumpmässigt. Men slumpmässigt genererade siffror bildar mönster som kan spåras och utnyttjas. Efter att noggrant ha undersökt alla dragningsresultat från mer än 200 olika onlinelotterier över hela världen, som går tillbaka till 1955, kan Italienska lottospelare på nätet komma med definitiva mönster.

  • Använd udda jämna tal. Spelare bör sträva efter en ganska jämn blandning av udda och jämna nummer när de väljer sina italienska Super Lotto-biljettnummer. Alla udda eller alla jämna tal dras sällan, vilket sker endast 4 % av gångerna. Två udda och fyra jämna, fyra udda och två jämna, eller tre udda och tre jämna, är de bästa kombinationerna. Ett av dessa tre mönster kommer att synas i 84 procent av ritningarna.

  • Tips för Lotto höga-låga siffror. Vinnande nummer är vanligtvis spridda över hela nummerfältet. Spelare kan få den låga halvan och den höga halvan när de delar ett nummerfält på mitten. Nummer 1 till 45 finns i den nedre halvan av ett spel med 90 nummer som SuperEnaloto, medan nummer 46 till 90 finns i den övre halvan. Alla höga eller alla låga siffror är sällsynta och förekommer endast 2 % av tiden. Den bästa kombinationen är två höga och fyra låga, fyra höga och två låga, eller tre höga och tre låga. I 79 procent av alla ritningar ger dessa tre mönster vinnande nummergrupper.

  • Grupp lotto lottnummer strategier

När en spelare granskar en lista över tidigare vinnande nummer för den italienska SuperEnalotto, kommer han eller hon ofta att märka att en eller flera av nummergrupperna saknas. Det finns inga 20:or i kombinationen 5-14-17-32-38-46, till exempel. Att spåra och studera nummergrupper kan hjälpa spelare med lottolotter online att avgöra vilka grupper som ska hoppa över och vilka de ska prioritera.

Tips och tricks för att spela Italien Lotto Lotto