Nyheter

September 13, 2022

Lotterier med bästa vinstodds

Clara Williams
WriterClara WilliamsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
LocaliserViktor JohanssonLocaliser

Lotterispelare har stora valmöjligheter när de väljer vilket lotteri de ska spela. Tack vare förmedlande biljettförsäljare och lotterisyndikat kan de komma åt praktiskt taget vilket lotteri som helst globalt. Att välja det bästa lotteriet kräver flera överväganden, inklusive jackpottpriset och kostnaden för lotter. 

Lotterier med bästa vinstodds

Den viktigaste faktorn bör dock vara vinstoddsen, som informerar om sannolikheten att vinna jackpotten eller någon annan prisnivå. Några av lotterisidor på nätet med de bästa vinstoddsen är markerade nedan.

Franska Lotto

Franska Lotto är känt för att erbjuda oöverträffade chanser att vinna, med dragningar tre gånger i veckan. Spelare har en på sex chans att vinna ett pris. De attraktiva oddsen erbjuds inte som en kompromiss mellan prissummorna för de olika prisnivåerna. 

Det minsta jackpottbeloppet för detta lotteri är €2 miljoner, med €1 miljon läggs till jackpottsumman varje vecka tills en lycklig spelaren vinner. Oddsen att vinna den franska lottojackpotten är en på 19 miljoner, vilket fortfarande är bättre än vad många andra lotterier erbjuder.

Spanska lotto

Spanska Lotto marknadsför sig också som ett av de bästa lotterierna som erbjuder de bästa vinstchanserna. Den lägsta prisnivån, som endast är till för att matcha Superball, har en chans på 1 på 16. Biljettpriset är dock 1,75 €, men priset för att få 1 av 16 chansvinster är endast 1,5 €. Det gör det mer till en tröst för att förlora än ett riktigt pris.

Priserna är dock mycket bättre för högre prisnivåer. För att vinna jackpotten måste spelarna matcha fem nummer och en superboll och ha en vinstchans på 1 på 31 625 100. Startbeloppet för jackpotten är €5 miljoner, som rullar över varje vecka. Chansen att vinna valfritt pris i spanska lotto är 1 av 10. Dragningar hålls två gånger varje vecka.

Storbritanniens nationella lotto

UK National Lotto är bland de största lotterierna i Europa och stoltserar med sina stora jackpottar. Oddsen brukade vara mer attraktiva än de flesta andra konkurrerande lotterier före 2015. Spelet omarbetades 2015 för att öka poolen av siffror från 49 till 59, från vilka spelarna borde matcha sex nummer. 

Som ett resultat ändrades jackpotoddset från 1 på 15 miljoner till 1 på 45 miljoner. Men antalet prisnivåer ökade också, där de lägre prisnivåerna hade attraktiva vinstodds. Det totala vinstoddset för alla vinster i National Lotto är 1 på 9,3.

EuroMillions

EuroMillions är bland de största och mest populära lotterierna på den europeiska kontinenten. Det är känt för sina enorma jackpotpriser, som kan vinnas genom att matcha fem nummer från en pool med 50 och två andra nummer från 12. Oddsen att vinna jackpotten är relativt låga, cirka 1 på 139,8 miljoner. 

Däremot har lotteriet 13 prisnivåer, där den lägsta prisnivån kräver att spelarna endast matchar två huvudnummer till oddset 1 på 22. De många prisnivåerna resulterar i oddset 1 på 13 för att vinna något pris.

Mini Lotto

Mini Lotto är ett framstående polskt lotteri. Lotteriet är mindre känt på grund av de mindre jackpotterbjudandena, vanligtvis cirka 50 000 €. De låga jackpottpriserna erbjuds dock på attraktiva vinstodds av cirka 1 på 850 000. Dessutom kostar det så lite som 25p att köpa en biljett. Det gör det lättare för spelarna att köpa många biljetter till en viss dragning, vilket ökar deras chanser att vinna ytterligare.

Andra lotterier med attraktiva vinstodds värda att nämna är Australian Lotto med 1 på 12 chanser, MegaMillions med 1 på 24 chanser, PowerBall med 1 på 24,8 och Eurojackpot med 1 på 26 chanser. Mer information om de bästa lotterierna kan hittas på lotterirankningssajter.

About the author
Aishwarya Nair
Aishwarya Nair

Aishwarya Nair, kallad "Lotto Lorekeeper" på LottoRanker, utnyttjar sina noggranna forskningskunskaper och kulturella djup från Kerala, Indien, för att belysa globala lotterifenomen. Utrustad med ett stort sinne för detaljer och en förkärlek för data, gräver hon djupt in i lotterivärlden och avslöjar dolda pärlor och trendmönster.

Send email
More posts by Aishwarya Nair

Senaste nytt

Världsomspännande lotteriutgifter: Trender och effekter
2023-11-21

Världsomspännande lotteriutgifter: Trender och effekter

Nyheter