Din guide för Hot and Cold Lotto Numbers 2024

Du har säkert undrat vad varma och kalla siffror är. Människor placerar sina pengar på föreställningar de kommit på eller som är allmänt hållna i ett försök att knäcka lotteriets mysterier. Ett av de mest kända exemplen är metoden "varmt och kallt" för att välja lottonummer. Många lotterifantaster undrar om teorin bakom, som ska förutsäga nästa vinnande sekvens, faktiskt fungerar.

Det är bara naturligt att vilja hitta den bästa lotteristrategin för dig, med tanke på överflöd av tillgängliga alternativ. Vi kommer äntligen att svara på alla dina brännande frågor om idén med varma och kalla nummerlotterier.

Viktor Johansson
WriterViktor JohanssonWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Vad är heta lottonummer?

Heta nummer väljs slumpmässigt av lotterisystemet ett större antal gånger än vad som skulle förutspås. Eller så kan du också hävda att dessa siffror är avsevärt föredragna av en ritmaskin och har visat flest gånger under en viss period.

Betrakta det i detta ljus: om du ber dina nära och kära att välja ett nummer mellan 1 och 10, och den överväldigande majoriteten väljer fyra, så är det säkert att säga att fyra är en av de hetaste siffrorna.

Det är viktigt att komma ihåg att varje lotters vinnande nummer kommer att vara olika. Vissa onlinelotterier kan ha 52 bollar, medan andra har 69, vilket betyder att de mest populära siffrorna inte alltid är desamma.

Till exempel är det mest populära numret i South African National Lottery 16, och anledningen till detta är att det har valts ut mer än 263 gånger. Andra nummer med stor chans att dras i samma lotteri är 2, 30, 23 och 8. Det finns också kombinationer av personer som dras ihop regelbundet.

Både siffran 15 och siffran 47 har dragits fyrtio gånger i det sydafrikanska lotto.

När du väljer heta nummer är det en god chans att du får minst två eller tre nummer rätt, även om du inte får hela uppsättningen av nummer rätt.

En annan illustration visar att siffrorna 17, 20, 23, 39 och 44 ritas oftast i EuroMillions, medan siffrorna 2 och 3 dras oftast i EuroMillions Lucky Numbers.

Vissa människor väljer sina nummer baserat på tidigare mönster och satsar på att en kombination som valts oftare tidigare troligen skulle dras i framtiden.

Det är tilltalande att hålla med om detta resonemang. Visserligen, om du kastar ett mynt fem gånger i rad och det faller på huvuden varje gång, skulle du inte anta att huvuden är heta och att den sjätte vändningen också kommer att falla på huvuden? Den här tankegången har mycket att göra, så det är svårt att motstå att följa med.

Vad är kalla lottonummer?

Heta lottonummer är omöjliga att härleda utan, du gissade rätt, kalla lottonummer. Lottonumren som anses kalla är de som inte är särskilt populära. För våra vänner och familj exempel, låt oss låtsas att nästan ingen annan än din moster Tess valde nummer två. Detta är ett kallt nummer, eller i samband med lotteriet, ett kallt lottonummer.

När det kommer till lotteridragningar, kalla siffror förekommer mycket mer sällan. Det finns en möjlighet att ett nummer valdes ut för inte så länge sedan, men dess totala urvalsfrekvens i alla dragningar för ett visst lotteri har varit mycket lägre än vanligt.

Till exempel, medan siffran 15 skulle anses vara ett "kallt" nummer för Mega Millions lotteri, kan det anses vara ett "hett" nummer för det amerikanska Powerball-lotteriet.

I ett mönster som liknar "heta nummer" kommer varje lotteri att ha unika uppgifter om "kalla nummer". I en annan illustration är siffrorna 60, 53, 59, 28 och 27 de som har dragits minst gånger i Italienska SuperEnalotto. Den italienska SuperStar nummer 72 har minst träffar av alla andra nummer.

Men många proffs rekommenderar att spelare väljer kalla nummer eftersom de har en chans att bli utvalda slumpmässigt under dragningen. Spelare som väljer att satsa på "kalla nummer" hävdar att eftersom vissa nummer inte har dragits särskilt ofta, är sannolikheten att de dras i framtiden högre på grund av denna brist på frekvens.

För att fortsätta med vårt tidigare scenario, har myntet vänts fem gånger i rad, och resultatet kommer till topps varje gång. Vad blir resultatet av nästa vändning? Om du är en spelare som väljer kalla nummer, förväntar du dig att nästa myntvändning kommer att resultera i ett svansresultat eftersom detta resultat inte har inträffat tidigare och därför är mer sannolikt att inträffa.

Varför är heta och kalla lottonummer populära?

Enligt flera undersökningar ökar om du väljer både varma och kalla nummer dina odds att vinna jackpotten mer än att välja nummer slumpmässigt.

Frekvens- och medellagsteorierna utgör grunden för de varma och kalla metoderna. Tillsammans kommer de två teorierna att ge mycket mer framgång än var och en ensam. Din oddsen att vinna på lotto ökas avsevärt om du inkluderar både varma och kalla siffror på dina biljetter.

När det är dags att spela lotterispel ger det den mest pålitliga och säkra strategin att använda de varma och kalla siffrorna. Kom alltid ihåg att de underliggande teorierna om slump och antal utgör ryggraden i alla lotterivinnande strategi.

