Nyheter

February 8, 2022

Hur man spelar Powerball; en nybörjarguide

Clara Williams
WriterClara WilliamsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
LocaliserViktor JohanssonLocaliser

Powerball är en av de största lotterna i världen. Även om chanserna att vinna jackpotten är små, har det funnits många Powerball-vinnare. Det bästa med Powerball är att om det inte finns någon vinnare i någon dragning så ökar jackpotten. Den här guiden har allt för dig som vill pröva lyckan i Powerball.

Hur man spelar Powerball; en nybörjarguide

Vad är Powerball?

Powerball är ett av de största lotterierna i världen. Detta är både vad gäller jackpottstorleken och var den är tillgänglig. Hittills är den mest betydande Powerball-jackpotten som någonsin vunnits på 1,586 miljarder dollar. Ändå delades den på tre vinnare. Trots det hade vinnarna något att le åt.

Powerball är tillgängligt i 45 amerikanska delstater plus tre andra jurisdiktioner; amerikanska Jungfruöarna, District of Columbia och Puerto Rico. Även om det är ett amerikanskt lotteri kan vem som helst delta, oavsett var de befinner sig, så länge de är myndiga. Det finns många onlineåterförsäljare som köper lotter på uppdrag av spelare som inte befinner sig i de jurisdiktioner där lotter säljs.

Hur man spelar Powerball

Hur spelas Powerball nu? Väl, kraftboll är enkel att spela; inga speciella färdigheter krävs. Först måste spelare köpa biljetter tillgängliga i närbutiker, livsmedel och som tidigare nämnts kan de också köpas online. Kostnaden för en Powerball-biljett är $2, men sedan, i flera jurisdiktioner, kan spelare gå för Powerball Power Play för en extra $1. Powerball Power Play är en exklusiv funktion som ökar vinster utan jackpott med upp till tio gånger.

Spelet

Precis som i MegaMillions finns det två trummor i Powerball. En trumma har vita bollar (WB) märkta med 1 till 69, medan den andra har kraftbollar (PB) märkta 1 till 26. Målet med spelet är att matcha de vinnande siffrorna; fem från den första trumman och en från den andra trumman

Dragningar hålls tre gånger i veckan. Till att börja med är Powerball-dragningar händelser när företaget tillkännager de vinnande kombinationerna. Det ultimata målet är att vinna jackpotten, men det finns åtta andra sätt att vinna.

Vad är oddsen att vinna?

Som nämnts ovan är det ganska svårt att vinna Powerball. Nedan är oddsen att vinna:

  • Grand Prize $40 miljoner+ (5WB + PB): en på 292 201 338
  • 1 000 000 USD (5WB): en på 11 688 053
  • 50 000 $ (4WB + PB): en på 913 129
  • $100 (4WB): en på 36 525
  • 100 $ (3WB + PB): en på 14 494
  • $7 (3WB): en på 580
  • $7 (2WB + PB): en på 701
  • $4 (1WB + PB): en på 92
  • $4 (endast PB): en på 38

Powerball jackpotvinster kan betalas ut på två sätt; ett engångsbelopp eller livränta. Engångsbelopp är lägre än det vunna beloppet, medan livräntor är mer än det vunna beloppet.

Powerball tips och tricks

Powerball är ett hasardspel, men det finns några tips och tricks som ökar chanserna att vinna.

En av strategierna är förstås att köpa många biljetter, uppenbarligen med olika kombinationer. Detta kan bli dyrt, men det ökar sannolikheten för att träffa en av de vinnande kombinationerna. Ett annat tips är att gå med i Powerball-pooler. 

Hoppas att en medlem vinner på lotteriet och sedan delar intäkterna mellan de andra. Slutligen kan det gå långt att identifiera de vanliga vinnande numren. Lottosajter som t.ex Lotto Ranker har många andra tips för att hjälpa spelare att vinna Powerball.

Det är det, en viktig guide om hur man spelar Powerball. Även om det är svårt att vinna stort, är det ändå värt att prova. Det har funnits dussintals vinnare sedan detta lotteri startade, så att vinna är inte en omöjlighet. Men då måste spelare se till att de spelar ansvarsfullt. Powerball är beroendeframkallande och bör inte ersätta arbete eller skola.

About the author
Aishwarya Nair
Aishwarya Nair

Aishwarya Nair, kallad "Lotto Lorekeeper" på LottoRanker, utnyttjar sina noggranna forskningskunskaper och kulturella djup från Kerala, Indien, för att belysa globala lotterifenomen. Utrustad med ett stort sinne för detaljer och en förkärlek för data, gräver hon djupt in i lotterivärlden och avslöjar dolda pärlor och trendmönster.

Send email
More posts by Aishwarya Nair

Senaste nytt

Världsomspännande lotteriutgifter: Trender och effekter
2023-11-21

Världsomspännande lotteriutgifter: Trender och effekter

Nyheter