Bästa OZ Lotto Lotteri 2024

Lotterier och lottospel är synonyma med spelbranschen. Lotterier är bland de äldsta spelformerna i mänsklighetens historia. Men lotteriernas popularitet växte oerhört först på 1800-talet, när små lotteributiker som ägnade sig åt att sälja lotterilappar fick svamp i de flesta städer. Idag tar lotteributiker snabbt baksätet, med de flesta spelare som rör sig online. Länder som Australien, till exempel, har introducerat nationella lotterier som Oz Lotto, som utan tvekan är ett av de mest spelade och givande onlinelotterierna idag.

Varje tisdag väntar Oz Lotto-spelare i förväntan på att de korrekt förutspått sju bollar dras från en pool på 1 – 45. Spelare som gör de korrekta förutsägelserna kommer att vinna från $2 000 000 till $100 000 000, beroende på storleken på huvuddivisionens jackpott. De kan också välja fler nummer att vinna över flera prisdivisioner.

Bästa OZ Lotto Lotteri 2024
Hur man köper Oz Lotto-biljetter
Hur man köper Oz Lotto-biljetter

Hur man köper Oz Lotto-biljetter

Att köpa Oz Lotto-biljetter är snabbt och enkelt. Du kan köpa biljetter online eller hos auktoriserade återförsäljare. Om du väljer att spela online, skapa helt enkelt ett konto med en ansedd lotteriwebbplats, sätt in pengar och välj dina nummer. Du kan också skapa en återkommande prenumeration för att säkerställa att du aldrig missar en dragning.

Om du föredrar den traditionella metoden, besök en auktoriserad återförsäljare och fyll i ett spelblad med dina valda nummer. Återförsäljaren kommer då att ge dig en biljett som fungerar som bevis på ditt deltagande i dragningen. Kom ihåg att förvara din biljett säkert, eftersom det krävs för att hämta eventuella priser du kan vinna.

Hur man köper Oz Lotto-biljetter
Hur fungerar Oz Lotto?

Hur fungerar Oz Lotto?

Oz Lotto är ett spännande lotterispel som ger spelare en chans att vinna livsavgörande priser. Spelet spelas genom att välja sju nummer från en pool på 45. För att vinna jackpotten måste spelarna matcha alla sju dragna nummer. Men oroa dig inte, det finns flera prisuppdelningar, så även om du inte matchar alla siffror kan du fortfarande bli en vinnare.

Dragningen sker varje tisdag kväll, och de vinnande numren väljs ut slumpmässigt med hjälp av en lotteribollautomat. Utöver de sju huvudnumren dras två tilläggsnummer. Dessa tilläggssiffror används för att avgöra vinnarna i de lägre prisdivisionerna.

Det är viktigt att notera att ordningen som siffrorna dras i inte spelar någon roll. Så länge du har rätt kombination av siffror är du i jakten på ett pris. Så oavsett om du väljer dina siffror baserat på födelsedagar, lyckotal eller slumpmässigt urval förblir oddsen att vinna desamma.

Hur fungerar Oz Lotto?
Oz Lotto regler och föreskrifter

Oz Lotto regler och föreskrifter

För att delta i Oz Lotto måste du vara minst 18 år gammal. Spelet är öppet för invånare i Australien och kan spelas både online och hos auktoriserade återförsäljare. För att spela online skapar du helt enkelt ett konto med en ackrediterad lotteriwebbplats, sätta in medel, och välj dina nummer. Om du föredrar den traditionella metoden kan du köpa biljetter personligen på auktoriserade försäljningsställen.

När du väljer dina nummer har du möjlighet att välja dina egna eller använda QuickPick-funktionen, som genererar ett slumpmässigt urval. Kostnaden för ett enskilt spel är $2,30, och du kan spela upp till 18 spel per biljett. Ju fler spel du spelar, desto större är dina chanser att vinna.

Det är också värt att notera att Oz Lotto har ett jackpotttak på $50 miljoner. Om jackpotten överstiger detta belopp och det inte finns några division 1-vinnare, kommer de överskjutande medlen att rulla ner till nästa prisdivision. Detta säkerställer att det alltid finns vinnare och håller spänningsnivån hög.

