Bästa Keno Lotteri 2023

France Keno (10-20-70), som drivs av det privata företaget La Francaise des Jeux Group (FDJ), dras två gånger om dagen, sju dagar i veckan, med en maximal jackpott på två miljoner euro. Det är dock bara spelare bosatta i landet eller besöker Frankrike som kan spela detta spel.

Spelare väljer mellan två och 10 nummer från en pool på ett till 70, bestämmer beloppet på insatsen mellan en och 10 euro och om de ska välja en multiplikator eller lägga till Joker+-spelet om de vill. Biljetter kan köpas hos licensierade FDJ-återförsäljare, online på Francaise des Jeux-webbplatsen eller i mobilappen.

Bästa Keno Lotteri 2023
Var kan man köpa biljetter till Keno (franska)?
Var kan man köpa biljetter till Keno (franska)?

Var kan man köpa biljetter till Keno (franska)?

Hur man köper en biljett till Keno

Biljetter kan köpas av vem som helst i Frankrike från någon av de 31 000 POS hos auktoriserade FDJ-återförsäljare. Efter att ha fyllt i biljetten kommer återförsäljaren att registrera biljetten och ge ett kvitto som bör förvaras säkert eftersom det kommer att behövas för att hämta eventuella vinster.

Hur man köper en Keno-lotteribiljett online

Endast franska spelare får registrera sig på FDJ:s webbplats, fdj.fr, och skapa ett konto. Spelare kan också spela via mobilappen. Efter att ha laddat ner appen och registrerat sig måste spelare kreditera sitt konto med minst fem euro för att börja spela.

Var kan man köpa biljetter till Keno (franska)?
Historien om franska Keno

Historien om franska Keno

Det sägs att Keno, lotterier och bingo alla har sitt ursprung i Kina för mer än 2 000 år sedan. Det första lotteriet i Frankrike tilläts av Francis I 1539 mot en årlig avgift. Lotterier växlade mellan laglig och illegal status under de följande århundradena. Lotteri- och lotterispel gjordes slutligen lagliga 1933 i Frankrike och fortsätter att vara tillåtna än så länge.

Keno (FR) spelades första gången 1993 och spelades till en början bara en gång i veckan på en torsdag. Två år senare lades ytterligare en dragning till på tisdagen, vilket gör det till en dragning varannan vecka. Året därpå 1996 började det dras alla dagar i veckan.

2003 lades Keno Soir till för att göra det två dragningar per dag. Spelet blev känt som Keno Lifetime Winner 2013. Några av de ursprungliga multiplikatorerna har skrotats för att lämna tre; x2, x3 och x5. Spelare i Frankrike har kunnat spela Keno och andra onlinelotterier lagligt sedan 2009.

Historien om franska Keno
Är Keno (FR) lagligt?

Är Keno (FR) lagligt?

Lotterier, inklusive Keno, är lagliga både på och offline i Frankrike, och är licensierade och reglerade av den franska regeringen. Spelare måste vara 18 år eller äldre för att spela, och bevis på ålder kommer att krävas. Lotterier har varit lagliga i Frankrike sedan 1933, och onlinespel har varit lagligt sedan 2009 på grund av spellagen (2010-476).

Det är dock bara spelare i Frankrike som kan spela Keno (FR), oavsett om de är franska medborgare eller besökare. Dessutom kan endast franska medborgare spela online eftersom det är olagligt för franska operatörer att registrera sig spelare från andra länderinklusive EU.

Är Keno (FR) lagligt?
Hur man spelar Keno

Hur man spelar Keno

Spelare bestämmer hur många nummer mellan två och 10 de vill välja från en pool på ett till 70. Sedan måste de välja beloppet för insatsen från en, två, tre, fem eller 10 euro. Det finns också möjlighet att välja en multiplikator som kommer att fördubbla insatsbeloppet som ska betalas (till exempel en euro insats + multiplikator = två euro).

Även om den ursprungliga insatsen dubblas med multiplikatorn, kan de faktiska vinsterna multipliceras med tre eller fem om dessa väljs. Ju fler siffror som matchas och ju högre insats, desto högre blir prissumman.

