Bästa La Primitiva Lotteri 2024

La Primitive, som betyder "The Primitive", är förmodligen det äldsta lotteriet i världen som sträcker sig så långt tillbaka som 1763. Det är en stor favorit bland spanska medborgare och spelare från hela världen med sina dragningar varannan vecka. Den har en garanterad jackpott på 3 miljoner euro som i själva verket visar sig vara högre än så här på grund av dess obegränsade omsättningar utan gräns för jackpotten.

Spelare måste matcha 6 nummer och Reintegro-bollnumret för att vinna jackpotten, varav den högsta var 107,7 miljoner euro 2015. En biljett kostar bara 1 euro för en chans att vinna på 7 prisnivåer. Biljetter är tillgängliga för alla som är 18 år och äldre. Alla som är bosatta i Spanien eller på besök kan köpa lotter från lotteriställen runt om i Spanien. Alternativt kan biljetter köpas online från den officiella hemsidan för arrangörerna, Loterias y Apuestas del Estado.

Bästa La Primitiva Lotteri 2024
Var kan man köpa biljetter till La Primitiva
Var kan man köpa biljetter till La Primitiva

Var kan man köpa biljetter till La Primitiva

Spelare utanför Spanien kan enkelt köpa La Primitiva lotter via en tredje parts webbplats. Dessa webbplatser kommer att köpa biljetter till utländska spelare med hjälp av deras agenter i Spanien.

Var kan man köpa biljetter till La Primitiva
Historia om La Primitiva

Historia om La Primitiva

La Primitiva är tjänsteman lotteri i Spanien som har sina rötter långt tillbaka i sjuttonhundratalet. Det introducerades av kung Carlos III av Spanien som ett sätt att generera pengar till offentliga tjänster som annars skulle ha finansierats genom att lägga mer skatt på det spanska folket.

Det var ursprungligen känt som "Loteria por Numeros" (Siffrorslotteri) och ägde rum 1763 med 75 % av biljettförsäljningen som gick till priserna. Det moderna La Primitiva-namnet kom till 1812, men avskaffades genom kungligt dekret 50 år senare 1862.

Med de ökande kraven på fler lotterier under 1900-talet, återlanserades La Primitiva 1985 av Organismo Nacional de Loterias y Apuestas del Estado, det statliga organet som arbetar med spanska lotterier. Det ursprungliga spelet inkluderade inte Reintegro-bollen som introducerades i spelet 1991.

La Primitiva var en stor framgång och var katalysatorn för etableringen av ytterligare två spanska lotterier, BonoLoto 1988 och El Gordo 1993. Ursprungligen endast öppen för spanska medborgare, vem som helst kan nu spela Primitiva online.

Historia om La Primitiva
Är La Primitiva lagligt?

Är La Primitiva lagligt?

Alla som är 18 år eller äldre kan spela La Primitiva antingen personligen eller via en lotto på nätet. En gång reserverat endast för spanska medborgare, kan det nu spelas av turister i Spanien sedan den spanska spelförordningen (lag 13/2011). Eftersom det inte är nödvändigt att bo i Spanien kan spelare från hela världen spela genom att köpa en lott online från en tredje parts agent.

Eftersom dessa agenter köper biljetter på uppdrag av sina kunder är det lagligt för dem att göra det. Spelare måste se till att webbplatserna de spelar med är korrekt licensierade för att skydda sig själva och sina personliga uppgifter.

Är La Primitiva lagligt?
Hur man spelar La Primitiva

Hur man spelar La Primitiva

Spela Primitiva online för mer bekvämlighet om du är fysiskt i Spanien. Dessa spelare och spelare på andra håll kommer att behöva veta hur man spelar Primitiva online för att ta del av den garanterade jackpotten på 3 miljoner euro och de 6 andra prisnivåerna. La Primitiva dras varannan vecka på torsdag och lördag i Madrid kl. 20.30 GMT och kostar 1 Euro.

Spelare måste välja 6 nummer från en pool med 49 och välja ett nummer mellan 0-9 för Reintegro-bollen. Under dragningen väljs 6 nummer följt av en 7:a som kallas komplementkulan, och sedan väljs Reintegro-bollnumret från en separat trumma.