Oz Lotto regler och föreskrifter
Odds att vinna Oz Lotto

Odds att vinna Oz Lotto

Varje lottospelare bör vara uppmärksam på oddsen. Helst följer detta spel formatet 7/45 för första divisionens jackpott. Två extra bollar räknas in för priser i lägre divisioner. Prisdelningar minskar vanligtvis för lägre divisioner. Vinst oddsen ökar dock drastiskt för de lägre divisionerna.

Oz-lotterier erbjuder vanligtvis Super Combo-lotteriet online som låter spelare öka sina odds att vinna.

Totalt sett är oddsen att vinna division 1-jackpotten 1 på 45 379 620. Detta verkar utan tvekan vara ett långt skott, men det finns fler onlinelotterier där ute med "sämre" odds. Dessutom har Oz-spelare relativt högre odds att vinna.

Spelare bör förstå oddsen att vinna i varje Oz lottos division:

 • Division 1 - 1 på 45 378 620
 • Division 2 (match 6 + I tilläggsnummer) - 1 på 3 241 401
 • Division 3 (match 6) - 1 på 180 078 - 1 på 180 078
 • Division 4 (match 5 + 1 tillägg) - 1 på 29 602
 • Division 5 (match 5) - 1 på 3 430
 • Division 6 (match 4) 1 på 154
 • Division 7 (match 3 + 1 tillägg) - 1 på 87
Odds att vinna Oz Lotto
Utbetalningsalternativ när en spelare vinner på OZ Lotto

Utbetalningsalternativ när en spelare vinner på OZ Lotto

Som nämnts tidigare erbjuder Oz Lotto ett av de mest generösa priserna i Australien. Division high har vanligtvis den högsta utbetalningen, om än med några inte så vänliga odds.

Med division ett-utbetalningen som översteg 100 miljoner dollar för några år sedan, är det också värt att notera att utbetalningarna över varje division inte är fasta. Minsta utbetalning för en vinst i division ett är dock 2 miljoner dollar.

Jackpotten kan gå utan att vinnas i maximalt 25 dragningar i följd. Om ingen spelare matchar siffrorna fram till den 26:e dragningen, läggs jackpotten på $2 miljoner till division 2 och fördelas jämnt mellan spelare i denna kategori. I grunden arbetar Ox Lotto på ett pari ömsesidigt format som innebär att dela upp biljettförsäljningen baserat på tabellprocentsatser.

Utbetalningsalternativ när en spelare vinner på OZ Lotto
Oz Lotto-jackpotthistorik och anmärkningsvärda vinnare

Oz Lotto-jackpotthistorik och anmärkningsvärda vinnare

Oz Lotto introducerades i februari 1994, vilket gjorde det första nationella lottospelet. Även om det är relativt nytt, åtnjuter OZ Lotto en mängd riter, legender och charm, högt värderade av australiska lottospelare.

Ursprungligen var Oz Lotto ett spel med sex siffror, vilket krävde att spelarna skulle förutsäga sex av 45 möjliga val. Men tio år senare, i oktober 2005, introducerade lotto det sjunde numret. Denna nya utveckling såg företaget ändra varumärke, betona den sjunde bollen eller nummer som t.ex Oz 7 Lotto och Super 7:s OZ Lotto.

Genom åren kan Oz Lottos popularitet tillskrivas dess stora jackpottar och enkla regler. På tal om stora jackpottar, den största jackpottsumman i OZ lottos historia är $111 972 151,04, vunnen av fyra division 1-vinnare 2012.

Från och med 2013 hade nära 5,7 miljarder dollar vunnits i prispengar i spelets historia. Detta belopp delades på över 120 miljoner under de 19 år som spelet hade funnits. Det tog inte lång tid, med 70 miljoner vunna 2018, 150 miljoner dollar 2019 och 55 miljoner dollar 2021.

Om spelets historia är något att gå efter kommer Oz Lotto utan tvekan att förbli det bästa onlinelotteriet i Australien.

Oz Lotto-jackpotthistorik och anmärkningsvärda vinnare
Tips och tricks för att spela Oz Lotto

Tips och tricks för att spela Oz Lotto

Erfarna lottospelare som förstår hur man spelar lotteri online använder olika strategier för att förbättra sina chanser att vinna, om inte, för att göra spelet njutbart. Här är några knep som lottospelare ofta använder.

