Öka dina chanser att vinna på lotteriet

Guider

2022-12-13

Lotterier är extremt populära i alla hörn av världen. Chansen att vinna livsförändrande summor pengar är utan tvekan huvudattraktionen. Men finns det några strategier som kan användas för att öka en spelares chans att vinna ett pris? Även i ett helt slumpmässigt spel som ett lotteri, finns det ett antal saker som en spelare kan göra för att förbättra sina odds att vinna. Några av de mest genomförbara sätten listas nedan.

Öka dina chanser att vinna på lotteriet

Köp fler biljetter till varje match

Att köpa fler biljetter för varje spel som spelas kommer att öka vinstchansen, även om det bara är något. Till exempel oddsen att vinna Mega miljoner är ungefär en på 302 miljoner eller så. Om en spelare köpte 10 biljetter skulle oddsen öka till 10 på 302 miljoner. Inte mycket av en ökning, men det skulle ändå erbjuda en bättre chans.

Gå med i ett syndikat

Ett annat sätt att köpa fler lotter till ett lotteri är att gå med i en grupp människor spela som ett syndikat. Syndikat kan köpa hundratals biljetter som ökar chanserna att vinna dramatiskt. T

Det fina med syndikat är att spelare får fler chanser att vinna utan att behöva betala alla extra pengar för biljetterna. Nackdelen är att behöva dela priser med de andra medlemmarna i syndikatet. Spelare kan välja att skapa sina egna syndikat med familj, vänner eller arbetskollegor; eller gå med i ett av de många onlinelotterisyndikaten.

Välj spel med bättre odds

Megajackpotlotterierna är också de med de största oddsen, så det kan vara vettigt att spela lotterier med mindre (men fortfarande betydande) jackpottar med bättre odds att vinna. Till exempel är oddsen att vinna den irländska Lotto-jackpotten nästan en på 11 miljoner jämfört med oddsen en på nästan 300 miljoner för US Powerball. 

Det är också värt att kolla in de totala oddsen för att vinna ett pris i de olika lotterierna, där de bästa oddsen är det franska lotto med en på sex chans att vinna ett pris. Webbplatser som t.ex https://lottoranker.com/ kan hjälpa spelare att avgöra vilka spel som har de bästa oddsen.

Spela Pick-5 eller Pick-4 Lotteries

Det är också möjligt att förbättra en spelares chans att vinna genom att spela ett Pick-5- eller Pick-4-lotterispel i motsats till de vanliga Pick-6-spelen. Det finns många av dessa typer av spel i USA som Florida 5, California Fantasy 5 etc. 

Spelare har bättre chanser att vinna eftersom endast 5 nummer behöver matchas. Dessa statliga lotterier är också fördelaktiga att spela på grund av de mindre antalet pooler som Colorado Cash 5 som har en nummerpool på endast 32 nummer.

Nummer att välja strategier

Lotterier är hasardspel med slumpmässigt utvalda nummer. Med detta sagt har studiet av statistiken för olika lotterier gett en allmän inblick i de siffror som sannolikt kommer att dras. Det är till exempel mycket sällsynt att på varandra följande nummer dras, så det kan vara bäst att undvika att välja dem. Det är också osannolikt att nummer med samma sista siffra kommer att finnas i den vinnande kombinationen. Detsamma gäller för antingen alla udda eller alla jämna nummer som ska dras.

Det visar sig att vissa nummer dras oftare än andra. Dessa "heta" siffror kan vara ett bra val för att öka chanserna att vinna. Det är också sant att vissa nummer sannolikt inte kommer att dras, och kanske inte bör väljas. Men att välja dem kan också vara ett bra drag, speciellt om spelaren tycker att det är dags för numret att komma upp. Använder en lotteri nummergenerator app kan också öka dina chanser.

Så även om lotterier till sin natur är lyckospel, finns det definitivt saker som spelare kan göra för att ha en bättre chans att vinna. Spelare kan köpa fler biljetter, gå med i ett syndikat, spela spel med bättre odds att vinna, eller studera statistiken och välja siffror därefter.

Senaste nytt

BetGames lanserar sitt första onlinelotterispel Instant Lucky 7
2023-08-07

BetGames lanserar sitt första onlinelotterispel Instant Lucky 7

Nyheter