Nyheter

July 5, 2022

Saker att undvika efter att ha vunnit lotteriet

Clara Williams
WriterClara WilliamsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
LocaliserViktor JohanssonLocaliser

Alla drömmer om att vinna en lotterijackpot på flera miljoner dollar. Individer som vinner på lotto har sitt liv vänt för alltid. Vinnare blir plötsligt mycket rika. Men om man inte är uppmärksam kan de förlora sitt lyckoslag inom en kort period. Därför bör varje lotterivinnare undvika att göra några grundläggande misstag.

Saker att undvika efter att ha vunnit lotteriet

Om en individ vinner på lotto, vägleder den här artikeln dem om vad de inte ska göra. Ofta finns det en mängd råd tillgängliga för spelare om vad de ska göra om de vinner på lotto. Det finns dock sällan specifika varningsmeddelanden. Vinnare kan bli mål, medan andra kommer att skapa fiender direkt. Vissa människor visar sig dock vara sina egna värsta fiender.

Underlåtenhet att signera en biljett

Detta är ett av de mest typiska felen som görs av vinnare. De är överväldigade av spänningen. Det kan vara katastrofalt om en person förlorar en lott som inte har undertecknats. Någon annan kan hämta biljetten och hämta den. Att slåss om detta kommer att bli en svår uppgift.

Tar pengarna omedelbart

Efter några år finner de flesta lotterivinnare att de går sönder igen. Spelare ska aldrig ta pengarna i förskott utan att ha en plan. Det första bör vara att få råd från en skatteexpert och en välrenommerad finansiell rådgivare på en välrenommerad penninghanteringsfirma. Dessa experter hjälper en vinnare att bestämma mellan en engångsbetalning och livränta.

En individ kanske inte har alla verktyg som krävs för att skydda tillgångar från alla risker. Skatte- och tillgångsskyddsstrategier är också viktiga för spelare. Vinnarnas tillgångar kommer att skyddas bättre om de har kompetent och pålitlig personal.

Avund på kändisar

Det kan verka praktiskt för vissa kändisar att ha ett följe eller ett filmteam som följer dem. På samma sätt kan segrare känna sig tvungna att äga många dyra bilar och till och med privata jetplan. Detta kan göra en lotterivinnare i konkurs mycket snabbt. Lotterivinnare måste motstå kändisskap och atletisk svartsjuka.

Spelare som vinner på någon online lotto webbplats kan ofta känna lust att skryta om det. Men skryt kan sätta en person i fara på en mängd olika sätt. Alla som någonsin gjort en tjänst för vinnaren känner sig berättigade att dela prispengarna. Det kan vara ännu farligare med kidnappningar eftersom en lösensumma måste betalas och kan sluta med att vissa människor dödas. Det är tillrådligt att vara anonym så länge som regeringen tillåter det.

Att försöka undvika att betala skatt kan till och med tilltala vissa naiva individer. Att vara rik gör att en person kan anställa bättre advokater och försvara sig i domstol. Men att leva ett hänsynslöst liv med liten hänsyn till lagen kommer aldrig att hålla en person borta från fängelse. Därför bör ingen någonsin tro att lagar och anständighetsnormer inte gäller dem.

Utvecklas till en storspelare

Spelare måste undvika att byta från ödmjukt liv till att spendera hundratusentals dollar varje vecka på ett ögonblick. Spelare måste bedöma sina förväntningar i förväg för att förhindra att de själva blir undergångna. High-rolling är kostsamt och vinsterna går snabbt.

Det är inte tillrådligt att köpa många personliga bilar eller hem. Vidare bör man avstå från att köpa allt till vänner och familj.

Ett återkommande tema med lotteri (och dom) vinnare som får stora summor pengar är att deras vänner och familj börjar driva dem på många affärsmöjligheter. Visst, vissa kommer att låta fantastiska, men andra kommer att låta galna. Vinnare måste vara försiktiga med att stödja alla koncept som presenteras för dem.

Utgifter utan budget

Varje lotterivinst är en ändlig summa pengar. Spelare måste ha en strikt budget innan de gör betydande inköp eller ändrar sin livsstil.

Andra vinnare kan välja att donera till välgörenhet. De kommer att börja göra donationer till välgörenhet och religiösa organisationer. Tyvärr kan betydande kriser inträffa i framtiden, och man kan sakna resurser för att ingripa.

Oavsett om vinnarna väljer engångsbeloppet eller livräntan bör de aldrig vara skuldsatta inom en snar eller lång framtid. Att gå i konkurs igen med ett förfallet bolån, bilbetalningar och personliga utgifter är det värsta fallet.

About the author
Aishwarya Nair
Aishwarya Nair

Aishwarya Nair, kallad "Lotto Lorekeeper" på LottoRanker, utnyttjar sina noggranna forskningskunskaper och kulturella djup från Kerala, Indien, för att belysa globala lotterifenomen. Utrustad med ett stort sinne för detaljer och en förkärlek för data, gräver hon djupt in i lotterivärlden och avslöjar dolda pärlor och trendmönster.

Send email
More posts by Aishwarya Nair

Senaste nytt

Världsomspännande lotteriutgifter: Trender och effekter
2023-11-21

Världsomspännande lotteriutgifter: Trender och effekter

Nyheter