Lotterieteorier har för- och nackdelar som gör antalet möjliga utfall mindre. I det specifika fallet med konceptet med varma och kalla lotterinummer är fördelarna:

  • Du kommer att kunna göra en tydlig plan för att välja nummer.
  • Det kan vara kul att göra permutationer som har ett centralt argument.
  • Minska en pool av siffror med miljontals möjligheter.

Det finns några konflikter med denna teori som du bör vara medveten om:

  • Du riskerar att alla andra satsar på samma nummer som du.
  • Eliminera ritbara siffror från formeln medvetet.
  • Att lägga kraft på något som ingen kan fastställa.
  • Tempera dem baserat på ditt förtroende för varma och kalla lottonummer.

Hur man hittar varma och kalla lotterinummer för ett lotteri?

Lotterispelare är snabba med att anta alla koncept som påstår sig ge ett sätt att förutsäga följande vinnande kombination. Att använda de vanligast förekommande vinnande siffrorna för att förutsäga framtida resultat ger denna teori en unik överklagande.

Vi lider alla av samma kognitiva fördomar som får oss att tro på "lyckotal", vilket är anledningen till att idén med varma och kalla lotterinummer är vettig. Om du bortser från möjligheten att övernaturliga eller icke-vetenskapliga faktorer påverkar resultaten, är det så det ska fungera.

De data som krävs för detta tillvägagångssätt är inte heller svåra att få tag på. I viss mån förbättrar den den beprövade strategin med att upprepa. Här räknar vi upp hur ofta varje vinnande nummer har dykt upp i de senaste ritningarna.

Till exempel upptäckte vi att under de föregående 10 dragningarna har siffran 1 dragits två gånger, siffran 2 har inte dragits en gång, siffran 3 har dragits sex gånger, etc. Så småningom, efter att vi har räknat ihop alla siffrorna, vi har hela historien.

Endast siffran 3 dök upp sex gånger, fem gånger dök ingen siffra upp, och två siffror, 17 och 31, dök upp fyra gånger, till exempel. Alla andra siffror kom bara ut en liten procentandel så ofta. Och inte en enda av de elva siffrorna uteblev. Heta nummer är de som har fallit ut ofta. 3, 17 och 31 gäller oss.

De tre gånger av tio siffror kan anses vara "heta" med lite sträck. Vi kommer att hänvisa till dessa siffror som "kalla" om de aldrig hoppade av. Siffror som har fallit ut oftare än andra anses vara "heta", medan siffror som fallit mindre ofta anses vara "kalla"

Detta gäller oavsett om vi använder siffran 10 från den senaste dragningen eller något annat nummer, som 7, 12 eller 150.

Hur man använder kalla och varma lottonummer?

De till synes oändliga tillämpningarna av övergripande lotteriuppfattningar som den som begreppet "heta" och "kalla" lotterinummer är det som drar spelarna.

Spelaren bestämmer direkt nästa steg i att omsätta detta koncept i praktiken. Som ett exempel, säg att du har noterat att siffran 15 är trendig när månaden går mot sitt slut. De senaste jackpottarna har ofta förekommit.

Du kan välja att gå emot det för att du tycker att det slår för ofta, eller så kan du välja det. Det är hett, så det kommer sannolikt att dyka upp i nästa jackpott.

Som helhet är detta känt som spelares felslut. Att välja om man ska gå med eller motsätta sig ett hett nummer i ett spel (eller en serie). Det gäller även kalla figurer.

Till exempel kanske siffran 26 inte har dykt upp på över ett år, och du är frestad att säga att den äntligen måste bryta in. En spelares missförstånd igen.

I verkligheten har varje siffra samma chans att dras som dess angränsande siffror. Det är ett steg in i vidskepelsens armar att leta efter "heta" och "kalla" siffror. Inga bekymmer där. Alla, från de mest vidskepliga spelarna till de mest logiska analytikerna, spelar på lotteri av samma anledning: för att vinna jackpotten.

De bästa lotterierna med varma och kalla lottonummer

Konceptet med varma och kalla nummer fungerar bättre för lotterier med en större pool av möjliga nummer.

Vanligtvis väljs sex nummer ut slumpmässigt för användning i lottospel. Även om ytterligare intervall ibland används, är de vanligaste från 1 till 42, 1 till 49 och 1 till 54.

För att spela på lotteriet i Michigan, USA, till exempel, måste du välja 6 nummer mellan 1 och 47. Florida-lotteriet är dock en 6/53, vilket innebär att spelare måste välja sex nummer från en pool med 53.

Dagliga lotterier, som har en mycket mindre nummerpool, skulle passa dåligt för det varma och kalla nummersystemet.

Välj 3 och Välj 4-spel är de vanligaste formerna av dagliga spel, och de allra flesta lotterier tillhandahåller minst ett av dessa format. Du kan spela dessa spel flera gånger om dagen på de flesta ställen, och allt du behöver göra är att välja fyra siffror mellan 0 och 9. Detta ogiltigförklarar dock inte tillämpningen av varma och kalla analogin.

Sammanfattningsvis kan strategin hold och kalla lottonummer användas för alla typer av lotterier, var som helst i världen. Däremot presterar det bäst med större antal lotter.

About the author
Viktor Johansson
Viktor Johansson
About

Viktor Johansson, en dynamisk 25-årig svensk, kombinerar skickligt sin fascination för onlinecasinon med sin expertis inom svensk lokalisering, och skapar underhållande casinoguider skräddarsydda för den svenska marknaden.

Send email
More posts by Viktor Johansson