7 bästa sätten att välja dina lotterinummer

Att spela på lotteri handlar om tur, men det betyder inte att du inte kan ha ett system eller en metod för att välja dina nummer. Vissa människor förlitar sig på matematiska mönster, medan andra kanske bara väljer slumpmässiga siffror eller använder datum som är speciella för dem. Det finns inget garanterat sätt att förutsäga de vinnande siffrorna, men att ha en strategi kan göra spelet roligare.
Utforska olika tillvägagångssätt för att hitta den som känns rätt för dig. En del av spänningen ligger trots allt i förväntan, och med lite tur på din sida kanske du bara får jackpotten!

7 bästa sätten att välja dina lotterinummer

1. Leta efter mönster i tidigare val

Att leta efter mönster i tidigare lotteridragningar är en populär metod för att välja dina nummer. Det betyder att du studerar gamla resultat för att se vilka siffror som kommer upp mest. Även om alla siffror har lika stor chans att bli dragna, verkar vissa dyka upp oftare. Denna metod kan ta mycket tid men många tror att den hjälper dem att få bättre odds.
Nu är det viktigt att förstå att varje nummer, teoretiskt sett, har samma chans att dras. Det finns inga matematiska bevis som tyder på att vissa siffror är "turligare" än andra. Men deras upprepade framträdanden kan inte förbises. Vissa människor använder kalkylblad för att spåra dessa siffror, vilket kan ta lite tid men kan ge dig mer förtroende för ditt val.
Eftersom det är en vanlig taktik, finns det en chans att om du vinner, kanske du delar ditt pris med andra likasinnade spelare

2. Använda Delta-systemet

Delta-systemet är en unik metod för att välja lottonummer baserat på hur nära nummer är varandra. Här är en förenklad uppdelning:

  1. Börja med ett lågt tal mellan 1 och 5. Exempel: 1.
  2. Välj två siffror mellan 1 och 8. Exempel: 3 och 5.
  3. Välj ett tal nära 8, som 7 eller 9. Exempel: 9.
  4. Välj två siffror mellan 8 och 15. Exempel: 11 och 13.
  5. Skriv dessa siffror i ordning: 1-3-5-9-11-13.

Nu, för dina lottonummer:

  1. Börja med ditt första nummer: 1.
  2. Lägg till första och andra siffran för att få nästa: 1 + 3 = 4.
  3. Fortsätt den här tilläggsprocessen: 4 + 5 = 9, 9 + 9 = 18, och så vidare.
  4. Din sista sekvens (för det här exemplet) är: 1-4-9-18-29-42.

Det här är dina Delta-lotterinummer att spela. Justera efter behov baserat på ditt spels maximala antal.

3. Att välja turnummer

Många gillar att använda personliga eller "lycko"-nummer när de spelar på lotto. Dessa kan komma från speciella datum som födelsedagar eller årsdagar, eller till och med bara siffror som du mår bra av. Du kan till exempel välja siffror baserat på din födelsedag eller din familjs födelsedagar. Vissa människor använder också sin ålder, sin hemadress eller till och med sitt telefonnummer för att välja lottonummer. Om du har ett specifikt nummer som du tror är tur för dig kan du använda det också.

Eftersom det bara är 12 månader och upp till 31 dagar på en månad, slutar många med att välja nummer från 1 till 31. Den här strategin fungerar inte bra för spel som Powerball och Mega Millions där du behöver välja från ett större utbud siffror, som 1 till 69 eller 1 till 70. Men för mindre spel som New Jersey Pick-3 (där siffrorna går upp till 9), kan det vara användbart.

Kom ihåg att lotteriet är slumpmässigt, så det finns ingen garanti för att dina specialnummer kommer att träffas. Men många tycker att det är roligt och spännande att spela nummer som har personlig betydelse. Om du tror på tur kan användningen av dina speciella nummer få dig att känna dig mer hoppfull och upprymd inför spelet. Vem vet, kanske kommer dina lyckonummer att göra dig till en stor vinnare en dag!

Image

4. Välj nummer över 31

Varför kan det hjälpa att välja högre siffror? Här är anledningen: Eftersom många människor ofta väljer siffror under 31 på grund av födelsedagar, tenderar de högre siffrorna att vara mindre populära. Så om ditt valda nummer är högre och det vinner, kanske du inte behöver dela priset med lika många andra.
Tänk på det så här: Föreställ dig att du vinner ett pris på 10 miljoner dollar och 10 personer har samma vinnande nummer. Ni skulle få 1 miljon vardera. Men om bara två personer har samma siffror kan du få 5 miljoner dollar var. Så även om den här idén inte ökar dina chanser att vinna, kan den öka hur mycket du vinner, speciellt om färre personer har samma nummer som du. Kom bara ihåg att det inte är ett säkert sätt att vinna, men det finns en viss logik i det.

