Bästa Powerball Lotteri 2024

Ett av de största lotterierna idag är Powerball, tidigare känt som Lotto America. Lotteriet drivs av en icke-vinstdrivande organisation som består av flera amerikanska företag och lobbyister som arbetar under ett paraply som kallas Multi-State Lottery Association (MUSL). Powerball är tillgängligt i 45 delstater i USA och District of Columbia, US Virgin Islands och Puerto Rico.

Även om detta onlinelotteri är baserat i USA, kan spelare från länder utanför landet delta. De måste dock fysiskt köpa sina biljetter i någon av Powerball-biljettförsäljningsjurisdiktionerna.

Bästa Powerball Lotteri 2024
Var kan man köpa biljetter till Powerball?
Var kan man köpa biljetter till Powerball?

Var kan man köpa biljetter till Powerball?

I de 45 delstaterna, District of Columbia, US Virgin Islands och Puerto Rico, kan spelare köpa Powerball-biljetter på bensinstationer, närbutiker eller livsmedelsbutiker. Powerball-lotteribiljetter säljs inte i Alaska, Hawaii, Mississippi, Nevada, Utah och Alabama.

Hur man köper en lott online

Powerball lotter kan också köpas online. Men det är bara i ett fåtal stater där spelare kan köpa sina lotter online, som är Georgia, Illinois, Kentucky, Michigan, New Hampshire, North Carolina, North Dakota och Pennsylvania.

För ordens skull finns det specifika sajter där Powerball-biljetter säljs lagligt i de ovannämnda delstaterna. Dessa webbplatser drivs av antingen det statliga lotteriföretaget eller regeringen. Spelare som köper biljetter från tredje parts webbplatser riskerar att förlora sina vinster.

Var kan man köpa biljetter till Powerball?
Powerballs historia

Powerballs historia

Powerballs historia går tillbaka till 1988, då det var känt som Lotto America. Men sedan, 1992, omdöptes det till Powerball. Den första Powerball-dragningen hölls den 22 april 1992.

När Powerball introducerades började den använda två trummor för att dra de vinnande siffrorna, en lottomodell som också har anammats av andra populära lotterier online inklusive Mega Millions, Australiens Powerball, Storbritanniens Thunderball, EuroMillions och Eurojackpot.

Största Powerball-vinnare

Genom åren har det blivit många Powerball-vinnare. Från och med 2021 är den största enskilda Powerball-vinnaren Manuel Franco, en 18-åring från Wisconsin som vann häpnadsväckande $768,4 miljoner i mars 2019. Det största Powerball-priset är dock fortfarande $1,586 miljarder, men det delades upp på tre vinnare från Florida, Kalifornien och Tennessee.

Powerballs historia
Är Powerball lagligt?

Är Powerball lagligt?

Powerball är lagligt i de flesta delstater i USA. Men som tidigare nämnts förbjuder vissa stater Powerball och lotterier i allmänhet. Sådana som Alaska, Hawaii, Mississippi, Nevada, Utah och Alabama förbjuder detta lotteri. Invånare i dessa stater kan dock köpa Powerball-biljetter så länge de fysiskt befinner sig i de stater som tillåter spelet.

Powerball åldersgränser

Även om spelare från många amerikanska delstater och utanför USA är berättigade att delta i detta lotteri, måste de uppfylla den lagliga åldern i sin jurisdiktion. Till exempel, i de flesta delstater i USA måste spelare vara över 18 år för att spela Powerball online eller offline.

Är Powerball lagligt?
Powerball skatter

Powerball skatter

Förutom jurisdiktion och ålderskrav måste spelare vara medvetna om skattesystemet. Powerball och andra lotterier är föremål för både federala och kanske statliga skatter.

Powerball federala skatter

Från och med 2021 betalar Powerball-vinnare 25 % till Internal Revenue Service (IRS). Detta gäller alla vinster över $5 000.

Powerball statliga skatter

När det gäller statliga skatter varierar de beroende på statens skattelagar. Vissa stater, inklusive Pennsylvania, Kalifornien, New Hampshire, Delaware, Florida, South Dakota, Washington, Tennessee, Texas och Wyoming, beskattar inte lotterier. Men sådana som Maryland och Washington DC tar nästan 9% i statlig skatt.

När det gäller vinnare utanför USA tillkommer en schablonavgift på 30 %.

Powerball skatter
Hur spelar man Powerball online?

Hur spelar man Powerball online?

US Powerball är bland de mest tillgängliga lotterierna att spela. I princip dras Powerballs vinnande nummer från två trummor. Den första trumman har vita kulor (WB) numrerade från ett till 69, medan den andra trumman har röda kulor, även kallade power balls (PB), numrerade från ett till 26.

För att komma med i spelet måste en spelare först köpa en biljett, som kostar $2 styck. Nästa steg är att välja fem vita kulnummer från den första trumman och ett rött kulnummer från den andra trumman. De som inte vill välja siffrorna själva kan välja auto-pick (snabbval), där numren från båda trummorna plockas automatiskt.

För att vinna Powerball-storpriset måste spelarna gissa alla fem siffror från den första trumman och numret från den andra trumman korrekt. Men sedan finns det flera andra sätt att vinna detta lotteri även om spelare missar det stora priset.

