10 Lotton i Storbritannien 2022/2023

Att köpa lotter är omåttligt populärt i England. Faktum är att mer än 70 % av britterna regelbundet köper biljetter. För endast två pund har en spelare chans att vinna en lukrativ jackpott. National Lottery har en mängd populära spel, som hanteras av Camelot UK, ett företag licensierat av landets spelkommission.

En annan välsignelse för den redan expansiva biljettförsäljningen är att lotterier är undantagna från lagen som begränsar hasardspel till invånare som är yngre än 18. Britter så unga som 16 år kan köpa lotter. Vinnare kan välja klumpsummor, en attraktiv bonus för bättre som inte behöver acceptera delbetalningar.

10 Lotton i Storbritannien 2022/2023
Historien om lotterier i Storbritannien
Historien om lotterier i Storbritannien

Historien om lotterier i Storbritannien

England lanserade det nationella lotteriet 1566–1569 efter att drottning Elizabeth valde lotteriet som ett sätt att samla in pengar för hamnreparationer. Invånare som hade råd med lotter litade inte på regeringen och såg tidsfördriv som omoraliskt.

Vid den tiden köpte spelare bara 10 % av de tillgängliga 400 000 tillgängliga biljetterna. Under de följande decennierna sålde Englands regering rättigheterna för lotterna till mäklare. Mäklare anlitade löpare för att sälja biljetter. Ofta sålde mäklare andelar av lotter till de spelare som ville satsa men inte hade pengar för hela biljettpriset.

Utöver offentliga lotterier samlade även privata lotterier in pengar till goda ändamål. Till exempel samlade ett lotteri in pengar för att hjälpa en grupp att bosätta sig i Jamestown i Amerika. År 1826, efter 250 år i drift, gav regeringen upp lotterierna, som kritiker och vissa parlamentsfraktioner förlöjligade.

Historien om lotterier i Storbritannien
Lotteri Nuförtiden i England

Lotteri Nuförtiden i England

Dagens lotteriklimat i Storbritannien skiljer sig mycket från dess ödmjuka början. Det mest populära lotteriet i Storbritannien började 1994, kallat Storbritanniens nationella lotteri. 2002 bytte namnet till Lotto. Spelare väljer sex nummer från 1 till 50 eller accepterar slumpmässiga nummer för endast £2 per rad.

En spelare kan köpa så många som sju rader för varje kupong och köpa upp till 10 kuponger i ett köp. Lotter är tillgängliga varje dag online, på postkontor och hos flera lokala återförsäljare.

År 2005 reglerade UK Gambling Commission licensierade spelinrättningar i England. Lanserat för att skydda både spelarna och operatörerna, följer kommissionen strikta lagar och granskar noggrant företag innan de beviljar en licens att verka inom brittiska gränser.

För spelarna erbjuder lotteriet en chans att få betydande pengar för en liten investering. Vinnare behöver bara matcha de sex siffrorna för att vinna huvudlotteriet. I fallet med flera vinnare delas priset lika.

Med start på £5 miljoner för lördag och £2,5 miljoner för onsdagens dragning, samlas potten till nästa dragning, om ingen vinner. Efter att jackpotten når högre än £22M, kommer den att samlas på en sista tid innan tillsynsmyndigheterna delar upp priset bland spelarna som valde de mest matchande siffrorna.

Lotteri Nuförtiden i England
Brittiska spelares favoritlotterispel

Brittiska spelares favoritlotterispel

Online direktvinster

För spelare som vill vinna omedelbart är direktvinster online biljetten. Vissa omedelbara vinster är som skraplotter, och andra inkluderar interaktivt spel, som att kasta tärningar. Baserat enbart på tur, kräver spelet inga färdigheter eller mental skärpa för att vinna.

Spelare registrerar sig för ett Instant Win-spel. Deltagarna kan "köpa" eller "prova". Prova spel är gratis, kräver ingen betalning och erbjuder ingen utbetalning. Kostnaden för att spela spel för att ta chansen att vinna varierar dock upp till £5. På ett £5 Instant Win-spel tar en spelare chansen att vinna £1 miljon.

Lotto HotPicks

En het biljett är Lotto HotPicks. Flexibilitet är nyckeln till attraktionen, eftersom spelarna kan välja mellan 1 till 5 nummer. Att välja antingen Välj 5 eller Välj 1 kostar bara en spelare £1 per rad. På lördagar och onsdagar drar HotPicks vinnande nummer. Vinnande biljetter måste matcha alla nummer.

