10 Lotton i Estland 2022/2023

Estland är ett europeiskt land med en befolkning på drygt 1,3 miljoner, vilket betyder att det är ett av de minsta länderna på kontinenten. Ändå gör det det inte mindre när det kommer till spel, en mycket populär aktivitet i landet.

Efter att ha introducerats i landet 1971, har lotterispel varit en älskling för många estländare, särskilt när internet har gjort det så enkelt för människor att spela i bekvämligheten av sina hem. Internet har gjort det möjligt för estniska spelare att registrera sig på lotterisidor som passar dem och spela de lottospel de vill.

10 Lotton i Estland 2022/2023
Allt om estniska lotterisidor

Allt om estniska lotterisidor

När det gäller motivation, estländare som spelar bästa lotterier online gör det i hopp om att vinna, även om det måste förstås att lottoresultat baseras på slumpen. Men känslan som kommer med att spela spelen är tillfredsställande i sig.

Onlinebonusar och kampanjer bidrar också väsentligt till lotteriers popularitet i Estland. Dessutom är det lagligt att spela på lotteri i Estland, vilket innebär att medborgare deltar i aktiviteten utan rädsla för att bli gripna, så länge de spelar med en licensierad leverantör.

Allt om estniska lotterisidor
Estniska spelares favoritlotterispel

Estniska spelares favoritlotterispel

Som förklaras precis i början, åtnjuter lotterier mycket popularitet i Estland. När den estniska regeringen tar på sig att driva lotterier under sken av Eesti Loto, kan spelarna vara säkra på att det finns många spel att spela. Ju mer de spelar, desto mer skatter tar regeringen in.

Men alla spel är inte populära i det baltiska landet. Estländare har spel som de behandlar som favoriter, inklusive Eurojackpot, Vikinglotto, Bingo Loto och Kenoloto. Här är en uppdelning av vart och ett av dessa spel.

Förutom att det är roligt att spela, populära lotterier i Estland tillåter spelare att använda euron, Estlands officiella valuta. Spelen är också lätt tillgängliga på statliga sajter, såväl som offshore-sajter. Här är en titt på de mest spelade spelen i Estland.

Eurojackpot

De Eurojackpot ståtar med ett av de högsta priserna (10 000 000 €). Bara det förklarar varför många estländare väljer att spela det här spelet. Det är totalt 17 europeiska länder som deltar i detta lotteri, och Estland är bara ett av dem. Dragningen sker varje fredag kväll. För att spela Eurojackpot måste spelare ha en minsta insats på fyra rader.

Med den lägsta insatsen på plats kan man välja fem nummer, från ett till 50. Det finns även ytterligare nummer (ett till 10) som ska väljas. När sju av de valda numren matchar siffrorna från dragningen vinner spelaren jackpotten.

Vikinglotto

Ett multinationellt gemenskapsspel, Vikinglotto spelas i ett populärt spel som spelas i Estland och sju andra länder i de baltiska och skandinaviska regionerna. För att spela detta spel måste spelarna kryssa i sex av 48 nummer. Varje box kostar €1 från och med 2022. Vikinglotto-dragningar äger rum varje onsdag.

Kenoloto

Till skillnad från andra lottospel ger Kenoloto spelare en chans att vinna två gånger om dagen, inklusive helgdagar och söndagar. Spelare måste kryssa i 10 av 64 nummer som finns tillgängliga i satsningsfältet. Dragningar sker mellan 14:15 och 21:15 timmar. Ju fler satsningar spelarna gör, desto högre är oddsen att vinna.

Bingo Loto

I detta klassiska estniska spel leder 25 rutor till vinst. Det ger upp till 10 spelare chansen att pröva lyckan varje onsdag, med dragningen kl. 20:00. Från och med 2022 är Bingo Lotos högsta jackpott runt €10 miljoner.

Estniska spelares favoritlotterispel
Lotteri betalningsmetoder i Estland

Lotteri betalningsmetoder i Estland

Det finns flera betalningsalternativ för lotter när du spelar spel i Estland. Naturligtvis är de alla legitima, transparenta och säkra, och de inkluderar e-plånböcker, betal-/kreditkort, förbetalda kort och många fler. Estniska spelare, särskilt de som spelar på offshoresajter, bör kontrollera sajten för att säkerställa att deras föredragna betalningsmetoder accepteras.