Glöm inte att kolla powerball-resultaten efter att ha spelat detta spel.

Vad är Powerball Power Play?

2021 lade Powerball till en annan spännande funktion som heter Power Play. Till att börja med är detta en token som ökar vinsterna med upp till fem gånger när priset är $50 000 och upp till 10 gånger när priset är under $150 000. Att aktivera ett Power Play kostar en extra $1. Power Play är tillgängligt i alla stater och jurisdiktioner där Powerball-biljetter säljs förutom Kalifornien.

Hur spelar man Powerball online?
Vad är oddsen för att vinna Powerball?

Vad är oddsen för att vinna Powerball?

Alla som köper en Powerball-biljett har förhoppningar om att ta topppriset, eller åtminstone någon av de andra lägre belöningarna. Men alltså, det är en så utmanande bedrift nu när oddsen för att vinna Powerball är så små.

Nedan är några av Powerball-priserna, hur man vinner dem och oddsen.

  • Grand Prize $40 miljoner+ (5WB + PB): Oddsen är en på 292 201 338
  • 1 000 000 $ (5WB): Oddsen är en på 11 688 053
  • 50 000 $ (4WB + PB): Oddsen är en på 913 129
  • $100 (4WB): Oddsen är en på 36 525
  • 100 $ (3WB + PB): Oddsen är en på 14 494
  • $7 (3WB): Oddsen är en på 580
  • $7 (2WB + PB): Oddsen är en på 701
  • $4 (1WB + PB): Oddsen är en på 92
  • $4 (0WB+ PB): Oddsen är en på 38
Vad är oddsen för att vinna Powerball?
Powerball utbetalningsalternativ

Powerball utbetalningsalternativ

När det kommer till utbetalningsalternativ finns det två tillgängliga metoder.

Vinnare på mindre än $600 kan göra anspråk på sina pengar hos en lotterileverantör i staten där de köpte sin lott. När det gäller jackpottvinnarna kan de göra anspråk på sina prispengar som en engångssumma som betalas i två omgångar eller delbetalningar på över 30 år.

Engångsbelopp drar till sig högre skatter, och det totala beloppet är lägre, medan med livränta är skattesumman lägre och varje avbetalning är högre med 5%.

Powerball dragningar

Den amerikanska Powerball-dragningen hålls tre gånger i veckan: måndag, onsdag och lördag kl. 22:59 ET.

Powerball utbetalningsalternativ
Tips och tricks för att spela Powerball

Tips och tricks för att spela Powerball

Från Powerball-oddsen som diskuterats ovan är det tydligt att det är ett berg att bestiga att slå Powerball-storpriset eller vinna något annat pris. Detta beror på att lotteri odds är så smala. Men det betyder inte att det är omöjligt att vinna det här spelet. Även om det enbart är ett hasardspel, kan vissa strategier hjälpa spelare att öka sina chanser att vinna.

Det första viktiga tipset för att öka chanserna att vinna är att köpa fler biljetter, så klart, med olika Powerball-nummer. Även om en spelare kan behöva spendera mycket pengar på biljetter, kan det vara värt besväret om de vinner något av de stora priserna.

Ett annat proffstips är att fokusera på de vanliga Powerball-vinstnumren. Medan alla nummer har en chans att dras, har vissa dragits upprepade gånger.

Att gå med i lotteripooler är också en annan strategi för att vinna Powerball. När du spelar som familj, vänner eller kollegor är chansen stor att någon av poolens medlemmar kan vinna jackpotten. Men bristen är att prispengarna kommer att behöva delas.

Tips och tricks för att spela Powerball
Avslutar

Avslutar

Det är slutet på den här guiden om hur man spelar lotteri online. Även om det låter omöjligt att vinna i Powerball-lotteriet, är det värt att testa genom att köpa en onlinelott. Ansvarsfullt spelande bör dock alltid förbli en prioritet.

Avslutar

Senaste nytt

1,76 miljarder dollar Powerball-biljett såld i Kalifornien efter att ha matchat alla sex siffror
2023-10-15

1,76 miljarder dollar Powerball-biljett såld i Kalifornien efter att ha matchat alla sex siffror

Det oundvikliga har äntligen hänt! Den 12 oktober 2023 vann en enkelbiljett såld i Kalifornien, USA, den skenande Powerball-jackpotten. Detta var efter att den lyckliga spelaren matchat alla sex siffrorna i onsdagsdragningen för att vinna jackpotten på 1,765 miljarder dollar. Jackpotten har ett kontantvärde på $774,1 miljoner.

Pris på 1,04 miljarder dollar att vinna efter senaste Powerball-dragningen
2023-10-02

Pris på 1,04 miljarder dollar att vinna efter senaste Powerball-dragningen

Efter en dragning som hölls den 30 september 2023, passerade Powerball-jackpotten den häpnadsväckande $1 miljard-gränsen. Detta var efter att jackpotten inte togs ut och nådde $1,04 miljarder, med ett kontantvärde på $478,2 miljoner för nästa dragning på måndagskvällen.