Lotto 6

Lotto 6, populärt Takarakuji i Japan, är ett av de mest framstående japanska lotterispelen. Lotteriet grundades år 2000 och dess första dragning ägde rum den 5 oktober samma år. Detta lotteri åtnjuter enorm popularitet i och utanför Japan. Lotto 6 är särskilt tilltalande för lotterispelare på grund av dess höga jackpottbelopp. Det minsta jackpottbeloppet är vanligtvis 200 miljoner ¥, vilket motsvarar cirka 1,6 miljoner euro. En annan anledning till att spelare tycker att Lotto 6 är attraktivt är att biljetterna är relativt billiga.

Varje biljett kostar endast 200 ¥, vilket är cirka 1,6 euro. Lotteriet tillåter även tippare från flera länder att delta. Det är möjligt via onlineplattformen där spelare kan köpa giltiga biljetter var som helst i världen.

Hur man spelar Lotto 6
Hur man spelar Lotto 6

Hur man spelar Lotto 6

Lotto 6 är ett progressivt jackpottlotteri. Det betyder att om ingen vinner på lotteriet, rullas jackpottsumman över till nästa dragning, och växer i storlek ganska avsevärt. Lotto 6 begränsar dock i vilken utsträckning jackpotten kan växa. Det maximala vinstlotteriet är 600 miljoner ¥.

Lotteriet erbjuder även fyra andra icke-jackpottnivåer, vilket ger spelarna ytterligare möjligheter att vinna. Dragningarna sker vanligtvis två gånger varje vecka på Tokyo Lottery Dream Museum.

Att ta reda på hur man spelar lotteri online är ganska enkelt, även för nybörjare. För att spela Lotto 6 måste spelarna först köpa biljetter. Lotterna är vanligtvis tillgängliga i lotteributiker. Det finns mer än 15 000 lotterihandlare i landet.

En annan alternativ metod för att köpa lotter är via uttagsautomater hos några japanska banker som samarbetar med lotteriet. Utlandsbaserade spelare har dock möjlighet att köpa en lott online. Biljettbyråer är också praktiska för nybörjare som inte kan kolla lotter online.

Efter att ha köpt biljetter måste spelarna välja sex unika nummer bland 43 nummer som finns tillgängliga på biljetterna. Sifferkombinationerna avgör den vinnande lotten. Det är också möjligt för spelare att köpa många lotter från en lotterisida online och välja olika antal på varje lott för att öka sina vinstchanser.

Efter att ha lyckats köpa biljetter måste spelaren vänta på nästa dragning för att avgöra om de har vunnit. Lotto 6-dragningar sker vanligtvis varje måndag och torsdag varje vecka.

Lotto 6 vinster

Under Lotto 6-dragningar brukar en dragmaskin som heter Yume Lotto-Kun välja ut vinnande nummer. Totalt dras sju nummer. En spelare måste ha en lott med lottonummer som matchar de första sex dragna numren för att vinna lotterijackpotten.

Bonusbollen används vanligtvis för att dela ut andraklassens pris. För det måste en tippare matcha fem av de första sex vinnande numren plus bonusbollen. Det betyder fortfarande att matcha totalt sex siffror. Tredje-, fjärde- och femteprisnivåerna vinner man genom att matcha fem, fyra respektive tre nummer. Resultaten av dragningarna publiceras vanligtvis på lotterisidan online.

Vid vinst måste spelare kontakta lotteriet för att få sina vinster. Det vunna beloppet bestämmer genom vilken kanal lotteriet gör betalningen.

Vinsterna kan skickas via säkra betalningsmetoder som direkta banköverföringar för relativt små belopp. För högre belopp, såsom jackpotten, måste spelarna infinna sig vid lotteriets huvudkontor för att samla in checkar för sina vinster. För fall där det finns många vinnare delas priset vanligtvis lika mellan alla vinnare.

Regler

Lotto 6-spelet är föremål för vissa villkor. Underlåtenhet att följa villkoren kan leda till att spelare förlorar sina vinster. Till exempel definierar dessa regler uttryckligen hur gammal du måste vara för att spela. Spelare måste naturligtvis vara 18 år eller äldre för att spela lagligt.

Spelarna måste också vara från en land som lagligt tillåter spelare att delta i lotterier. Spelare måste köpa biljetter minst trettio minuter före en dragning för att biljetterna ska vara giltiga. Spelare som vinner har bara tolv månader på sig att hämta ut sina vinster.

Hur man spelar Lotto 6
Vad är oddsen för Lotto 6?

Vad är oddsen för Lotto 6?

Chanserna att vinna jackpotten i Lotto 6 är ganska låga. Men när oddsen jämförs med andra lotterier världen över, inklusive stora lotterisidor online, är de överraskande nog bland de bästa. Spelare behöver inte heller matcha den sjunde bolldragningen för att vinna jackpotten, vilket gör oddsen att vinna jackpotten ännu bättre.

Det är därför som jackpotten Lotto 6 vinner oftare. Dock är jackpottsummorna för Lotto 6 relativt lägre än jackpottarna för de med lägre vinstodds. Nedan är en uppdelning av vinstoddsen för alla prisnivåer i Lotto 6.

Jackpotten har vinstodds på 1 på 6 096 454 för ett pris som sträcker sig från 200 miljoner ¥ till 600 miljoner ¥. Andraprisnivån har vinstodds på 1 på 1 016 076 för en uppskattad vinst på cirka 10 miljoner yen. Oddsen för tredje nivån är 1 på 28 224, för uppskattningsvis 250 000 ¥. De två sista nivåerna har odds 1 på 610 och 1 på 39 för priser på 6 800 ¥ respektive 1 000 ¥.

De vinstodds som anges ovan baseras på en enda biljett per spelar. När spelarna köper fler biljetter för samma dragning förbättras deras odds att vinna. Det är förmodligen det som gör att många spelarna bildar eller går med i spelsyndikat.

Vad är oddsen för Lotto 6?
Appar som hjälper dig att spela Lotto 6

Appar som hjälper dig att spela Lotto 6

Biljettappar

Lotto 6-spelare kan enkelt och bekvämt använda flera appar att köpa Lotto 6-biljetter. Dessa appar underlättar bördan med långa köer för att köpa biljetter.

De är också användbara för spelare som inte vet hur man köper en lott online. Vissa biljettappar erbjuder vanligtvis bonusar för spelare som använder apparna ofta. Apparna introducerar också fler betalningsalternativ för att köpa biljetter.

Nummergeneratorappar

Nummergeneratorappar hjälpa spelare att hitta de bästa lottonumren för sina lotter. Sådana appar är användbara för spelare som köper många biljetter för samma dragningar, vilket hjälper till att sprida vinstchanserna bättre.

Resultatappar

Resultatappar är främst designade för att leverera lottoresultat från dragningar av olika lotterier. En tippare som köper en onlinelott och använder resultatappar behöver inte besöka olika sajter för att hitta lotteriresultat. Vissa resultatappar lagrar också lottnummer och söker automatiskt efter vinnande lotter.

Streamingappar

Streamingappar är särskilt användbara för spelare som föredrar att se onlinelotteridragningarna när de händer. Sådana appar gör det möjligt för sådana spelare att se dragningarna på sina mobila enheter med bara några få tryck. De flesta av dem fungerar också som resultatappar.

Appar som hjälper dig att spela Lotto 6