Åskboll

Thunderball erbjuder spelarna en chans på en halv miljon för endast £1. Med dragningar på lördag, fredag och onsdag köper spelare biljetter med fem siffror från 1 till 39, plus Thunderball-siffran vald från nummer 1 till 14.

Lucky Dip är också tillgängligt för Thunderball, vilket ger konsumenterna möjlighet att köpa en biljett med ett slumpmässigt nummer. Liksom andra spel kan spelare använda alla sju raderna per kupong, med en köpgräns på 10 kuponger - Thunderballs högsta pristak på £500 000.

EuroMillions

EuroMillions lockar spelare från hela världen. Spelare köper biljetter från Irland, Belgien, Monaco, Spanien och en mängd andra länder. Det är inte konstigt att priset är orimligt, eftersom vinnare tar hem 174 miljoner pund i vissa fall. Människor betalar £2,50 per rad för biljetter under hela veckan, i hopp om att vinna jackpotten på tisdag och fredag kväll.

Med sju rader på en kupong och en gräns på 10 kuponger för spelare som väljer att satsa på flera kuponger, driver spelare över hela världen jackpottens exponentiella tillväxt. Biljetter är tillgängliga på mobilapplikationer, lotteriwebbplatser eller återförsäljare i hela landet fram till 19:30 på dragningskvällen.

Genom att välja fem siffror från 1 till 50, plus ett par lyckliga stjärnnummer från 1 till 12, kan spelarna gå in för att vinna. Vissa föredrar Lucky Dip, en slumpmässig urvalsprocess. Vinnarna matchar både huvud- och lyckliga stjärnsiffror för att vinna priset.

Brittiska spelares favoritlotterispel
Betalningsmetoder i England

Betalningsmetoder i England

Kontanter och kredit

Kontanter är kung när det kommer till det brittiska lotteriet. Faktum är att tillsynsmyndigheter i flera år krävde kontanter för att köpa en lott eller skraplott. Med flera lotterier tillgängliga nu och många medborgare som tvingas stanna hemma på grund av pandemin, utvecklas sättet att köpa lotter.

Även om spelarna fortfarande kan köpa biljetter på mer än 5 000 postkontor och återförsäljare i hela regionen, finns lotteribiljetter nu också tillgängliga online. Camelots sida erbjuder spelare möjligheten att köpa Daily Play, EuroMillions, Thunderball och UK Lotto-biljetter. Om du använder ett brittiskt betalkort får spelare som vinner vinster som krediteras tillbaka till betalkortet som användes för att köpa biljetten.

Direktbetalning

En innovativ betalningsmetod för Rikslotteriet inkluderar autogiroalternativet. Med ett bankkonto kan spelare tillåta en debitering en gång i månaden för att betala för lotter. Inga extra avgifter tillkommer. Välj bara ett spel. EuroMillions, Thunderball och Lotto accepterar alla autogirobetalningar. Välj siffrorna eller välj den slumpmässiga Lucky Dip. Välj dragningsdagar för varje favoritspel. Välj löpande autogiro online.

Efter att ha registrerat sig och angett betalningsinformation är spelare med autogiro klara. Betalningar för lotteriköp fortsätter automatiskt och kontinuerligt tills spelaren informerar National Lottery om önskan att annullera autogirotillståndet.

Betalningsmetoder i England
Framtiden för lotterier i England

Framtiden för lotterier i England

Sedan 2020 har Covid-19-pandemin skapat en situation som tvingat kasinobesökare in. Några av dessa spelarna vände sig till lotteriet, vilket avsevärt bidrar till tillväxten av onlinespel. Som ett resultat av detta ser kommissionen över sin policy för att förstå hur man bäst kan möta spelefterfrågan för onlinespel.

Regulatorer har redan gått mot strängare processer för åldersverifiering för spelare. Som populariteten av köpa lotter online fortsätter att expandera, britter möter spelberoendes fula. Vissa policyer är avsedda att stävja missbruk för dem som inte kan självövervaka beteendet.

Under de kommande åren kan striktare regleringar påverka marknaden, eftersom kommissionen strävar efter att upprätthålla en fast makt över policyer som införts för att skydda britter och anläggningar som säljer lotter. Höga böter väntar de som inte uppfyller Storbritanniens vadslagningsregler. Marknadens potential drivs av britter som söker underhållning och hoppas kunna vinna stora summor pengar.

Framtiden för lotterier i England
Är lotterier lagliga i England?

Är lotterier lagliga i England?