När kulorna är dragna kommer 20 bollar att väljas, följt av multiplikatorn, som kan vara x2, x3 eller x5. Spelare måste se till att de köper sina biljetter minst en timme före dragningstiderna, som är 13.00 för middag och 20.00 för kvällsdragningen. Spelare med fysiska biljetter måste förvara sina kvitton på ett säkert ställe eftersom de kommer att behöva göra anspråk på alla priser.

Joker+

I ett sekundärt spel kan Joker+ läggas till Keno-biljetten för ytterligare en eller två euro beroende på vald insats. Spelare väljer inte siffrorna själva, eftersom de genereras automatiskt av Flash-systemet när spelare validerar spelet. För att vinna måste spelare matcha alla sju siffrorna i den ordning de dras för att vinna 500 000 euro.

Hur man spelar Keno
Vad är oddsen för att vinna Keno?

Vad är oddsen för att vinna Keno?

Den franska Keno är en av de bästa lotterier online på grund av dess gynnsamma odds. Den maximala jackpotten för att matcha 10/10-nummer med en insats på 10 euro utan multiplikator är två miljoner euro. Oddsen att detta händer är 1 på 2 147 181.

Vinstoddsen varierar beroende på antalet nummer som valts av spelaren och hur många av dessa som är träffar. Vinsterna kan ökas genom att satsa större insatser och aktivera multiplikatorn.

Oddsen för att matcha 2/2 nummer är 1 på 13, medan oddsen för att matcha 4/4 nummer är 1 på 189. Korrekt matchande 8/8 nummer har odds 1 på 74 941, vilket ger ett pris på 8 000 euro för en 1 euro insats.

Vad är oddsen för att vinna Keno?
Utbetalningsalternativ om du vinner Keno

Utbetalningsalternativ om du vinner Keno

Alla priser måste hämtas inom två månader från dragningsdatumet. Varje pris över 2 000 euro kräver att spelaren uppvisar identitetshandlingar för att kunna göra anspråk på priset. Om spelare har turen att matcha 9/9 eller 10/10 siffror korrekt, har de möjlighet att få en engångssumma eller livränta.

Spelare som spelade hos en FDJ-återförsäljare kommer att behöva gå till ett La Francais des Jeux betalningscenter, och de som spelade online kommer att få ett e-postmeddelande med information om nästa steg. De utbetalningsalternativ variera beroende på vilken metod som spelet spelades på.

Om det spelas hos en återförsäljare

Vinster på 300 euro eller mindre kan hämtas från vilken FDJ-återförsäljare som helst, men vinster över detta belopp kräver att spelaren går till ett La Francaise des Jeux betalningscenter. Priser från 300 till 30 000 euro kan betalas direkt till spelarens bankkonto via banköverföring på några av POS.

Om det spelas online eller via mobilappen

Vinster på 2 000 euro eller mindre kommer automatiskt att krediteras till spelarens konto. Vinster över detta belopp kräver uppvisande av ID-handlingar innan de överförs direkt till spelarens bankkonto.

Utbetalningsalternativ om du vinner Keno
Tips och tricks för att spela Keno Frankrike

Tips och tricks för att spela Keno Frankrike

Keno, liksom andra lotterispel, är ett hasardspel, men vissa spelare kanske vill försöka utveckla specifika strategier baserat på spelets statistik. Till exempel upprepas en hög andel (ungefär en tredjedel till en halv) av de dragna siffrorna från det senaste spelet eller spelet innan dess.

Dessa heta nummer är därför rimliga att spela, men kanske inte om de har dragits de tre föregående gångerna i rad. Tajming när man ska spela vissa nummer kan också vara en lönsam strategi. Spelare kan hitta Keno (FR) statistik på FDJs webbplats för att hjälpa dem att identifiera de varma och kalla siffrorna.

Talstrategier

Vissa spelare gillar att välja att spela kalla nummer som är de nummer som inte väljs särskilt ofta. Att spela dessa nummer kan vara fördelaktigt helt enkelt för att de är försenade att dras. Det är också en statistisk sanning att inte alla siffror kommer att vara jämna eller alla udda, utan en blandning av de två.

Vinster är därför mer sannolika om en balans av udda och jämna nummer väljs av spelaren. Detsamma gäller för låga eller höga siffror. Detta innebär att spelare kan ha mer fördel om de spelar en jämn blandning av låga och höga siffror.

Tips och tricks för att spela Keno Frankrike