 • Gå med i ett syndikat: A syndikat är en grupp spelare som slår ihop sina pengar att spela många poster. Detta alternativ tjänar till att hjälpa lottospelare att öka sina chanser att vinna.
 • Använda Super Combos: Superkombinationer låter i princip spelarna göra fler val än standardinläggen för sju spel. Detta alternativ förbättrar också en spelares chanser att vinna, men det kommer också med en extra kostnad.
 • Dra fördel av Hot Numbers: Vissa lottospelare gör mycket för att analysera tidigare resultat för att försöka göra korrigeringar. Även om OZ-lottoresultaten är slumpmässiga, tenderar vissa nummer (heta nummer) att visas mer vid dragningar än resten.
 • Återkommande lotteriträffar: Det har konstaterats att minst ett nummer i den tidigare lotteridragningen återkommer i en efterföljande dragning cirka 50 % av gångerna.
 • Att ha en positiv attityd: Ingen spelar ett lotteri av desperation efter att vinna pengar. Medan tankar är laddade med energi, lockar lek med en positiv attityd vanligtvis en positiv respons. Men spelare bör alltid spela ansvarsfullt, med tanke på att utfall alltid kommer att vara slumpmässiga.
Tips och tricks för att spela Oz Lotto

Faq

Allt du behöver veta om casinon

Vad är Oz Lotto och hur fungerar det?

Oz Lotto är ett populärt australiensiskt lotterispel där spelare väljer sju nummer från en pool på 45, med syftet att matcha alla sju dragna nummer för att vinna jackpotten. Dragningarna sker varje tisdag kväll, och två tilläggsnummer dras också, som används för att utse vinnare i de lägre prisdivisionerna.

Hur mycket kostar det att spela Oz Lotto?

Att spela Oz Lotto är överkomligt, med kostnaden för ett enskilt spel på $2,30. Spelare har möjlighet att spela upp till 18 matcher per lott, vilket ökar chanserna att vinna.

Vad är oddsen för att vinna Oz Lotto?

Oddsen för att vinna Oz Lotto-jackpotten är ungefär 1 på 45 379 620. Det finns dock flera prisdivisioner med gynnsammare odds, vilket gör det möjligt för spelare att vinna andra priser även om de inte vinner jackpotten.

Kan jag välja mina egna nummer i Oz Lotto?

Ja, spelare har möjlighet att välja sina egna nummer när de spelar Oz Lotto eller använda QuickPick-funktionen för ett slumpmässigt urval.

Vilka strategier kan jag använda för att öka mina chanser att vinna Oz Lotto?

Några strategier för att öka dina vinstchanser inkluderar att spela med ett syndikat för att slå samman resurser, använda ett systematiskt inträde för att spela flera kombinationer och att överväga de siffror som oftast dras när du väljer dina nummer.

Hur kan jag köpa Oz Lotto-biljetter?

Oz Lotto-biljetter kan köpas online via ackrediterade lotteriwebbplatser eller hos auktoriserade återförsäljare. När du handlar online måste du skapa ett konto, sätta in pengar och välja dina nummer. Om du köper personligen fyller du i en spelkupong med dina valda nummer.

Vad händer om Oz Lotto-jackpotten överstiger $50 miljoner?

Om Oz Lotto-jackpotten överstiger $50 miljoner och det inte finns några Division 1-vinnare, kommer de överskjutande medlen att rulla ner till nästa prisdivision, vilket säkerställer att det alltid finns vinnare.

Vad ska jag göra om jag vinner ett Oz Lotto-pris?

Om du vinner ett Oz Lotto-pris, se till att du förvarar din biljett säkert, eftersom det krävs för att hämta ditt pris. Du har upp till sex år på dig att hämta ut ditt pris, beroende på vilken stat eller territorium biljetten köptes.

Är Oz Lotto-vinster beskattningsbara i Australien?

Nej, lotterivinster i Australien, inklusive de från Oz Lotto, är i allmänhet skattefria.

Finns det några alternativ till att spela Oz Lotto i Australien?

Ja, det finns flera andra lotterispel tillgängliga i Australien, som Powerball, Saturday Lotto och Set for Life, som var och en erbjuder unika funktioner och prisuppdelningar för spelare att utforska.