BĂ€sta onlinelotterier i Norge 2023

Norge Àr ett skandinaviskt land som ofta hör till vÀrldens rikaste lÀnder. Det finns ingen specifik ekonomisk sektor som inte blomstrar dÀr, men företagsklimatet Àr bland det bÀsta. Konungariket Norge, som det kallas officiellt, omfattar de vÀstra och nordligaste delarna av den skandinaviska halvön som en del av sitt fastlandsterritorium.

Riket upprÀtthÄller mycket strikta regler nÀr det kommer till spel. För det mesta anses alla spelrelaterade aktiviteter vara olagliga. Norsk Tipping och Norsk Rikstoto Àr de enda tvÄ företag som har licens att erbjuda speltjÀnster till lokalbefolkningen.

BĂ€sta onlinelotterier i Norge 2023
Flag

No matches found, please try:

se Country FlagCheckmark

Jackpot.com

se Country FlagCheckmark

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus | Regler & Villkor gÀller

Visa mindreVisa mer
Besök casino
Visa mindre
Visa mer

  Onlinelotterileverantören grundades 2016 och Àgs och drivs av Lottomatrix Ltd., ett brittiskt företag. Den Àr licensierad av United Kingdom Gambling Commission med registreringsnummer C73232 i Storbritannien.

  BĂ€sta onlinelotterisidor i Norge 2023

  BĂ€sta onlinelotterisidor i Norge 2023

  Lotterier, sportspel, och keno regleras alla av Norsk Tipping. Staten Àger bÄda dessa företag. Vissa hÀvdar att detta bryter mot EU:s protokoll. Haken Àr dock att Norge inte Àr en formell del av Europeiska unionen sÄ de kan komma undan med sÄdana restriktioner.

  Även om detta beteende Ă€r förbjudet, kommer upp till en tiondel av befolkningen att komma Ă„t bĂ€sta lotterisidor online regelbundet pĂ„ jakt efter nöje och underhĂ„llning. BĂ„da företagen som har tillstĂ„nd att tillhandahĂ„lla dessa tjĂ€nster till allmĂ€nheten Ă€r statliga. DĂ€rför finns det inga sĂ€rskilda regler som visar hur mycket skatteoperatörer ska betala till staten.

  BĂ€sta onlinelotterisidor i Norge 2023
  Historien om lotterier i Norge

  Historien om lotterier i Norge

  Omkring 1902 började staten reglera nÀstan all spelrelaterad verksamhet. Endast lotterier och hasardspel som erbjuds av specifika licensinnehavare var lagliga vid den tiden, enligt den norska strafflagen frÄn 1902.

  Under denna tid förvÀrvade regeringen en majoritetsandel i Norsk Tipping och Norsk Rikstoto. Dessa tvÄ licensierade företag fick i uppdrag att tillhandahÄlla speltjÀnster till norrmÀn. Varje spelverksamhet som dessa tvÄ företag inte reglerade ansÄgs vara olaglig.

  År 1927 antogs Totalisatorlagen, som gjorde det möjligt för Norsk Rikstoto att övervaka spelverksamhet och lĂ„ta deltagarna satsa pĂ„ det genom företaget. Norsk Tipping har ocksĂ„ monopol pĂ„ lotterier, keno och sportvadslagning, tack vare spellagen frĂ„n 1992. Den norska lagstiftaren tillĂ€t Ă€ven Norsk Tipping att driva ett onlinelotteri för norrmĂ€n allt eftersom.

  ÄndĂ„ har spel över internet varit förbjudet sedan 2008. Staten Ă€r dock tolerant mot sina medborgare, sĂ„ de som registrerade sig och spelade pĂ„ offshoresajter Ă„talades inte. IstĂ€llet utarbetade de en ny strategi: de skulle förfölja operatörerna genom att bötfĂ€lla dem. Även om alla operatörer som verkar i Norge Ă€r föremĂ„l för sanktioner, fortsĂ€tter mĂ„nga av dem att vĂ€lkomna spelare frĂ„n denna region.