År 1993 satte Storbritanniens National Lottery Act ramarna för att reglera Englands lotteriinfrastruktur. Lotteriet är en viktig aspekt av det brittiska samhället ur ett juridiskt perspektiv. År 1994 ägde det första lotteriet rum i november. Etablerat för att samla in pengar till goda ändamål, har lotteriet samlat in mer än £35 miljarder sedan det skapades och betalat konsumenter mer än £59 miljarder i prispengar.

Den nationella lotterilagen inrättade det första nationella lotterikontoret, som hanterar hur lotteriintäkterna fördelas. Camelot vann Storbritanniens första lotterilicens i en konkurrensutsatt anbudsprocess. UK National Lottery Office reglerar lotteriet via en nationell kommission som inrättades 1999. 2005 inrättades Gambling Act av parlamentet för att kontrollera allt spelande och överföra befogenheter till lokala myndigheter.

År 2006 banade lagen vägen för inrättandet av den brittiska spelkommissionen, som tog kontroll över de reglerande skyldigheterna för lotteriet 2013 när den tog på sig ansvaret för National Lottery Commission. Kommissionen skyddar konsumenter, reglerar företag, granskar operatörer och ser till att de högsta intäkterna fördelas till goda ändamål.

Licensiering

2007 utfärdade Gambling Commission Camelot en förnyad licens att driva lotteriet. Även med anbudsförfarandet vann företaget sin tredje licens 2009. Även om tillsynsmyndigheterna räknade med att licensen bara skulle hålla i tio år. Det har förlängts till 2023.

Ursprungligen ägs av fyra investerare, inklusive Fujitsu Services och Royal Mail Enterprises, har Camelots ursprungliga ägare sedan dess sålt aktierna till Ontarios lärares pensionsplan.

Camelots övriga uppgifter inkluderar marknadsföring av nya lotteriprodukter, design av spel och att erbjuda konsumentskydd. Som ett erkännande av Camelots framgångar, fortsätter Storbritannien att förnya företagets kontrakt och erkänner dess framgång med att åstadkomma viktiga insamlingar för viktiga ändamål, inklusive 500 miljoner pund som samlades in 2012 för OS i London.

Är lotterier lagliga i England?
FAQ

FAQ

Vilka lotterispel finns tillgängliga i Storbritannien?

En mängd olika lotterispel är tillgängliga för britter att spela. Lotto är populärt i England, men EuroMillions når spelare över hela världen och ger höga jackpottsummor. Britter väljer också Instant Win-skraplotter, Thunderball och Lotto Hotpicks. Alla större lotterispel i Storbritannien erbjuder betydande priser till vinnarna. För att satsa väljer spelarna föredragna nummer i hopp om att matcha de vinnande numren för varje lottodragning.

Hur mycket av lotteriintäkterna delas ut till goda ändamål?

UK National Lottery behåller endast 1 % av intäkterna från lotteriintäkterna. 95 % delas ut till lotterivinnare och goda ändamål. 4 % används för att kompensera rörelsekostnader. Som en av de mest effektiva och effektiva lotterianläggningarna globalt använder det brittiska lotteriet intäkter för att göra skillnad över hela landet.

Under 2017 fick projekt inom konst, sport, kulturarv, hälsa, miljö och utbildning en procentandel av lotteriintäkterna.

Populariteten för UK National Lottery står i skarp kontrast till den kritik som lotteriförespråkare fick i början av legaliseringen av lotterier i landet. Genom att skapa tillväxt både nationellt och internationellt fortsätter spelare att ta chanser att vinna stora jackpottar.

Från £500 000 till mer än £60 miljoner, jackpottarna växer i takt med ökande speldeltagande från britter över hela landet. Kommissionen och dess entreprenör, Camelot, är kända för effektiva operativa rutiner och har skapat en robust lotteriinfrastruktur som fortsätter att samla in miljoner till stöd för viktiga offentliga och sociala projekt runt om i Storbritannien.

FAQ

Senaste nytt

Lotterier i olika länder
2022-08-09

Lotterier i olika länder

Lotterispel har funnits i många länder i mer än ett sekel. Regeringar använde dem för att skaffa intäkter för olika projekt och även för att ge underhållning till sitt folk. På de flesta ställen var lotteriet inte ogillat som andra former av spel. Hittills är lotterier fortfarande mycket populära över hela världen. Internet har gjort dem ännu mer bekväma nu när spelare kan komma åt lotterier även utanför sina länder. Här är några av de största lotterierna i världen per land.