Nyheter

October 2, 2023

Pris på 1,04 miljarder dollar att vinna efter senaste Powerball-dragningen

Clara Williams
WriterClara WilliamsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
LocaliserViktor JohanssonLocaliser

Efter en dragning som hölls den 30 september 2023, passerade Powerball-jackpotten den häpnadsväckande $1 miljard-gränsen. Detta var efter att jackpotten inte togs ut och nådde $1,04 miljarder, med ett kontantvärde på $478,2 miljoner för nästa dragning på måndagskvällen.

Pris på 1,04 miljarder dollar att vinna efter senaste Powerball-dragningen

Ingen biljett hade alla sex nummer i Powerball-dragningen på lördagen. De vinnande siffrorna var 19, 30, 37, 44, 46 (vita bollar) och 22 (röd Powerball). Power Play-multiplikatorn var också 2X.

Men dragningen presenterade ett glädjande ögonblick för mer än 2,5 miljoner biljetter i Förenta staterna. Av detta häpnadsväckande antal matchade fem biljetter alla fem vita bollarna för att vinna $1 miljon vardera.

Två andra biljetter, sålda i Indiana och North Carolina, hade samma kombination av vita bollar och tjänade 2 miljoner USD med Power Play-funktionen, som kostar 1 USD extra per spel. Andra betydande vinster inkluderade 55 biljetter som vann $50 000 var och nio biljetter som vann $100 000 vardera.

Ett Powerball-storpris vann senast den 19 juli, när en vinnande biljett i Kalifornien hade samma nummer för alla fem vita och röda bollar, vilket gav en Jackpott på 1,08 miljarder dollar. Sedan dess har ingen vunnit jackpotten för 32 dragningar i rad.

Denna belöning är den näst största jackpotten i lotterispel i år och den fjärde största i hela lotterispelets historia. Edwin Castro, en före detta offentlig skolelev från Kalifornien, USA, innehar rekordet för högsta Powerball-vinsten efter att ha vunnit 2 miljarder dollar i slutet av förra året.

Om en lycklig Powerball-spelare vinner jackpotten på måndag har de dessa två alternativ:

  • Ta ett pris värt uppskattningsvis 1,04 miljoner USD i annuitiserade betalningar
  • Ta ett engångsbelopp som uppskattas till 478,2 miljoner dollar

I det förra fallet lotterioperatör säger att spelaren kommer att få en omedelbar betalning och sedan 29 årliga betalningar som fortsätter att öka med 5%. Uppskattningarna för de två alternativen inkluderar inte skatter.

En Powerball-biljett kostar $2 och är tillgänglig i 45 delstater, District of Columbia, Puerto Rico och US Virgin Islands. Teckningar sänds live från Florida Lottery draw studio i Tallahassee på måndag, onsdag och lördag klockan 10:59 EST. Spelare kan också streama lotteridragningen på Powerball.com-webbplatsen.

About the author
Aishwarya Nair
Aishwarya Nair

Aishwarya Nair, kallad "Lotto Lorekeeper" på LottoRanker, utnyttjar sina noggranna forskningskunskaper och kulturella djup från Kerala, Indien, för att belysa globala lotterifenomen. Utrustad med ett stort sinne för detaljer och en förkärlek för data, gräver hon djupt in i lotterivärlden och avslöjar dolda pärlor och trendmönster.

Send email
More posts by Aishwarya Nair

Senaste nytt

Världsomspännande lotteriutgifter: Trender och effekter
2023-11-21

Världsomspännande lotteriutgifter: Trender och effekter

Nyheter