Fem konstiga fall av lotterivinnare

Nyheter

2022-03-08

Eftersom lotterier blev det viktigaste är vinnarna oräkneliga. Mega Millions, EuroMillions, Powerball och resten har lyft fram en gång okända personer i rampljuset. Men alltså, det här partiet har alla typer av karaktärer. Det finns många framgångshistorier för lottovinnare och även konstiga sådana. Den här artikeln delar fem konstiga historier om lotterivinnare.

Fem konstiga fall av lotterivinnare

Gerald Muswagon

En av de konstigaste lottohistorierna är om Gerald Muswagon, en lotterivinnare på 10 miljoner dollar i en dragning 1998. När familjens man i Winnipeg kammade hem priset gick han på en shoppingrunda och köpte snygga bilar för sin familj och sina vänner och investerade i ett palatsligt hus som var i festläge dygnet runt. Han var också involverad i flera incidenter med lagen, från DUI till sexuella övergrepp. Så småningom gick han pank och började göra dåliga jobb för att överleva innan han senare tog sitt liv. Sju år efter att ha spelat på lotteriet var Muswagon borta.

Urooj Khan

Ett annat tragiskt slut var Urooj Khan, som dödades för sin förmögenhet, men den faktiska orsaken till hans död kom fram år senare. Khan var en framgångsrik affärsman i kemtvättbranschen när han vann 2012 års lotteri i Illinois Lottery på 1 miljon dollar. 

Han bestämde sig för att satsa på ett engångsbelopp på 424 500 dollar istället för en livränta. Föga anade han att pengarna skulle leda till hans mord. Tyvärr dog Khan mindre än en månad efter att ha vunnit lotteriet. Intressant nog dog han bara dagen efter att hans check skickades. Det som fastställdes som en naturlig död visade sig senare vara cyanidförgiftning.

Jack Whittaker

En lotterijackpot borde inte vara källan till problem men inte för Jack Whittaker, en Powerball-vinnare på 314,9 miljoner dollar. När han vann jackpotten var Whittaker värd cirka 17 miljoner dollar och levde ett ganska bra liv som president för ett topppresterande entreprenadföretag. Men när han växlade in sin lottovinst bröt helvetet löst. 

Whittaker citeras och säger att det inte fanns kontroll för girighet sedan han vann på lotteriet. Han stänkte in pengar och slösade bort dem på strippklubbar. Han blev en storkonsument och hamnade ofta i slagsmål och problem med lagen. Vid tiden för hans död 2020 rapporterades det att Whittaker var pank.

Billie Bob Harrell Jr.

Home Depot-arbetaren Billie Bob Harrell Jr. hade sett lottoannonser på TV, skyltar, lottosajter, och även tidningar och blev en stammis. När han fick en jackpott på 31 miljoner dollar betydde han att han inte skulle fortsätta att fylla på hyllorna. Han inledde istället ett orimligt liv och delade ut pengar till vänner och familj, kyrkor och välgörenhetsorganisationer. 

Harrell insåg inte att hans pengar var vad alla ville ha. Under det första året började det gå galet när han fick reda på att han inte längre hade pengar. Hans äktenskap började krympa, och till slut var han tvungen att göra snåla jobb för att klara sig. Till slut, av frustration, sköt Harrell sig själv mindre än två år efter att han vunnit på lotteriet.

Abraham Shakespeare

Tillvaron för den tillfällige arbetaren Abraham Shakespeare förändrades när han vann Florida Lotto och växlade in 17 miljoner av jackpotten på 31 miljoner. Problemet började när hans medarbetare, som han hade köpt biljetterna med, stämde honom. Tyvärr var det inte slutet på hans problem. 

Han började stänka ut pengar slarvigt och bara månader efter hans lotterivinst var hans enda kvarvarande egendom ett hem på 1 miljon dollar och några bilar. 2009 förklarades han förlorad, bara för att hittas död året därpå. En bekant, Dorice Moore, dömdes för sitt mord och dömdes till livstid. Vad var hennes motiv? Shakespeares pengar, som hon hade förskingrat.

Ovanstående är några av de konstigaste historierna om lotterivinnare. En annan konstig men rolig historia är om den spanska reportern Natalia Escudero. Hon var så exalterad över att ha en vinstbiljett att hon slutade sitt jobb på live-TV bara för att inse att hon bara hade vunnit $5 500.

Senaste nytt

Hur man beräknar lotteriodds
2022-11-29

Hur man beräknar lotteriodds

Nyheter