  Payment Act frÄn 2010 förbjöd banker att tillÄta norska spelare att anvÀnda kredit- och betalkort för lotteriinsÀttningar och uttag för att göra saken Ànnu mer förvirrande.

  Historien om lotterier i Norge
  Lotterier Nuförtiden i Norge

  Lotterier Nuförtiden i Norge

  Även om spelande frĂ€mst Ă€r förbjudet i Norge nuförtiden, Ă€r mĂ„nga medborgare mer Ă€n villiga att delta i lotterier. Enligt studier spelar över tio procent av befolkningen regelbundet det norska lotteriet. Individer som spelar dessa lotto fĂ„r inga konsekvenser eftersom regeringen Ă€r tolerant och inte efterstrĂ€var dem.

  Dessutom, Àven om kredit- och betalkort inte accepteras, accepterar mÄnga webbplatser olika betalningsalternativ. De flesta norrmÀn anvÀnder e-plÄnböcker som Skrill, PayPal och Neteller för att slutföra transaktioner pÄ dessa plattformar.

  Onlinespel Àr ocksÄ tillgÀngligt men genom statligt Àgda företag. Att lÀgga vad hos andra lotterileverantörer Àr fortfarande olagligt. Regeringen kommer dock inte att Ätala spelare som besöker utlÀndska sajter.

  Allt detta antyder att Àven om spelande Àr olagligt i Norge i de flesta former, Àr folk ivriga att besöka Norges lotteriwebbplatser och satsa ofta. Den norska regeringen börjar dock övervÀga att Àndra denna industris lagstiftning.

  Lotterier Nuförtiden i Norge
  Framtiden för lotterier i Norge

  Framtiden för lotterier i Norge

  Spel har alltid varit ett svÄrt Àmne för norrmÀn. Eftersom Norges spelregler och regler Àr förÄldrade och ineffektiva Àr detta fallet. Norges politiska ledare förstÄr behovet av ny spellagstiftning.

  Men de sysslar frÀmst med att förebygga spelberoende. Med detta i Ätanke antog Norge ny spellagstiftning som trÀdde i kraft 2021.

  Framtiden för internetlotterier i Norge ser ljus ut de senaste Ären. Regeringen har nu förstÄtt att Àven om den kan förbjuda internetspel, kan den inte hindra mÀnniskor frÄn att komma Ät offshore-webbplatser. Spel Àr trots allt ett populÀrt tidsfördriv bland norrmÀn.

  Dessutom, trots att betalningslagen gör det olagligt att sÀtta in och ta ut betalningar med kredit- och betalkort, utvecklade spelare lösningar genom att anvÀnda e-plÄnböcker som Skrill, Neteller och PayPal.

  Med alla dessa krafter i spel kommer regeringen eventuellt att Àndra lagen för att göra onlinespel lagligt. Detta gjorde det möjligt för privata företag att söka licens och tillhandahÄlla speltjÀnster till allmÀnheten, vilket resulterade i att Norsk Rikstoto och Norsk Tippings monopol bröts upp.

  Framtiden för lotterier i Norge
  Är lotterier lagliga i Norge?

  Är lotterier lagliga i Norge?

  Enligt spelreglerna Àr Norsk Tipping AS det enda företaget som lagligt kan erbjuda online lotterispel och vadslagning i Norge. Den illegala grÀnsöverskridande marknadsföringen av onlinespeloperatörer utgör ett dilemma för Land.

  Staten genomförde framgÄngsrikt betalningsblockering 2010 för att förhindra pengaöverföringar mellan internationella spelbolag och norrmÀn. En begrÀnsning av distributionen av utlÀndska TV-reklam trÀdde i kraft 2021.

  Är lotterier lagliga i Norge?
  Norsk lotterilagstiftning

  Norsk lotterilagstiftning

  Lotterier, keno, slots och sportspel Ă€r alla reglerade av Norsk Rikstoto. Å andra sidan Ă€r Norsk Tipping det enda företaget som kan erbjuda vadslagning pĂ„ hĂ€stkapplöpning.

