Nyheter

November 8, 2022

Lotterivinnare spelar som proffs

Clara Williams
WriterClara WilliamsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
LocaliserViktor JohanssonLocaliser

Att vinna jackpotten är en lång chans, men oddsen hindrar inte frekventa lotterispelare från att ta chansen. Faktum är att biljettförsäljningen ökar varje år. Med mer pengar som går till offentliga arbeten, utbildning och välgörenhetsorganisationer är att köpa en biljett som att donera till ett värdigt ändamål. När priserna växer exponentiellt i värde, funderar lotterispelare på sätt att förbättra oddsen. 

Lotterivinnare spelar som proffs

En smart spelare använder enkla strategier för att flytta odds till hans fördel. Det är anledningen till att professionella lotterispelare vinner flera gånger. Låt oss utforska ett par sätt som en biljettköpare kan förbättra sina chanser att vinna.

Köp extra biljetter

Det är logiskt att ju fler biljetter en spelare köper, desto större är hans chans att vinna. Biljetter kostar $2. De lotteri är ett nummerspel. Beroende på reglerna kan en spelare räkna ut hur många biljetter han behöver köpa för att vinna. Till exempel är oddsen långa att en enskild biljettköpare vinner det amerikanska Mega Millions-spelet. Med bara en vinnare på 302 565 350 är chansen stor att de flesta spelare helt enkelt donerar till välgörenhet när de köper en biljett.

En lycklig biljettköpare kan dock förbättra sina chanser genom att köpa tio eller fler biljetter. Efter att ha köpt 20 lotter ökar en spelares odds att vinna till 1 på 15 128 768. Att köpa 100 biljetter ökar oddsen till 1 på 302 575. Efter att ha köpt tusen biljetter är oddsen att vinna 1 på 30 257.

Med 10 000 Mega Millions biljetter i handen har en spelare en chans att vinna en på 3 025. Hur bra är det att vinna minst 20 miljoner dollar efter att bara ha spenderat 20 000 dollar? Eftersom startjackpotten för Mega Millions är $20 miljoner kan en spelare vinna minst minimipriset. Även om det inte finns något säkert sätt att garantera en vinst, är det möjligt. Att förbättra oddsen ger en spelare en bättre chans.

Lyckligtvis är jackpotten inte det enda priset för Mega Millions. Faktum är att det finns en chans på 1 på 24 att vinna ett av de lägre priserna. Att köpa 24 biljetter säkerställer att en spelare kan vinna något. 

Men att vinna mindre än $10 efter att ha spenderat $48 är inte ett ekonomiskt sunt sätt att spela. Det är viktigt för en spelare att se över sin budget för att säkerställa att han har råd att köpa flera lotter online. Som med allt spelande bör spelare bara spendera disponibel inkomst, vilket inte påverkar deras livskvalitet. (t.ex. en spelare bör inte spendera hyrespengar på lotter.)

Välja talkombinationer

Den viktigaste aspekten av att spela på lotteri är att bestämma vilka nummer som ska väljas för lotten. Lotterivinnare har ofta några av samma strategier gemensamt för plocka nummer.

Uteslut mönster

Administratörer drar vanligtvis slumpmässiga nummer. Mönster dyker sällan upp under ritningen. Spelare som väljer nummer i ett mönster minskar oddsen. Att välja nummer från både det låga och höga intervallet för att blanda slumpmässigt förbättrar en biljettinnehavares chanser. En spelare som väljer ett mönsternummer har 1 på 1000000 chans att vinna. Alternativt finns det en chans på 1 på 10 000 att det vinnande numret är slumpmässigt.

Spela samma nummer

Varje gång en spelare köper en vinstkupong med samma nummer har han chans att vinna på lotteriet. Oddsen förändras inte mycket. Men med mer än 300 miljoner kombinationer för Mega Millions kan ett antal vinna så småningom. Jämna siffror som administratörer redan har dragit upprepas oftare än vad folk inser. Så att spela samma nummer förbättrar en biljettköpares chans att vinna.

Köp biljetter ofta

Att köpa en biljett är det enda sättet att vinna. En professionell biljettköpare spelar på lotteri systematiskt och konsekvent för att förbättra sina odds att vinna.

About the author
Aishwarya Nair
Aishwarya Nair

Aishwarya Nair, kallad "Lotto Lorekeeper" på LottoRanker, utnyttjar sina noggranna forskningskunskaper och kulturella djup från Kerala, Indien, för att belysa globala lotterifenomen. Utrustad med ett stort sinne för detaljer och en förkärlek för data, gräver hon djupt in i lotterivärlden och avslöjar dolda pärlor och trendmönster.

Send email
More posts by Aishwarya Nair

Senaste nytt

Världsomspännande lotteriutgifter: Trender och effekter
2023-11-21

Världsomspännande lotteriutgifter: Trender och effekter

Nyheter