Den praktiska vinnarguiden för EuroMillions

Guider

2023-03-28

Katrin Becker

EuroMillions-lotteriet är ett globalt fenomen och en kronjuvel i den europeiska spelindustrin. Spelare i detta europeiska lotteri kan delta för så lite som två euro, med högsta vinsten värd 190 miljoner euro.

Den praktiska vinnarguiden för EuroMillions

Även om du inte vinner jackpotten, erbjuder EuroMillions några imponerande tröstbelöningar. Om du vill veta mer, läs vidare.

Den här omfattande lotteriguiden kommer att svara på alla frågor du kan ha angående EuroMillions, såväl som SuperDraws, bonusspel, priser och mer.

Vad är EuroMillions?

Sedan starten 2004 har det transnationella lotteriet som kallas EuroMillions fängslat spelare från hela världen. Detta lotteri är enormt och rankas bland de fem bästa i storlek. Om man tittar på antalet deltagare och pengarna på spel är det störst i Europa.

EuroMillions drivs av de nationella lotteriorganisationerna i de nio deltagande nationerna. Spelare i dessa länder har alla samma chans till det enorma priset, inte med några subtila förändringar i biljettprissättning och bonusspel.

Äntligen börjar det bli varmt.

EuroMillions har en basutbetalning på €17 miljoner och en maximal utbetalning på €190 miljoner. Detta pris erbjuds två gånger i veckan — värt betydligt mer än något nationellt lotteri i Europa.

När drar EuroMillions?

EuroMillions-dragningen hålls två gånger i veckan, tisdagar och fredagar, klockan 20:45 Paris tid. EuroMillions lotteriresultat släpps till återförsäljare och media varje fredag och tisdag kl. 23.00

Alla de viktigaste lotteriwebbplatserna kommer att ge de senaste EuroMillions-resultaten, och du kan använd en dedikerad pjäs för att dubbelkontrollera riktigheten av dessa siffror. Checken kommer snabbt och enkelt att avgöra om dina valda nummer matchar den vinnande kombinationen.

Tv-publiken är inte längre fängslad av lotterier som de en gång var. Resultaten av EuroMillions-lotteriet kommer inte längre att spridas över nationella tv-program eller på tidningarnas framsidor. Men internet har gjort dem mer tillgängliga än någonsin tidigare.

När är EuroMillions SuperDraw?

Av alla EuroMillions-ritningar är SuperDraw den du helst skulle vilja vinna. Att vara en EuroMillions-vinnare är inte bara en fråga om val, men om du ska anstränga dig mer är det dags nu.

Så, vad exakt skiljer SuperDraw?

 • En fördel är att priset alltid är på minst nio siffror. Det är minst hundra miljoner euro.
 • Det finns en enorm uppmärksamhet och surr kring EuroMillions SuperDraw. Det orsakar ett ras för att köpa lotter och höjer priset till otroliga 100 miljoner euro.
 • Om EuroMillions jackpotten inte vinner, rullar den över, och det galna strecket efter biljetter fortsätter. När den når €190 000 000 kommer ytterligare höjningar att upphöra.
 • SuperDraw har producerat några av de största vinsterna i EuroMillions historia, och i takt med att lotteriet växer i popularitet och distribution sker dessa dragningar oftare.

Håll ett öga på brytande EuroMillions-historier för att avgöra när nästa teckningar kommer.

Hur fungerar EuroMillions?

Många människor som aldrig har spelat på ett lotteri hittar EuroMillions, och andra tycker att det är lite av ett mysterium.

Vilken typ av lokalt stöd kan förväntas från ett lotteri som är verksamt i många europeiska länder? Varför finns vissa nationer berättigad till bonusspel medan andra inte är det? Om du bara kan köpa biljetter från auktoriserade säljare, hur är de tillgängliga på internet?

Läs vidare för svaren på dessa frågor och mer.

Tillgänglighet

Inget företag innehar ägandet av EuroMillions-lotteriet. Istället är det ett samarbete som leds av de största nationella lotterioperatörerna i de deltagande nationerna, som Camelot i Storbritannien.