För att vinna jackpotten måste spelare matcha de första 6 siffrorna följt av Reintegro-numret. Om en spelare endast matchar Reintegro-numret kommer de att ha rätt till återbetalning av sin biljettkostnad, vilket är 7:e nivåns pris. Spelare som matchar det kompletterande numret med 5 av de vinnande numren kommer att vinna tredje nivåns pris.

Det minsta antalet vinnande nummer som får ett pris är 3 nummer. Prissumman för varje nivå är inte fast och bestäms som olika procentsatser av pengar som samlas in från biljettförsäljningen.

Hur man spelar La Primitiva
Vad är oddsen för att vinna La Primitiva?

Vad är oddsen för att vinna La Primitiva?

Oddsen för att vinna jackpotten (6 siffror+Reintegro-boll) i detta onlinelotteri är nästan 1 på 140 miljoner. Detta betyder att det är ganska svårt att vinna jackpotten, men det erbjuder fortfarande bättre odds än säg USA Kraftboll. Med en garanterad jackpott på 3 miljoner euro kan dessa jackpottvinster vara relativt små, men med de frekventa omsättningarna och inget jackpotttak kan vinsterna bli mycket höga.

Rekordet sattes 2015 när en spelare gick därifrån med 201,7 miljoner euro efter att jackpotten rullat över 56 gånger. Men spelare kan fortfarande vinna över 1 miljon euro för att matcha de 6 siffrorna med oddset 1 på nästan 14 miljoner.

Det kanske bästa med att spela Primitiva är de gynnsamma övergripande oddsen att vinna som är cirka 1 av 8, inklusive matchning av enbart Reintegro-bollen, för att få en biljettåterbetalning. Det finns 7 prisnivåer som erbjuder många chanser att vinna ett pris. Bortsett från att bara matcha Reintegro-bollen är minsta matchande nummer för att vinna ett pris 3, med odds på cirka 1 på 57 000.

Vad är oddsen för att vinna La Primitiva?
Utbetalningsalternativ om du vinner spelet

Utbetalningsalternativ om du vinner spelet

Vinster upp till 40 000 euro är skattefria, men vinster över detta belopp debiteras med en skattesats på 20 %. Men utländska spelare vars länder har ett avtal med Spanien kan eventuellt få återbetalning på detta belopp. Vinster måste hämtas inom 3 månader efter dragningen och betalas endast ut som engångsbelopp.

Spelare som köpt sina lotter från ett lotteributik kommer att kunna samla priser upp till ett värde av 2 500 euro. Större priser än detta kan hämtas från utvalda banker i Spanien eller genom att besöka Loterias y Apuestas del Estados huvudkontor. Onlinespelare kommer att ha små vinster insatta på sina kundkonton med större priser som överförs direkt till spelarens bankkonto. Jackpottpriser måste hämtas personligen från huvudkontoret som nämns ovan.

Utbetalningsalternativ om du vinner spelet
Tips och tricks för att spela La Primitiva

Tips och tricks för att spela La Primitiva

Lotteri är till sin natur ett hasardspel, men att studera tidigare dragningar har genererat en del intressant statistik. Det är förmodligen klokt att inte välja alla jämna eller alla udda nummer eftersom statistik visar att en blandning av udda och jämna nummer är mer benägna att vinna. Statistik visar också att nummer i följd sällan dras, så du kanske bör undvika att välja nummer i följd för att få större chans att vinna.

Att välja siffror med samma sista siffror är också mycket osannolikt, bättre att ha en mängd olika sifferändelser. De flesta spelar inte enbart på höga siffror (32-49), så om de av en slump skulle bli dragna skulle spelare med dessa nummer ha större chans att vinna.

Vinnande kombinationer av siffror är vanligtvis väldigt varierande, så det kanske är fördelaktigt att välja från hela sortimentet med olika slutsiffror. Det finns också "lycko" nummer (38, 39, 47, 3, 45) som har dragits mer än alla andra nummer, så att välja dessa kan ge en spelare en fördel.

Det är också sant att vissa nummer sällan dras, så det är möjligt att det också kan vara fördelaktigt att utelämna dessa nummer. Kanske är det bästa rådet att fortsätta spela för en chans att vinna. "Du måste vara med för att vinna den", som de säger.

Tips och tricks för att spela La Primitiva