10 Lotton i USA 2022/2023

Amerikas lotterier har en lång, rik tradition av att stödja viktiga offentliga arbeten och sociala välfärdsprojekt. Sedan 1776 har den amerikanska regeringen använt lotterier för att samla in pengar, med början i frihetskriget, som finansierades med intäkter från ett av de första lotterierna i landet.

Efter den tidiga användningen av lotterier för att samla in pengar till viktiga projekt slog idén fast. Pengar för att finansiera tidiga amerikanska projekt som att asfaltera vägar och bygga kyrkor kom från lotterifonder.

10 Lotton i USA 2022/2023
Historien om lotteri i USA
Historien om lotteri i USA

Historien om lotteri i USA

Faktum är att några av landets grundande fäder stödde användningen av lotterimedel, inklusive George Washington som utan framgång försökte samla in pengar för att bygga Virginia's Mountain Road. Till och med Thomas Jefferson såg lotterier som "oumbärliga". Benjamin Franklin försökte utan framgång samla in pengar för att köpa en revolutionskrigetkanon i Philadelphia.

John Hancock finansierade framgångsrikt Faneuil Halls återuppbyggnad 1761. År 1832 hölls 420 lotterispel i åtta delstater. Det var lotteriintäkter som finansierade byggandet av högskolebyggnader vid Yale och Harvard. Faktum är att sydstaterna finansierade återuppbyggnaden med lotterier efter inbördeskrigets slut.

Tanken att använda lotteriintäkter för att finansiera statliga projekt kom från England. På 1600-talet använde England lotteriintäkter för att finansiera Jamestown-kolonin.

Högsta domstolen beslutade 1878 att lotterispelen var demoraliserande för amerikanska medborgare, och kongressen förbjöd användningen av post för att marknadsföra lotterispel. Dessa åtgärder har dock inte hindrat de flesta delstater i USA från att legalisera regeringsdrivna lotterispel.

År 1898 monopoliserade Louisiana Lottery Company (LLC) lotterier i delstaten Louisiana och tjänade mer än 20 miljoner dollar i försäljning. Mer än 90 procent av LLC privata lotteri medel kom från utanför Louisiana. Specialtåg transporterade tusentals kvitton regelbundet till företagets huvudkontor i New Orleans. Eftersom företagets grundare betalade mutor undvek verksamheten skatter.

LLC tjänade 48 procents vinst, även efter de omfattande mutor företaget betalade. Genom att lägga till osålda biljetter till fatet där vinnande nummer plockades ut, riggade företaget ofta systemet för att vinna sina egna prispengar. President Benjamin Harrison fördömde skrupelfria lotteribyråer och kongressen förbjöd att flytta lotter över statens gränser eller per post. Louisianas lotteri skandalomsusade system försämrade den nationella allmänhetens uppfattning om lotterier i allmänhet.

Historien om lotteri i USA
Dagens lotteri

Dagens lotteri

I början av 1900-talet började allmänheten se mer positivt på lotterier. 1963 samlade New Hampshire in pengar till utbildning med lotterier. År 1967 startade New York ett lotteri, som tjänade mer än 53 miljoner dollar i intäkter under det första verksamhetsåret. För att notera framgången i New York, lanserade tolv delstater lotterier på 1970-talet. För statliga regeringar som inte vill höja skatterna är ett lotteri ett genomförbart alternativ.

Sedan 60-talet har lotterier i Amerika utvecklats till att inkludera många former av hasardspel, som lotterier och lotter med omedelbar vinst. Flera tillståndsritningar, som Mega Millions och Powerball är extremt populära.

Idag har attityderna till lotteriet snurrat runt. Faktum är att vissa studier rapporterar att de flesta amerikaner godkänner onlinelotteriet. Även de som inte deltar har en positiv syn på att spela på lotteri. En Gallup-undersökning från 2014 noterade att 62 procent av befolkningen tycker att lotteriet är moraliskt acceptabelt. Statliga regeringsdrivna lotterier är den mest populära spelformen i USA. Faktum är att endast fem stater, inklusive Utah, Nevada, Hawaii, Alaska och Alabama, inte administrerar statliga lotterier.

Under 2016 rapporterade New York de högsta intäkterna från lotteri av alla delstater med mer än 8 miljoner dollar. År 2017 spenderade invånare i USA mer än 70 miljarder på att köpa lotter. Stater nära gränsen får en extra välsignelse i kontanter för försäljning över gränsen, särskilt för enorma Mega Millions och Powerball jackpots.