Det berörda statliga lotteriet har godkänt varje företag att tillhandahålla legitima lotterispel. För att bilda EuroMillions har de bara gått med på att slå samman sina resurser i ett enda massivt lotteri.

Köp en EuroMillions-biljett i Storbritannien. Camelot kommer att få en del av intäkterna och använda dem för att finansiera projekt i Storbritannien, precis som det gör med UK Lotto. På samma sätt, oavsett om du köper din biljett i Frankrike.

Det är också så du kan låsa upp extra spel. Camelot körde troligen ett extra spel för att öka försäljningen eftersom de beräknade de extra intäkterna mer än att täcka de extra kostnaderna.

Extra EuroMillions-evenemang i Storbritannien

Irland, Frankrike, Spanien, Portugal, Österrike, Belgien, Luxemburg och Schweiz är bland de andra länder som erbjuder EuroMillions-lotteriet. Följande spel är dock exklusiva för Storbritannien.

UK Millionaire Maker

När du köper en EuroMillions-biljett i Storbritannien ingår du också i utlottningen av UK Millionaire Maker. Allt du behöver göra för att gå med är att betala den låga avgiften på £2,50.

Varje rad med nummer du väljer har sin egen speciella niosiffriga kod. Du kan hitta den här koden längst ner på din EuroMillions-biljett.

Det är enkelt att verifiera dina Millionaire Maker-resultat. Butikstjänstemannen eller EuroMillions-checkaren kan verifiera din biljett om du tar in den. Att spela online innebär att du får ett e-postmeddelande om du vinner. För att göra anspråk på din belöning på £1 000 000 måste du ange de nio tecknen korrekt i den angivna sekvensen.

EuroMillions HotPicks

EuroMillions HotPicks är ett fristående lotterispel. Dess resultat är dock baserade på EuroMillions. Varje inträde kostar £1,50, och du kan försöka matcha allt från ett till fem av de primära numren. Alla dina valda nummer måste matcha de vinnande numren.

Om du vill köpa dina biljetter personligen måste du göra det från en auktoriserad säljare i en av de kvalificerade nationerna. På grund av detta deltar inte den grekiska lotteriorganisationen, kan inte dra nytta av det och är inte intresserad av att sälja lotter i Grekland.

Var passar lotteributiker online?

Detaljerna för hur dessa tjänsteleverantörer fungerar varierar beroende på plats. Statliga lotterier äger eller ansvarar för flera internetkasinon. Å andra sidan låter vissa sajter dig "satsa på resultatet" av lotterier på samma sätt som du kan satsa på resultatet av en fotbollsmatch.

Betting fungerar ungefär som att köpa en konsertbiljett. Dessutom ger de belöningar som motsvarar EuroMillions divisionspriser. Allt verkar precis som det skulle från en legitim säljare.

EuroMillions regler

Spelare väljer fem stora nummer från 1 till 50 och två Lucky Star-nummer från 1 till 12. För att vinna måste du matcha dina valda lyckonummer med de dragna. Om du matchar alla sju siffrorna kommer du att vinna en del av jackpotten, som börjar på €17 miljoner (ungefär 14 miljoner pund) och förs över om den inte görs anspråk på.

Utöver jackpotten finns det 12 mindre belöningsnivåer, så du kan vinna även om du bara matchar två av primärnumren.

Här är EuroMillions lotteripriser och odds.

De möjliga kombinationerna av nummer förblir desamma oavsett det totala antalet spelare. När mer än en individ väljer de vinnande numren delas potten jämnt mellan dem.

Därför, om du spelar om jackpotten, a strategi baserad på att välja färre vanliga nummer kan öka dina chanser att vinna.

Du kan också låt datorn välja dina nummer slumpmässigt. EuroMillions hänvisar till detta val som Lucky Dip.