E-plånböcker

Generellt snabb och säker, e-plånböcker är några av de mest populära insättningsmetoderna för estniska spelare. Ansedda e-plånböcker som finns på de bästa lottosajterna online inkluderar PayPal, ecoPayz, Skrill, Neteller och MuchBetter.

Kredit-/betalkort

Bank- och kreditkort är mycket populära i Estland, precis som de är i andra europeiska län. Med dessa kort kan spelare köpa lotter med sitt bankkontosaldo. Processen är vanligtvis smidig och tar mycket kort tid. De flesta estländare har antingen Mastercard, Visa eller Maestro, som är de mest populära betal- och kreditkorten i landet.

Förbetalda kort

Till skillnad från kredit- och betalkort behöver förbetalda kort inte vara kopplade till spelarens bankkonto. Detta möjliggör mer användaranonymitet, även om spelande är lagligt i Estland. Säljare som Paysafecard, Mastercard och Visa erbjuder förbetalda kort för estniska spelare.

Lotteri betalningsmetoder i Estland
Är lotterier lagliga i Estland?

Är lotterier lagliga i Estland?

Som redan nämnts är det faktum att spelande är lagligt i Estland en av anledningarna till att lottospel är populära i landet. Landet är en medlem i Europeiska unionen, vilket betyder att dess spelpolicy och regler måste vara i linje med samhällets behov.

Och även om det kan finnas ett fåtal huvudlagstiftare i hela unionen (t.ex. UK Gambling Commission), kräver den estniska spellagen att utländska operatörer skaffar ett lokalt tillstånd för att erbjuda tjänster i Estland. Ja, utländska licenser erkänns inte som giltiga enligt de estniska spellagarna.

Är lotterier lagliga i Estland?
Lotterilagstiftningen i Estland

Lotterilagstiftningen i Estland

Lotteriet i Estland organiseras och distribueras av Eesti Loto, ett statligt spelbolag som fått njutning att erbjuda lotteritjänster i landet. Företaget kontrollerar upp till 90 % av de biljetter som säljs i landet, såväl som intäkterna från detsamma.

Utöver lotterier erbjuder Eesti en hel del lotteriliknande spel, inklusive bingo, keno, skraplotter och Regional Viking Loto. Det har förts samtal om att privatisera det estniska lotteriet, men det återstår att se om samtalen kommer att bära frukt eller inte.

Alla spelleverantörer måste ha en licens för att verka i Estland. De måste också tillhandahålla ett meddelande om ekonomisk aktivitet som visar deras biljettförsäljning, vinster, skattebetalningar och vinster. Vinster från lotterier fördelas enligt följande:

  • Välfärdsprojekt 32 %
  • Utbildnings- och vetenskapsprojekt - 32 %
  • Olympiska kommittén - 22 %
  • Kulturprojekt - 4 %
  • Andra sportprojekt - 10 %
Lotterilagstiftningen i Estland
Lotterilagar i Estland

Lotterilagar i Estland

Innan den nuvarande spellagstiftningen, som trädde i kraft 2009, hade Estland två separata rättsliga ramar, inklusive lotterilagen från 1994 och spellagen från 1995. Dessa lagar införde fyra typer av spel, inklusive vadslagning, totalisatorer, skicklighetsspel och hasardspel. En ny spellag antogs dock 2009.

Gambling Act från 2008

Enligt Gambling Act från 2008, som är den primära lagstiftningen i spelfrågor, får endast aktiebolag med ett aktiekapital på 1 miljon euro anordna lotteriet. En annan kvalifikation är att hela bolagets andel ska innehas av den estniska staten. Lotteri är med andra ord ett statligt monopol enligt denna lag.

Som sagt, ingen lag hindrar estländare från att spela lotteri på utländska sajter. På så sätt kan estniska lottospelare komma åt onlinesajter utan rädsla för åtal. Dessutom erbjuder de flesta av dessa webbplatser bättre bonusar och högre jackpottpriser.

Lotterilagar i Estland
Historien om lotterier i Estland

Historien om lotterier i Estland

Som tidigare medlem av Sovjetunionen (Sovjetunionen) kanske Estland inte har en så lång spelhistoria. Faktum är att den estniska spelindustrin upplevde en verklig kick-off 1991 efter förbundets upplösning. Efter att ha uppnått självständighet lanserade landet sitt första statliga lotteri under samma år. Tre år senare (1994) ratificerade Estland lotterilagen.