Dagens lotteri
Framtiden för lotteri i USA

Framtiden för lotteri i USA

Lotteritekniken fortsätter att utvecklas. Statliga regeringar undersöker blockchain som framtiden för spel. För lotteriet är förtroende viktigt. Blockchain-teknik är praktiskt taget omöjlig att hacka eller ändra. För instant-, dragnings- och andra lotterispel kan blockkedjeteknik öka spelarnas förtroende för spelets resultat. Det kan dock ta tid att ändra hur konsumenterna spelar på lotteriet.

För närvarande erbjuder banbrytande onlineteknik ett alternativt sätt för spelarna att köpa lotter och delta i lotterispel. Eftersom lotterimarknaden förväntas nå mer än 625 miljarder USD i värde under de närmaste åren, försöker tillsynsmyndigheter, myndigheter och administratörer att utnyttja teknikens kraft för att spåra konsumenternas utgifter för biljetter och underlätta en sömlös helhetsupplevelse för alla inblandade.

Attraktion

Onlinelotteriodds är notoriskt dåliga jämfört med andra spelalternativ. Jackpottarna är dock enorma, vilket är huvudattraktionen för lottköpare i USA. I synnerhet stora utbetalningslotterier, som Powerball driver upp biljettförsäljningen när jackpotten fortsätter att rulla över. Amerikaner som köper lotter fantiserar om att bli miljonärer omedelbart.

Uppkopplad

Kraften i internet tjänar bara till att öka försäljningen. 2011 fick stater auktoriteten att distribuera lotteriprodukter online. Justitiedepartementet utfärdade en promemoria som förklarade att Wire Act endast gällde sportvadslagning. Denna tolkning av lagen banade väg för lotterispel online, som flera delstater har erbjudit till ivriga invånare.

Lagar

Historiskt sett har hasardspel hjälpt offentliga och privata enheter att samla in pengar i USA. Till exempel 1765 genomförde både Harvard och Yale lotterier för att samla in pengar. Harvard började samla in pengar med lotterier nästan ett decennium tidigare 1747. På 1950-talet stödde 11 amerikanska delstater laglig bingo. Idag är de bästa lotterisidorna lagliga i 48 delstater, Puerto Rico, Jungfruöarna och District of Columbia. Wyoming startade nyligen lotteriverksamhet 2013. Alla lottlotterier är statliga i USA och är licensierade av statliga lotterikommissioner.

Framtiden för lotteri i USA
Populära lotterier i USA

Populära lotterier i USA

kraftboll

Powerball är populärt över hela landet och drar spelare som är intresserade av att vinna de stora jackpottarna. Med två dragningar per vecka på lördag och onsdag väljer spelare fem nummer från 1 till 69 för en chans att vinna, plus Powerball-numret mellan 1 och 26.

Spelets jackpott börjar på $20 miljoner och fortsätter att rulla över tills någon vinner. De som förlorar kan också vinna andra priser, vilket ger spelarna en chans på 1 på 25 att vinna något. Lotteri US Powerball jackpottvinnare kan välja att ta emot pengarna i en årlig betalning i nästan 30 år eller acceptera en klumpsumma kontant.

Mega miljoner

Som ett globalt populärt spel, Mega miljoner erbjuder spelare en möjlighet att vinna miljoner med dragningar på fredag och tisdag. Spelare väljer fem siffror mellan 1 och 70, plus en Mega Ball-siffra mellan 1 och 25. Liksom de flesta lotterispel kan konsumenter tillåta lotteriets datorsystem att välja ett slumpmässigt genererat nummer.

Om en spelare har gissat det vinnande numret eller träffat den amerikanska lotterijackpotten med de slumpmässiga siffrorna, kan han hämta ut sina vinster. Mega Millions jackpottodds är dock dåliga på endast 1 på 302 miljoner. Lyckligtvis, med nio prisnivåer, är oddsen för att en spelare vinner lite pengar 1 på 24. Precis som Powerball väljer vinnarna om de vill acceptera en full kontantutbetalning eller årliga betalningar.

New York Lotto

New York Lotto erbjuder topppriser, den största jackpotten nådde $72,5 miljoner. För en chans att ta hem liknande jackpottar köper spelare lotter till lotteriet två gånger i veckan. Genom att välja sex siffror mellan 1 och 59 har en biljettköpare chans till den minsta jackpotten på 2 miljoner dollar. Genom att välja rätt bonusboll kan spelare ta hem sekundärpriset. Men om ingen vinner fortsätter jackpotten att växa.