Hämtar EuroMillion-priser

Du måste visa den vinnande lotten för att hämta priset. Priser som vunnits i EuroMillions görs anspråk på flera sätt, beroende på land. Den här tabellen beskriver när vinnare måste göra anspråk på en belöning och konsekvenserna av att inte göra det senast det angivna datumet.

Hur man väljer din EuroMillions-lotteristrategi

I EuroMillions-dragningen har alla möjliga kombinationer av siffror lika stor chans att bli utvalda. Även om det kan verka osannolikt, har en lott med sju slumpmässigt valda nummer jämnt åtskilda samma odds att vinna som en lott med sju på varandra följande nummer.

Oddsen för att vinna EuroMillions är desamma oavsett om du använder en Lucky Dip eller en online EuroMillions lotteriguide för att välja dina nummer.

Vilka är de oftast ritade siffrorna?

EuroMillions och andra lotteri top sökfraser fokuserar ofta på de oftast dragna numren. Vanliga frågor på Google, Bing och de andra sökmotorerna inkluderar "EuroMillions bästa siffror" och "vilka är de vanligaste EuroMillions-numren".

Nedan går vi igenom några EuroMillions varma och kalla nummer för att hjälpa dig att avgöra vilka du ska spela. Men här är rubbet: lite av detta hjälper alls.

Det finns noll korrelation mellan tidigare EuroMillions resultat och framtida utfall. Det faktum att en given EuroMillions-biljett har dragits flera gånger tidigare är ingen garanti för att den kommer att plockas när som helst snart igen.

Om du undrar varför dina odds är identiska för varje uppsättning siffror, beror det på att det är det, som vi redan har visat. Ändå är det en bra läsning, och det finns några fascinerande insikter att hämta om de hetaste och kallaste EuroMillions-siffrorna.

Varma och kalla EuroMillion-nummer

Det är lätt att se att de vanligaste och minst vanliga EuroMillions-numren är väldigt olika under de första sju åren av dragningen. 

 • Trots över 370 teckningar förekom siffran "28" bara 26 gånger, medan siffran "50" drogs 54 gånger.
 • Fem år senare blev "28" och "50" populära val, med 67 respektive 60 oavgjorda.
 • Mellan maj 2011 och september 2016 var siffran 10 den vanligaste förekomsten - hela 70 gånger! Siffran "41" var den sällsyntaste och förekom endast 38 gånger.
 • Vid EuroMillions 1 225:e dragning 2019 var siffran "46" minst populär, efter att ha dykt upp mindre än 100 gånger, medan siffran "50" var den mest populära och visade upp 145 gånger.
 • Ovanstående statistik över alla tider visar att det lägsta antalet inträffade 7,8 % av gångerna, medan det högsta antalet inträffade 11,8 % av gångerna.
 • De officiella siffrorna avslöjade att siffran "46" var det minst valda i den 1 225:e dragningen av EuroMillions, följt av siffran "33", det näst kallaste numret. Detta tyder på att spelare tittar på tidigare EuroMillions-resultat för att avgöra vilka nummer de ska spela.

EuroMillions varma och kalla Lucky Star Numbers

Det finns bara 12 lyckliga stjärnor. En tillbakablick på tidigare EuroMillions-dragningar avslöjar vilken typ av trend man kan förvänta sig.

 • Eftersom den inte var med i EuroMillions förrän i september 2016, har nummer 12 gjort minst framträdanden. 
 • De näst lägsta är 10 och 11, men de dök inte upp förrän i maj 2011. Därför anses de inte vara "låga" siffror.

När detta skrivs var den oftast dragna Lucky Star bara tre gånger så ofta som den näst mest dragna Lucky Star och 47 gånger så ofta som den minst frekvent dragna Lucky Star.

Senaste nytt

Bästa välkomstbonusar för betalkort för onlinelottospelare i maj 2023
2023-05-09

Bästa välkomstbonusar för betalkort för onlinelottospelare i maj 2023

Nyheter

Casinokampanj

Jackpot.com
Besök casino

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus | Regler & Villkor gäller