5. Använda slumpmässiga nummer

Du kan också välja lottonummer på ett enkelt sätt: genom att välja dem slumpmässigt och hoppas på tur. Du kanske bara följer vad din intuition antyder. Eller så kan du använda internet för att hjälpa dig. Google, Siri och andra onlineassistenter kan slumpmässigt generera siffror åt dig. Du ber dem att välja ett nummer mellan 1 och det högsta talet i spelet.

Eftersom lotterier är helt slumpmässiga, är det vettigt att ditt nummerval också är slumpmässigt. Tänk bara på ett nummer, skriv ner det, så har du ett val!

Det finns många andra sätt att slumpmässigt välja siffror – du kan bli riktigt kreativ. Du kan till och med släppa en penna på vissa nummer och använda den som den landar på. Det finns många alternativ, men nyckeln är att ha rätt antal val.

Detta är faktiskt en av våra bästa metoder för att välja nummer. Det går snabbt och tar bort stressen med att försöka lista ut siffrorna på egen hand.

6. Prova numerologi

En annan metod att välja siffror är genom numerologi, som kopplar siffror till personliga betydelser. Om du är öppen för det här konceptet kan det hjälpa dig att hitta unika och potentiellt lyckliga nummer.

Numerologi innebär att använda matematik för att hitta betydande siffror baserat på saker som ditt födelsedatum eller bokstäverna i ditt namn. Till exempel, Life Path Number lägger ihop dina födelsedatumssiffror och kan vara ett speciellt nummer att spela.

Så här kan du räkna ut det:

Låt oss ta ett exempel. Föreställ dig att du är Alex, född den 25 augusti 1991.

Skriv ditt födelsedatum i siffror: 1991-08-25.

Lägg ihop varje siffra: 8 + 2 + 5 + 1 + 9 + 9 + 1 = 35.

Så ditt livsvägsnummer är 35. Det här siffran kan ha lite tur, speciellt med tanke på strategin att välja nummer över 31, som vi pratade om tidigare.

Med samma exempel kan du också spela summan av ditt livsvägsnummer, vilket är 8.
3 + 5 = 8.

Numerologifans tittar också på bokstäverna i namn för att hitta meningsfulla siffror. För Alex har bokstäverna i namnet motsvarande siffror som kan vara intressanta för lotterival.

Om du är ny på detta, erbjuder numerologi ett sätt att hitta unika nummer baserat på ditt liv. Det är som att lägga till en touch av mening till dina nummerval. Kom bara ihåg, även om det är intressant, är vinst inte garanterat. Det handlar mer om att lägga till kul och spänning till din lotteriupplevelse.

7. Låt maskinen välja dina nummer

Vill du ha ett enkelt sätt? Låt lottoautomaten bestämma åt dig. Den väljer slumpmässigt siffror, vilket tar bort stressen och sparar tid. Det här är bra om du känner dig lat eller inte vill tänka för mycket.

Många lotterier erbjuder detta alternativ. Välj bara det, så ger automaten dig en biljett med rätt antal val.

Vissa säger att om du låter maskinen välja sänker du dina vinstchanser. Men här är sanningen: Oavsett om du ägnar evigheter åt att välja nummer eller låter maskinen göra det, förblir dina odds att vinna desamma.

Image

Även om det inte finns någon hemlig nyckel för att garantera en vinst, erbjuder dessa metoder kreativa sätt att välja siffror. Du kanske upptäcker att en kombination av strategier fungerar bäst för dig. När du experimenterar med olika metoder, kom ihåg att lotteriförutsägelser och strategier alla är en del av spänningen. Håll ditt spel ansvarsfullt och njut av förväntan på dragningen. Oavsett om du väljer baserat på intuition, mönster eller helt enkelt följer ditt hjärta, ger varje valt nummer spänning till din lotteriresa. Så fortsätt och utforska dessa olika sätt att välja dina nummer, och kan din valda kombination leda dig till en vinnande lott!

Att drömma om att vinna på lotteriet innebär ofta visioner om yachter, herrgårdar och oändliga semestrar. Men skattemannen väntar också i kulisserna för att ta sin del. Den här artikeln syftar till att avmystifiera skatteplikterna förknippade med lotterivinster i olika länder som USA, Kina, Japan, Spanien och Storbritannien. Vi kommer att dela upp vilken procentandel av dina vinster du kan förvänta dig att ta del av, och erbjuder exempel för att göra saker kristallklara.

Visa mer