  MÀnniskor kan spela/satsa pÄ de utvalda spelen med hjÀlp av dessa tvÄ företags landbaserade och internetplattformar. Vare sig det Àr landbaserat eller online, fÄr ingen annan operatör tillhandahÄlla nÄgon form av speltjÀnst till allmÀnheten eftersom det Àr olagligt.

  Å andra sidan besöker norska spelare ofta offshore-leverantörer för att spela de senaste lottospelen. Även om detta beteende har varit förbjudet sedan 2008, Ă€r spelarna undantagna frĂ„n Ă„tal eftersom regeringen inte förföljer dem. Det riktar sig snarare mot operatörerna. Även om böterna för operatörerna kan vara höga, fortsĂ€tter de att acceptera norska spelare.

  Norsk lotterilagstiftning
  Norska Lotterilagarna

  Norska Lotterilagarna

  Det finns tre stora lagar som reglerar spelverksamhet i Norge. Dessa Àr The 1992 Gaming Scheme Act, The 1927 Totalitarian Act och The 1995 Lottery Act. Dessa tre lagar reglerar bÄde landbaserad lotto och onlinelotto. Dessutom reglerar lagen om spelsystem Norsk Tippings verksamhet.

  Denna regulator tÀcker allt utom hÀstkapplöpning, spelautomater och lotterier. Enligt Totalisatorlagen Àr spel pÄ hÀstar tillÄtet i Norge, Àven om Norsk Rikstoto Àr det enda företaget som kan tillhandahÄlla denna tjÀnst.

  Lotterilagen styr lotteriet och dess regler och föreskrifter. Enligt lotterilagen Àr det olagligt att ge detta spel till norska spelare utan licens.

  Denna form av spellicens Àr endast tillgÀnglig för grupper med humanitÀra mÄl. Ingen kommersiell operatör kan fÄ en licens frÄn den norska spelmyndigheten. Det Àr vÀrt att notera att klassiska lotterispel, vadslagning, slots, bingo och traditionella lotterier ingÄr i den norska definitionen av ett lotteri.

  Slutligen Àr betalningslagen en av de senaste lagarna. Enligt denna regel fÄr norrmÀn inte anvÀnda kredit- eller betalkort som betalningsmetoder pÄ bÀsta lotterisidor.

  Norska Lotterilagarna
  Norska spelares favoritlotterispel

  Norska spelares favoritlotterispel

  Medan nya typer av spel förekommer ofta, förblir de fem kÀrnspelen i lotto Norge desamma: lotto, smÄ lotto, dagliga lotterispel, multi-state lotterispel och omedelbara lotterispel. I dag, lotterispel online kan hittas över hela internet. För att pröva lyckan med jackpotten Àr det mÄnga som tar till mjukvarulösningar online.

  Bingospel online

  Bingo Àr ett enkelt och roligt spel. Det Àr ett spel som kan spelas pÄ mÄnga olika sÀtt. Och det Àr engagerande pÄ grund av dess mÄngfald. Antalet bollar som anvÀnds i bingo skiljer sig Ät. Spelet spelas traditionellt med 75 bollar.

  Den som ringer ropar upp numren pÄ bingobrickan och om nÄgon har dessa siffror pÄ sin lott Àr de överstrukna. Auto-daub Àr en funktion i onlinebingospelet som lÄter spelare bocka av siffror pÄ sina kort automatiskt.

  Online lotteribiljetter

  Lotter Àr speltÀvlingar dÀr deltagarna fÄr biljetter i utbyte mot en chans att vinna ett stort pris. Biljetterna verifieras för belöningar efter att numren har valts ut slumpmÀssigt. NÀr numren ringts tar biljettinnehavaren hem belöningen om numren stÀmmer överens. Tombolaspel inkluderar en mÀngd olika regler, och var och en har sin unika uppsÀttning vinstvillkor.