År 1995 implementerades den första spellagen i Estland, vilket skapade en laglig grund för etablering av offlinespelplatser. Lagen gjorde det också obligatoriskt för alla speloperatörer att ha en licens, som skulle gälla under en period av tio år. Detta gjorde det möjligt för den estniska regeringen att reglera branschen. De nuvarande spellagarna ger spelare total frihet.

Historien om lotterier i Estland
Inträde i Europeiska unionen

Inträde i Europeiska unionen

Estland gick med i EU 2004. Efter detta gick landet vidare med att anta en ny spellag 2008. Lagen antogs 2009, vilket gjorde det omöjligt för spelleverantörer att verka i Estland utan licens eller tillstånd.

Med denna lag på plats kunde den estniska regeringen generera intäkter för att upprätthålla landet under den ekonomiska krisen vid den tiden. Men lagen gjorde också spelverksamheten i Estland annorlunda än resten av EU-medlemmarna eftersom landet erbjuder mindre marknadsfrihet, med speloperatörer som måste hantera hårdare restriktioner.

Inträde i Europeiska unionen
Lotteri Nuförtiden i Estland

Lotteri Nuförtiden i Estland

Det bör noteras att även om lagarna från 1994 och 1995 satte igång den estniska spelindustrin, kunde lagarna inte ge en solid rättslig grund för reglering av hasardspel online. Det beror kanske på att lagstiftningen inte förutsåg att onlinespel skulle bli så populärt som det är idag.

Det är därför den nya Gambling Act från 2008 tog upp hasardspel online. Idag kan estniska lotterispelare komma åt offshore-sajter, köpa lotter och delta i spel utan att frukta åtal.

Lotteri Nuförtiden i Estland
Future of Lotteries i Estland

Future of Lotteries i Estland

Med estländare som inte drar sig för att uttrycka sin kärlek till lotterier råder det ingen tvekan om att denna spelform har en ljus framtid. Det finns hundratals lotterisidor som accepterar estländare, och de flesta av dem är mobilkompatibla, vilket innebär att spelare enkelt kan komma åt dem på sina mobiltelefoner.

Det är också viktigt att notera att Estland är en EU-medlem, så landet måste bedriva sin handel i enlighet med förbundets policy när det kommer till spel. Därför kan utländska operatörer snart få bedriva sin verksamhet i landet utan att behöva skaffa en estnisk licens eller tillstånd.

Future of Lotteries i Estland
Vanliga frågor

Vanliga frågor

Är lotterier lagliga i Estland?

Ja. Det är dock inte alla som får driva en spelsajt i landet. Det finns Eesti Loto, som är ett statligt ägt företag som ges exklusiva rättigheter att organisera sådan spelverksamhet.

Är det säkert att spela på offshore-lotterisidor i Estland?

Även om lotteriet är ett statligt monopol, hindrar ingen lag estländare från att spela på offshoreplattformar. Så länge som dessa plattformar är säkra kan estländare registrera sig och spela utan att nödvändigtvis behöva dölja sin identitet eller onlineaktiviteter.

Vilka är de bästa onlinelotterierna i Estland?

Estländare har ett brett utbud av spel att välja mellan. De mest populära spelen i landet inkluderar Eurojackpot, Kenoloto, Bingo Loto och Vikinglotto.

Vilka populära betalningsmetoder använder estniska spelare?

Det finns en mängd säkra och effektiva betalningsmetoder som används i Estland, inklusive kredit- och betalkort, som Visa, Mastercard och Maestro. Andra populära betalningsalternativ inkluderar e-plånböcker (Skrill, Neteller, ecoPayz och PayPal) och förbetalda kort (Paysafecard, etc.).

Beskattas spelvinster i Estland?

Spellagen i Estland kräver att vinnarna betalar en skatt på 18 %. Skatten dras av innan den hamnar i spelarens händer. Dessutom måste operatörer betala skatt på sina månadsavgifter och nettovinster på varje spelautomat.

I vilken valuta spelar estländare?

Estland är medlem i EU. Det betyder att landet har antagit euron som sin officiella valuta. Med många spelsajter som accepterar denna valuta, behöver estländare inte betala några valutaomvandlingsavgifter när de spelar online.

Vanliga frågor