Populära lotterier i USA
USA lotteri betalningsmetoder

USA lotteri betalningsmetoder

MasterCard och Visa är överlägset de mest populära sätten att betala för de bästa lotterna online och på landbaserade anläggningar. Men i takt med att USA:s lotto utvecklas och fler spelare köper lotter från internetwebbplatser, förändras också sätten att betala. Här är några sätt som US Lottery-spelare är betala för biljetter.

konto

För att köpa en lott på de bästa lotterisidorna måste amerikanska spelare öppna ett konto hos en auktoriserad webbplats. Vanligtvis är att öppna ett konto en enkel process, som innefattar några enkla steg. Till exempel måste en spelare skicka in kontaktinformation, bekräfta en e-postadress och tillhandahålla information om identitetsverifiering. Efter att informationen har bekräftats kommer de flesta lotteriwebbplatser att tillåta spelaren att köpa lotter.

E-plånbok

En e-plånbok ger kunder möjlighet att sätta in, hålla och överföra pengar online. Med hjälp av ett kredit- eller betalkort sätter spelaren in pengar i en e-plånbok, vilket lotterisidan accepterar. Spelare kan också överföra pengar till en e-plånbok med en banköverföring. Spelare använder ofta andra e-plånböcker för att finansiera ett e-plånbokskonto. Genom att sätta in pengar på ett amerikanskt lotterikonto med en e-plånbok kan en spelare köpa lotter utan att avslöja sitt bankkonto eller kreditkortsinformation till lotteriet

USA lotteri betalningsmetoder
Vanliga frågor

Vanliga frågor

Vilken är den största Powerball-jackpotten som någonsin vunnits i Amerika?

Powerballs jackpottrekord är 1,58 miljarder dollar. Den delades av tre vinnare som var och en köpte en biljett i Tennessee, Florida och Kalifornien. Den 13 januari 2016 vann Marvin och Mae Acosta från Kalifornien, John och Lisa Robinson från Tennessee och David Kaltschmidt och Maureen Smith från Florida 528 miljoner dollar före skatteplikt.

Alla vinnare valde att acceptera hela engångsbeloppet på $327 miljoner. Under 2019 fick en lycklig vinnare den största envinnare jackpotten i spelets historia. Vinnarens livräntor på 768 miljoner dollar borde innebära att Wisconsin-invånaren är inställd på livet.

Hur väljer vinnarna mellan livränta och kontantutbetalning med engångsbelopp?

För vinnare av lotteri online i USA erbjuds betalning på två sätt, full betalning kontant eller årliga betalningar utspridda över 29 år. Livräntan har ett högre värde än engångsbeloppet. Att välja mellan de två utbetalningsalternativen beror på vinnarens mål. En vinnare väljer ofta alternativet engångsbelopp, eftersom han eller hon vill kontrollera hur pengarna investeras.

Engångsutbetalningar kan hjälpa jackpottvinnare att undvika långsiktiga skatteplikter och ge vinnaren pengar att investera i aktier, fastigheter och andra högavkastande alternativ. De långsiktiga utbetalningarna från en livränta har dock skattefördelar. Federala skatter på engångsbeloppet kommer att ta en ansenlig del av lotterivinsterna omedelbart.

Finns det något sätt att garantera att man vinner på lotteriet i USA?

Ja, en lottköpare kommer garanterat att vinna, om han eller hon köper lotter för varje enskild lottnummerkombination. För de flesta spelare är detta system att spela onlinelotteri inte realistiskt. Men någon som har miljoner över kan köpa varje kombination för en chans på 1 miljard dollar eller mer.

När jackpotten växer kommer de flesta spelare att köpa biljetter i en pool med familjemedlemmar eller arbetskamrater, vilket ökar oddsen att vinna med ju fler biljetter gruppen köper.

Vanliga frågor

Senaste nytt

Lotterier i olika länder
2022-08-09

Lotterier i olika länder

Lotterispel har funnits i många länder i mer än ett sekel. Regeringar använde dem för att skaffa intäkter för olika projekt och även för att ge underhållning till sitt folk. På de flesta ställen var lotteriet inte ogillat som andra former av spel. Hittills är lotterier fortfarande mycket populära över hela världen. Internet har gjort dem ännu mer bekväma nu när spelare kan komma åt lotterier även utanför sina länder. Här är några av de största lotterierna i världen per land.