  Norska spelares favoritlotterispel
  Betalningsmetoder i Norge

  Betalningsmetoder i Norge

  Sedan betalningslagen antogs har kredit- och betalkort varit förbjudna, och norska spelare kan inte anvÀnda dem som betalningsalternativ pÄ lotto online. DÀrför mÄste de leta efter alternativ som gör att de kan sÀtta in och ta ut pengar pÄ norska sajter enkelt och utan pÄföljder.

  E-plÄnböcker Àr det bekvÀmaste sÀttet att Ästadkomma detta. Dessa e-plÄnböcker som Neteller, Skrill och PayPal Àr Norges mest populÀra betalningsalternativ. Men medan spelare anvÀnder Neteller och Skrill för att sÀtta in och ta ut pengar stöter spelare ofta pÄ problem.

  De kan komma att debiteras avgifter för nybörjare, sÀrskilt nÀr det gÀller uttag. Dessutom utesluter mÄnga onlinelottooperatörer dessa tvÄ Betalningsmetoder frÄn att ta emot bonusar. SÄlunda, nÀr konsumenter anvÀnder dem för att göra insÀttningar, kan de ofta inte göra ansprÄk pÄ incitament och kampanjer. PaySafeCard och WebMoney Àr tvÄ mindre populÀra alternativ för norska spelare.

  Betalningsmetoder i Norge
  Betalningar i kryptovaluta

  Betalningar i kryptovaluta

  Bitcoin har eliminerat alla nackdelar med e-plÄnböcker. Denna kryptovaluta har blivit ett av de mest anvÀnda betalningsalternativen eftersom den erbjuder spelare alla fördelar med e-plÄnböcker och kredit- och betalkort.

  Bitcoin-insÀttningar och uttag sker omedelbart. Dessutom personer som anvÀnder Bitcoin som betalningsalternativ inte tas ut avgifter. En av de viktigaste fördelarna med Bitcoin Àr trots allt möjligheten att hoppa över alla avgifter. Bitcoin Àr ocksÄ ett extremt sÀkert betalningsalternativ eftersom det ger spelare viss anonymitet, vilket förbÀttrar deras övergripande onlinesÀkerhet.

  Betalningar i kryptovaluta
  Vanliga frÄgor

  Vanliga frÄgor

  Är det lagligt att spela i Norge?

  Onlinespelverksamhet Ă€r i första hand förbjudna i Norge, men regeringen kommer inte att Ă„tala nĂ„gon som vill spela lottospel och satsa pĂ„ offshoresajter. Å andra sidan kommer regeringen att straffa operatörer som tillhandahĂ„ller sina spel till norska spelare.

  Är det möjligt att betala med NOK (norska kronor) pĂ„ onlinekasinon?

  Den norska kronan Àr allmÀnt accepterad nÀr individer spelar online, tack vare mÄnga norska spelare pÄ varje sida. NorrmÀn gillar spel pÄ nÀtet och de flesta onlinekasinon har sett till att de kommer att fÄ en positiv spelupplevelse och kunna sÀtta in och ta ut pengar i sin valuta.

  Är det möjligt för lottooperatörer att fĂ„ en licens i Norge?

  Det finns bara tvÄ licensierade företag i Norge: Norsk Rikstoto och Norsk Tipping. Dessa tvÄ statligt Àgda företag Àr landets enda licensierade leverantörer av kasinospel. De har ett marknadsmonopol, vilket Àr olagligt enligt EU-normer, men eftersom Norge inte Àr fullvÀrdig medlem kan regeringen komma undan med det.

  Vilken Àr Norges mest populÀra bonus?

  VÀlkomstbonusen Àr den mest populÀra bonusen i Norge, och den erbjuds av nÀstan alla onlinesajter. Tusentals nya spelare ansluter sig till spelsajter varje dag, och de Àr alltid glada över att fÄ detta erbjudande, som kan hjÀlpa dem att fÄ den bÀsta möjliga startupplevelsen.

  Vanliga frÄgor