Nyheter

March 15, 2022

Hur man spelar Mega Millions 2022

Clara Williams
WriterClara WilliamsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
LocaliserViktor JohanssonLocaliser

Har du någonsin hört talas om Mega Millions? Detta är en av de största lottojackpottarna i USA, som lockar till sig belopp på miljarder. Till exempel, 2018 vann en biljett som såldes i South Carolina hela 1,537 miljarder dollar, medan 2021 vann en Michigan-biljett 1,05 miljarder dollar.

Hur man spelar Mega Millions 2022

Om Mega Millions låter som något värt att delta i, finns det flera saker som spelare måste förstå. Det är vad dagens stycke handlar om.

Hur man spelar Mega Millions

Mega Millions spelupplägg är i stort sett detsamma som Powerballs, ett annat lotteri i topplådan som har rekordet för den största lottojackpotten i historien; 1,586 miljarder dollar. De två är de mest omtalade lotterierna på lotto ranking webbplatser och lotterivärlden.

Spelet

I Mega Millions finns det två trummor. Den första har bollar märkta från 1 till 70 (Vita bollar) - Powerballs är 69. I den andra poolen finns det bollar märkta från 1 till 25 (Gold Mega Balls), precis som i Powerball.

Spelets mål är att matcha de sex vinnande numren; fem från första poolen (vita bollar) och megabollen. Spelare kan välja att manuellt välja bollarna eller använda Quick Pick/Easy Pick-funktionen, och siffrorna kommer att väljas automatiskt av en slumptalsgenerator.

Om biljetterna

Till att börja med är Mega Millions tillgängligt i 45 stater och två andra jurisdiktioner; USA Jungfruöarna och District of Columbia. Det är dessa regioner där biljetter lagligt kan säljas i närbutiker, livsmedelsbutiker, bensinstationer etc. Deltagarna kan dock fortfarande köpa Mega Millions-biljetter online.

En enkel Mega Millions-biljett kostar $2. För ordens skull har Mega Millions också en multiplikatorfunktion känd som Megaplier. Det fungerar på samma sätt som Powerballs Power Play, bara att denna gång är multiplikatorerna för icke-jackpottpriser 2, 3, 4 eller 5 gånger. En Megaplier-biljett kostar $1.

Bara jackpotten

Det finns också ett spännande tillägg i Mega Millions som kallas Just the Jackpot. För $3 får spelare endast två spel för Mega Millions-jackpotten. Dessa pjäser är inte berättigade till några andra Mega Millions-priser.

Chanserna att vinna Mega Millions?

Precis som alla andra lotterier är chanserna att vinna Mega Millions små. Till exempel är oddsen att vinna jackpotten 1 på 302 575 350, medan prispengarna på $1 000 000 är 1 på 12 607 306. För att vinna $2 är oddsen 1 på 37, medan det totala oddset att vinna något är 1 på 24. Det är faktiskt svårt att vinna i Mega Millions men kom ihåg att många har gjort det.

Hur betalar Mega Millions?

Mega Millions är ett legitimt lotteri som betalar alla vinnare. Men då måste spelarna förstå att detta lotteri drar till sig skatter. I de flesta delstater gäller både de federala och statliga skattereglerna. Men i ett fåtal delstater är endast de federala skattereglerna tillämpliga. Lotteriskatterna är ganska höga med tanke på att den största Mega Millions-vinnaren tog hem bara 877,8 miljoner dollar från 1,537 miljarder dollar som en klumpsumma efter en federal skatt på 37 % och South Carolinas 7 %.

Det finns två utbetalningsalternativ. Vinnare kan välja att få ett engångsbelopp eller livränta. I engångsbelopp betalas alla pengar ut på en gång. Det är dock mindre än det faktiska beloppet som vunnits. I annuitetsalternativet betalas pengarna i 30 omgångar. Omgående betalning görs, följt av 29 årliga delbetalningar. Här är den totala utbetalningen mer än den faktiska jackpotten med 5%.

Med tanke på att en biljett på $2 Mega Millions kan dra in miljarder, är detta ett lotteri värt att prova. Spelare kan köpa fler lotter eller gå med i lottopooler och klubbar för att öka sina vinstchanser.

About the author
Aishwarya Nair
Aishwarya Nair

Aishwarya Nair, kallad "Lotto Lorekeeper" på LottoRanker, utnyttjar sina noggranna forskningskunskaper och kulturella djup från Kerala, Indien, för att belysa globala lotterifenomen. Utrustad med ett stort sinne för detaljer och en förkärlek för data, gräver hon djupt in i lotterivärlden och avslöjar dolda pärlor och trendmönster.

Send email
More posts by Aishwarya Nair

Senaste nytt

Världsomspännande lotteriutgifter: Trender och effekter
2023-11-21

Världsomspännande lotteriutgifter: Trender och effekter

Nyheter